За темава, да џабе се тие 40 книги ако не прочитал ништо за философијата на Телема, а доаѓа овде и прашува сешто. Не мора и ти да заморуваш со сарказам, знаеш.
Он:
Еве нешто заборавено: Системот на О.Т.О. - ова е извадок од „Магика без Солзи“ од А. Кроули. Книгата содржи писма адресирани до една негова колегиница во водите на магиката!
Морам да ти реплицирам затоа што дел од коментарот се однесува на мене.
Прво викаш читање саат-2. Потоа следува “фрлање“ во вода на +40 книги само затоа што не се поврзани со Телемата. Што по некоја логика сметаш дека сите треба да читаме во врска со она што сакаме да го дознаеме односно во конкретниот случај со Телемата. Има логика не викам дека нема. Но исто така рече дека треба да се прочитаат уште неколку помошни книги за да се разбере Книгата на Законот. Уште од старт велам дека немам време, но тоа, нели, не значи дека не би ги прочитал во иднина (или препрочитал Книгата на Законот). Покрај тоа повторно ќе кажам дека треба да си навлезен во оваа философија за да ја сфатиш. Јас прв пат слушнав и прочитав нешто во врска со Телемата месеци откако се зачленив. Ја прочитав книгата на Законот лани, и не ја разбрав. Има поими кои треба да се објаснуваат како на пример магика која е уникатен поим, или пак Нуит која исто така е уникатен карактер (работи кои веќе ти и Ипси убаво сте ми ги објасниле). Со читање на неразбирливи работи ништо не се постигнува, нели?
Дали прашувам сешто? Не, прашувам основни работи со цел полесно да ја разберам основната книга на која се потпирате со цел да ви влезам во логиката, кога веќе сте на форумов. Зошто да нема квалитетна дискија? Е сега, ако сакаме квалитет треба да има и квантитет т.е. прочитани книги во врска со темата. Но пак ќе се навратам на тоа дека се се гради со основата.
пи.ес. Ме интересира, дали со првото читање ја сфати Книгата на Законот?
пи.ес.ес. Немој да мислиш дека одам на кавга или нешто слично. Напротив баш сакам една нормална комуникација.