Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
А тамам мислев: и што сега, никој нема да дојде да пишува за да јас творам тука... ама ете, ме слушна универзумот и бум :)

Не знаев дека го слушаш еврејскиот бог... чудно!

И не богохули! :D
Евреите никогаш не ги изговараат четирите букви Јуд Хе Вав Хе задно како едно име !!!
А бидејќи другите го прифатија нивниот бог како свој - треба да се следи таа традиција...

Не, нема врска ова со еврејскиот бог и таа старо еонска философија каде што активен е само богот кој што е некаде „надвор“... :)
А таков призвук има: ќе ве избесам сите, о вие Неверници кои сте против Израилот - и вие христијани кои ми го уништивте Законот здружени со оној подлец од пеколот :D

Ова се пораки за Човекот! Што да прави самиот Човек! Лошо ги разбирате вие писанијата деца, лошо!

„Љубете се со распламтени срца; по ниските луѓе газете во дивата страст на вашата гордост, во денот на вашиот гнев.
Вие сте против народот, О мои избрани!“ - Книга на Законот, II:24

Ете го коментарот на тој стих, од страна на Големиот Ѕвер (јас имам + објаснувања, но не мислам да го направам тоа):

„But who then are the "low men," since "Every man and every woman is a star?"
The casus belli is this: there are people who are veiled from themselves so deeply that they resent the bared faces of us others. We are fighting to free them, to make them masters like ourselves. Note verse 60, "to hell with them:" that is, let us drive them to the 'hell' or secret sanctuary within their consciousness. There dwells "the worm that dieth not and the fire that is not quenched;' that is, 'the secret serpent coiled about to spring' and 'the flame that burns in every heart of man' -- Hadit. In other words, we take up arms against falsehood; we cannot help it if that falsehood forces the King it has imprisoned to assent to its edicts, even to believe that his interests are those of his oppressor, and to fear Truth as once Jehovah did the Serpent.“ - Commentary of Liber AL

Треба се да разгледаш преку Хорус, не преку Озирис. Иако има наследено нешто од татко му :D

П.С. Знам дека ова не те интересира и дека нема да прочиташ но, не можам да не одговорам ;)

Последно уредено:
Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
А тамам мислев: и што сега, никој нема да дојде да пишува за да јас творам тука... ама ете, ме слушна универзумот и бум :)

Tebe li pa ti dopiras u 7 nizi i sedum visoki kako moze sedum kraci da ne se cujat :)

Rekov isto kako da go slusam figurativno :)

Евреите никогаш не ги изговараат четирите букви Јуд Хе Вав Хе задно како едно име !!!
А бидејќи другите го прифатија нивниот бог како свој - треба да се следи таа традиција...
Ne sum evrein taka da mozam sto sakam da zboram za drugar ti :)

Не, нема врска ова со еврејскиот бог и таа старо еонска философија каде што активен е само богот кој што е некаде „надвор“... :)
А таков призвук има: ќе ве избесам сите, о вие Неверници кои сте против Израилот - и вие христијани кои ми го уништивте Законот здружени со оној подлец од пеколот :D

Ова се пораки за Човекот! Што да прави самиот Човек! Лошо ги разбирате вие писанијата деца, лошо!

„Љубете се со распламтени срца; по ниските луѓе газете во дивата страст на вашата гордост, во денот на вашиот гнев.
Вие сте против народот, О мои избрани!“ - Книга
на Законот, II:24

Ете го коментарот на тој стих, од страна на Големиот Ѕвер (јас имам + објаснувања, но не мислам да го направам тоа):
Zverot govori slicno kako jahve

As above so below but why then pride and anger is included seems to me that Steven and George inspired you with their wars :)

The casus belli is this: there are people who are veiled from themselves so deeply that they resent the bared faces of us others. We are fighting to free them, to make them masters like ourselves. Note verse 60, "to hell with them:" that is, let us drive them to the 'hell' or secret sanctuary within their consciousness. There dwells "the worm that dieth not and the fire that is not quenched;' that is, 'the secret serpent coiled about to spring' and 'the flame that burns in every heart of man' -- Hadit. In other words, we take up arms against falsehood; we cannot help it if that falsehood forces the King it has imprisoned to assent to its edicts, even to believe that his interests are those of his oppressor, and to fear Truth as once Jehovah did the Serpent.“ - Commentary of Liber AL

Ya mean Helios in their consciousness the old unconquered sun .Jupi vs Sat :)

Треба се да разгледаш преку Хорус, не преку Озирис. Иако има наследено нешто од татко му :D

Znam deka new age of Horus ti e u glava bidejki go stignal tatko mu i prevzel toa imperijata :)

П.С. Знам дека ова не те интересира и дека нема да прочиташ но, не можам да не одговорам ;)
[DOUBLEPOST=1405858234][/DOUBLEPOST]

Samo i horus i oziris delat ista ideologija opsednatost so zadgroben zivot i smrt .Verovatno anubis te vozbuduva :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Можеби :sneaky:

Ова(„Книга на Законот“) се пораки за Човекот! Што да прави самиот Човек во однос на Нуит и Хадит - кои треба сепак да ги разберете, спознаете! Лошо ги разбирате вие писанијата деца, лошо! Пробајте да исчекорите надвор од Земјата ;)

Треба се да разгледате преку Хорус, не преку Озирис - Убиен и Воскреснат. Иако има наследено нешто од татко му, покажувајќу деја тајната линија не е прекината :D

Телема луѓе, телема :)

Последно уредено:
Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Можеби :sneaky:

Ова(„Книга на Законот“) се пораки за Човекот! Што да прави самиот Човек во однос на Нуит и Хадит - кои треба сепак да ги разберете, спознаете! Лошо ги разбирате вие писанијата деца, лошо! Пробајте да исчекорите надвор од Земјата ;)

Adam i eva da gi razberam od pozicija na Avel ili Kan
hahahaha

Треба се да разгледате преку Хорус, не преку Озирис - Убиен и Воскреснат. Иако има наследено нешто од татко му, покажувајќу деја тајната линија не е прекината :D
E ama neka bide voljata tvoja a ne moja bafi vika :)
Ubien i voskresnat deka ne uspeal da gi izede decata Jupi vs Sat :)

A inace Nuit ,Vavilon,Lilit ,Scarlet ,Isis i tako dalje ti se arhetip za tezok hedonizam:)
Babalon is the scarlet whore. The archetype of all experiences possible to man through desire and lust on all levels; of the mind and body as well. She always gives and never takes away from all things. To become one with her is a form of Self –Love. Lucy in the sky with diamonds :) The birth of narcissism :)

I am the flame that burns in every heart of man, and in the core of every star. I am Life, and the giver of Life, yet therefore is the knowledge of me the knowledge of death.
Bearer of Light Lucy aka Baphy the goat :)
he Great Work therefore consists principally in the solution of complexes. Everything in itself is perfect, but when things are muddled, they become 'evil'. The Doctrine is evidently of supreme importance, from its position as the first 'revelation' of Aiwass. This 'star' or 'Inmost Light' is the original, individual, eternal essence. The Khu is the magical garment which it weaves for itself, a 'form' for its Being Beyond Form, by use of which it can gain experience through self-consciousness

Zasto im smeta temnica deka mozat da manipuliraat u nivno kontrolirano svetlo ah neeeeeeeeeeeee

Hadit,Nuit,Horus(aiwass) sveto trojstvo taka da pak ima paganski koreni bez razlika sto ima nasledno od tatkomu the new age of Horus is a facade:)

Телема луѓе, телема :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Hadit,Nuit,Horus(aiwass) sveto trojstvo taka da pak ima paganski koreni bez razlika sto ima nasledno od tatkomu the new age of Horus is a facade:)
Хорус =/= Аиваз. :)

Нуит Хадит Ра-Хоор-Куит = можеби тројство, се зависи од индивидуата.

Треба да проучиш нешто од книгите на Баџ во врска со Египет! Друго ќе зборуваш после тоа... :)

Што е тоа паганизам? Гледам бааги ти смета читајќи те како се мачиш по темава... сакаш да сум рисјанин а? :)
Па и тие имаат пагански елементи и тоа преногу без разлика на нивното Еден!

Да не сум телемит, да бидам како тебе?
Сакаш други да не се заморуваат со Телема?
Да не призиваат сили beyond your imagination ?
Да не се заморуваат со магика и јога?

Абе кажи си јасно и гласно од кој се плашиш, сите ќе бидеме христови војници, или Алахови...
Ненормална работа :)

Одете таму убивајте се „брат со брат’, „татко со син“ и исполнувајте ги „последните пророштва“ дадени во вашите свети книги, оставете ги другите да живеат најдобро што можат, без разлика кои се и што се - зошто мене ме отекуваш со твојата омраза кон она што не го познаваш? Хм?

Тоа воопшто не е Телемитски... ниту христијански - да заморуваш некој што е нешто друго, различно од тебе... и што сака да живее и умре различно од тебе...

Повели коментирај го Законот, прашувај прашања... не вака доаѓаш и ми мавташ со прстот и ме караш тука :D

Телема бре момче и се ќе биде во ред со тебе ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Извини вака, ама кога цитираш некој... во неговиот цитат го ставаш и твојот текст. Си забележал колку е непрегледно и глупаво?
Кажано му е неколку пати, не знае како да расцепка цел текст и да издвојува токму она што сака да го цитира...
Но добро е и вака, што не е прегледно :)
Бидејќи ниту еден пост не е прашање во врска со Телемата, ами некакви си негови старо-еонски осудувања што јас сум Телемит :)
[DOUBLEPOST=1405865917][/DOUBLEPOST]

Да додадам само дека и „Книгата на Законот“ е триделна, како што е запишано:

„Ова што го пишуваш е триделната книга на Законот.
Мојот писар Анк-аф-на-консу свештеникот на принцовите, нема ни за една буква да ја измени оваа книга; за да нема глупости, тој ќе ја коментира со мудроста на Ра-Хоор-Куит.“ - Книга на Законот, I:35-36

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74

Ti se molam ne me zasmevaj :)

Треба да проучиш нешто од книгите на Баџ во врска со Египет! Друго ќе зборуваш после тоа... :)
Da be posle ke peam himni so vas na Pan i ke se brkame po lavirinti uzivkic ne :)

Што е тоа паганизам? Гледам бааги ти смета читајќи те како се мачиш по темава... сакаш да сум xрисјанин а? :)Obavezno ako ne si onda nemas glasovni sposobnosti i djabe so sedum kraci vikas koga nisto ne se slusa :)
Па и тие имаат пагански елементи и тоа преногу без разлика на нивното Еден!xaxaxaxa
Pa koj rece deka nemaat mlado momce :)

Да не сум телемит, да бидам како тебе?
Сакаш други да не се заморуваат со Телема?
Да не призиваат сили beyond your imagination ?
Да не се заморуваат со магика и јога?
Ne baram da bidesh kako mene ali baram da ne propagirash i da ne kloniras telemiti kako tebe
ako se rodat ili stanat takvi ako ne corba nema sto da reklamiras knigici ,filozfii i predavanja da drzis bre hepta mlado momce blogiraj nesto ne religiozno :)

Абе кажи си јасно и гласно од кој се плашиш, сите ќе бидеме христови војници, или Алахови...
Ненормална работа :)
Hahaha od kaj taa pomisla deka se plasam pa mene celava situacija mi e smesna cak sto vise i tragicna :)

Одете таму убивајте се „брат со брат’, „татко со син“ и исполнувајте ги „последните пророштва“ дадени во вашите свети книги, оставете ги другите да живеат најдобро што можат, без разлика кои се и што се - зошто мене ме отекуваш со твојата омраза кон она што не го познаваш? Хм?

Xm vaka mudro zboris i koga si u Wc na solja ,Omraza hahaha taka go svakas drugoto mislenje sto diskutira za tvoi religiozni obicai i veruvanja .Ti prorok da ne si bre sinko .Kako Jahve da govori preku tebe mozda te zasednal ili opsednal pa zatoa taka odgovars mudro so omraza i zborues tuka za ubistva i sveceni vencavki so sedum kraci :)

Тоа воопшто не е Телемитски... ниту христијански - да заморуваш некој што е нешто друго, различно од тебе... и што сака да живее и умре различно од тебе...
Ti zamoruvas so religiozni ideologii ,ja toa go vikam za tebe no ti ne me razbiras si prodozuvas so reklamiranje ,ubeduvanje i filozofiranje sto da ti praam nerazbran si

Повели коментирај го Законот, прашувај прашања... не вака доаѓаш и ми мавташ со прстот и ме караш тука :D

Za sto sakam ke komentiram a zakonot neka odgovara i prasuva koj go pocituva i na kogo mu e biten .Mene tvojot zakon ne mi e razlicen od kuran niti pak od biblija :)

Телема бре момче и се ќе биде во ред со тебе ;)
E tacno za ova zboruvam i kako da te narecam drugacije osim Sssss

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
@Хептаграм XI зошто воопшто дискутираш со Ѓурѓа. Гледаш дека е најобичен провокатор. Примети ли дека кога си доби бан 10 дена, се појави овој мистериозен профил?! :)

Него дали се сочувани оригиналните ракописи на Круоли? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Не дискутирам со никој провокатор... нив ги искористувам за да додавам што имам наум во врска со Телемата... да не биде дека сам си пишувам, ме разбираш нели ?
Некој што ќе ми врти „као киша око Крагујевца“ за да ми каже како Телемата е сатанизам споменувајќи Анубис, Феникси и слични глупости - без да ми каже од каде сето тоа, значи е дојден да проба да ја расипе темата, ал се ја не дам бре :)

Да, сочувани се - Кроули во неговиот тестамент запишува дека секоја негова запишана мисла (книги, ритуали, коментари) ги остава на Редот чиј O.H.O. е тој - на О.Т.О.)

И да се разбереме - не се е за печатење јавно...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не дискутирам со никој провокатор... нив ги искористувам за да додавам што имам наум во врска со Телемата... да не биде дека сам си пишувам, ме разбираш нели ?
Некој што ќе ми врти „као киша око Крагујевца“ за да ми каже како Телемата е сатанизам споменувајќи Анубис, Феникси и слични глупости - без да ми каже од каде сето тоа, значи е дојден да проба да ја расипе темата, ал се ја не дам бре :)

Да, сочувани се - Кроули во неговиот тестамент запишува дека секоја негова запишана мисла (книги, ритуали, коментари) ги остава на Редот чиј O.H.O. е тој - на О.Т.О.)

И да се разбереме - не се е за печатење јавно...
И анубисот и фениксот можат да имаат и метафорична смисла. Како на пример фениксот е преродување, повторно раѓање, воскреснување и сл. Значи дека можеш да верглаш со него, ко што верглам и јас. :)

Него, си ги видел негогаш? Дали се изложени во седиштето на ОТО или се тотално скриени од очите на сите припадници на ОТО? Чисто онака ме интересира, освен ако и ова не е табу. :)

И уште нешто. Општо познатиот Браун го има спомнато Круоли во една негова книга. Дали таквата пропаганда (позитивна или негативна, не знам како гледаш кон истата) се одразува кон телемата? :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.079
И уште нешто. Општо познатиот Браун го има спомнато Круоли во една негова книга.
Каков Браун?
Ја не знам за никаков Браун.
Кој ти е тој општопознат Браун?[DOUBLEPOST=1405871772][/DOUBLEPOST]не е ваљда на Ден Браун да мислиш?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Фениксот е стар симбол и означува сешто (дури и алегорија е за Исус)... за такви симболи тешко е да се одреди од каде започнале, ниту пак каде ќе завршат и како еден човек може да ги искористи!

Не те разбрав со прашањето инаку... што дали е изложено во нашите кампови, оази и ложи?

Ние учиме луѓето да не гледаат на Законот преку тоа кој како го применува и колку добро !!! Законот на Телема е даден за поединецот: да прочита, да научи и да применува во секојдневниот живот!

Ако јас некаде сум паднал, не значи дека некој друг одлично ќе помине и ќе најде подобро искористување на Законот на Телема...

Негативна пропаганда имало и ќе има... тоа не влијае на Законот! Не може некој мене да ми влијае да не бидам слободен и да не љубам! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom