- Член од
- 4 јули 2014
- Мислења
- 289
- Поени од реакции
- 74
I treba da ima restrikcija vo odredeni situacii i slucai
I treba da ima restrikcija vo odredeni situacii i slucai
„Застани цврсто во Рамнотежата на силите, во средиштето на Крстот на Елементите, Крстот од чие средиште е излезен творечкиот Збор во раѓањето на зората на Универзумот.“ - Liber LibraeI treba da ima restrikcija vo odredeni situacii i slucai
Не е истиот крст. Има разлика. И од круг до круг има разлика, не пак од крст до крст.
Среди цитатот...
Среди цитатот...
Тебе ти требаат книги да те образуваат, не лица. Јас не сум лик и не те образувам, те поучувам како да се образуваш во врска со Телемата бидејќи си тотално неук во врска со Законот на Телема. Заклучокот ми е од твоите „размисли“ тука од по 2-3 збора кои немаат ништо со темата...
Јас сакам критицизам, затоа те поучувам
Ако им е исто потеклото, ќе треба да ми кажеш кое е тоа потекло. Јас стојам на ставот дека сосема е различен крстот на христијаните и крстот со ружа
Ајде да смениме малку, бидејќи не сакам неукост и таинствено зло кое тлее кај човекот.
Кажи ми што мислиш за Законот на Телема?
Кои цитати од Liber AL би ги извадил за да покажеш како го разбираш Законот во пракса?
Со кои други дополнителни текстови би го поистоветил твоето разбирање на Законот?
Како би дејствувал ти во согласност на Законот, а да не стоиш како будала на патот на другите?![]()
За вакви муабети во иднина приватни пораки. Законот на Телема е ... и било кој исказ без факти не вреди да се коментира со таков соговорник. Да знаеше малку подобро, ќе знаеше дека Телемата е непрекинат Закон на едно многу потајно учење! Вавилонци бреZakonot na telema e moderna verzija od staro vavilonskite zakoni![]()
Повели сподели тоа што ти го знаеш, не тролај. За кои наши книги зборуваш? Ништо не те разбирам што зборуваш вака со 2-3 збора. Собери си мислите и напиши некој пасус, аманKakvo tajno kakvi gluposti ti so koj fakti zboris be napisani u vasi vrsti na knigi hahahaha![]()
Абе вие сте за стап, не за едукација на деца... (лично мислење на авторот)[DOUBLEPOST=1410302927][/DOUBLEPOST]Бидејќи сите ние сме деца кои бараат искуство и знаење во овој Еон, да се знае:
Секое дете е апсолутно.
Не осмелувајте се да му создавате предрасуди или да го ограничувате!
Дајте му на семето фер игра да проникне!
Во зрелоста неговиот ум ќе го усоврши својот вистински плод, кој е самоодреден и самоизбран!
Се осмелуваш ли да ја свиткаш таа нежност кон твоите каприци и теории?
Кој те преколнува да ги проценуваш Чудата скриени од твоите очи?
Наметник, глупав! Дали твоите претпоставки гарантираат чудесна мудрост?
Оставете го да ги сретне и измери работите, да ги одмери своите сили, да ја премине безбедно бездната –
Земјата пее: “Ако знаеш и сакаш, ти можеш!“
- За едукација на децата - Извадок од „Препород на Магиката“, А.Кроули
Да, а тоа за шпиунажа во неговите дела ќе го бараш во историскиот дел, а не во делот за научна фантастика и детски приказни...Ме интересира,бидејќи од други извори прочитав за Алистер Кроули и за неговите дела и пишани дела.Дали во неговата литература за Телемата има практична магија и ритуали?
Внимавај кому му се закануваш, христијанину... Не постои празен збор, не пак мисла! Ти тоа го знаеш нели...Абе вие сте за стап, не за едукација на деца... (лично мислење на авторот)
Среди цитатот.
sto mislis hepta sto e porakata od prikaznata so joginot?Среди цитатот.
Твоето мислење е празно ако не дадеш мислење и зошто така мислиш и од каде си го добил тоа мислење.
Рече Законот на Телема кој што е даден во Книгата на Законот е оној на некои си вавилонци.
Повели, сподели и направи паралели, можеби е и така како што зборуваш, но не даваш никакво објаснување за твоите размисли.
Нон стоп ќе го цитирам Законот. Треба да се помирите со тоа!
Постојано ќе ве упатувам на „Книгата на Законот“ која што го содржи зборот на Законот - ТЕЛЕМА!
Јасно?
Малку на темата:
Еве уште една од оние Источни приказни за тебе!
Некој си Јогин мислел дека ќе биде извонредно достигнување ако научи да оди преку реката Ганг. По четириесет години успеал и отишол кај својот Гуру за да ја демонстрира својата моќ и да ја прими очекуваната награда. Се случило овој Гуру да биде ист како мене, барем во однос на неговиот Непријатен Карактер; кога ученикот пристигнал весело чекорејќи преку Светата Река, очекувајќи комплименти, се сретнал со: „Па добро, мислам дека ти си комплетен будала, сите овие години твоите соседи одеа преку река со сплав за две парички!“. - Магиска моќ
П.С.
Повели сега, објасни се - со добро средени цитати, да те разберам.. Да не биде се јас зборувам а ти ништо.
Не ти се познати никакви сказни на тебе во врска со Редот и Телемата. Ти имаш само читано за Гилгамеш и некои Дејвид Ајк сказни за тајни учења и НЛОPoznati mi se tie prikazni za mali decinja,ti decko kao da znaev deka sakas guru da bides i da iniciras devojcinja so prst vo Malkuth ali tesko taa rabota so sedum kraci
Кликни на линкот даден таму. Исто види ја и Liber Librae или Книгата на Рамнотежа исто така на мојот блог.sto mislis hepta sto e porakata od prikaznata so joginot?
Ништо не те сватив,и незнам зошто воопшто ми одговараш на постот,ако немаш нешто паметно да кажеш.Што си ти протестант,нововерец,калуѓер,не можам никаква поврзаност да најдам за човек кој одговара на тема,а не мора.Ако не те интересираат овие окултни работи,тогаш оди барај го @MIKI1.Да, а тоа за шпиунажа во неговите дела ќе го бараш во историскиот дел, а не во делот за научна фантастика и детски приказни...
Хепта бе, батали блог и книга на рамнотежа.Кликни на линкот даден таму. Исто види ја и Liber Librae или Книгата на Рамнотежа исто така на мојот блог.
Да научиш да резбариш без раце не е ништо посебно ако не создаваш величествени дела!Така би му дошло. Призивањето на духови е ништо ако не се надминуваш и не раснеш со тоа! Ништо посебно не е таа моќ! Обични спиритуалистички сеанси кои јас не ги подржувам.