Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.335
А тамам мислев: и што сега, никој нема да дојде да пишува за да јас творам тука... ама ете, ме слушна универзумот и бум

Не знаев дека го слушаш еврејскиот бог... чудно!
И не богохули!

Евреите никогаш не ги изговараат четирите букви Јуд Хе Вав Хе задно како едно име !!!
А бидејќи другите го прифатија нивниот бог како свој - треба да се следи таа традиција...
Не, нема врска ова со еврејскиот бог и таа старо еонска философија каде што активен е само богот кој што е некаде „надвор“...

А таков призвук има: ќе ве избесам сите, о вие Неверници кои сте против Израилот - и вие христијани кои ми го уништивте Законот здружени со оној подлец од пеколот

Ова се пораки за Човекот! Што да прави самиот Човек! Лошо ги разбирате вие писанијата деца, лошо!
„Љубете се со распламтени срца; по ниските луѓе газете во дивата страст на вашата гордост, во денот на вашиот гнев.
Вие сте против народот, О мои избрани!“ - Книга на Законот, II:24
Ете го коментарот на тој стих, од страна на Големиот Ѕвер (јас имам + објаснувања, но не мислам да го направам тоа):
„But who then are the "low men," since "Every man and every woman is a star?"
The casus belli is this: there are people who are veiled from themselves so deeply that they resent the bared faces of us others. We are fighting to free them, to make them masters like ourselves. Note verse 60, "to hell with them:" that is, let us drive them to the 'hell' or secret sanctuary within their consciousness. There dwells "the worm that dieth not and the fire that is not quenched;' that is, 'the secret serpent coiled about to spring' and 'the flame that burns in every heart of man' -- Hadit. In other words, we take up arms against falsehood; we cannot help it if that falsehood forces the King it has imprisoned to assent to its edicts, even to believe that his interests are those of his oppressor, and to fear Truth as once Jehovah did the Serpent.“ - Commentary of Liber AL
Треба се да разгледаш преку Хорус, не преку Озирис. Иако има наследено нешто од татко му

П.С. Знам дека ова не те интересира и дека нема да прочиташ но, не можам да не одговорам

Последно уредено: