so drugari sakame da ideme tuka.
imam nekolku prasanja nekoj so iskustvo ako saka da gi odgovori
-bil nekoj so ova leto za mladi od rapsodi?
- Za tamu kolku pari bi bile ok? Jas ne sum nesto bogat pa me interesira kolku bi bile dovolni za dobar provod.
-Drugo ova anglicanive treba da se pazime,nakurceni se ili dobri lugje ? eden drugar toa mu e strav da ne treba tamu da se tepame so britanci haha.
-Slusnav imalo ako ides so nekoi agencii davale alki so ti davale besplaten vlez u klubovi ili neso takvo.
ima ova ili nekoj gluposti zborel?
fala odnapred.
1. Не сум бил со Рапсоди, бев со Игуана. Со Рапсоди беа неколку пријатели и одлична организација имаат. Нема да се каеш.
2. За пари... може и 200 евра да ти се доволни може и 1000 да ти се малку. Рачунај дека влез се плаќа речиси во сите подобри дискотеки. И некогаш ми се случувало во 5 дискотеки на 1 вечер да поминам. Тоа се 25+ евра. Да пиеш 1-2 пиења во дискотека = 10 евра. Во некои влезот е 10 евра со тоа што имаш 1 вклучено пиење. Јас минатата година потрошив околу 500 евра само за таму, со крстарење и неколку оброци во ресторан (4-5). Друго се отиде на пиење и забава.
3. Нека не те лажат за тепање. Британците се толку уплашени што ако ги погледнеш лошо ќе бегаат од тебе 100 метри, без разлика каков си. Има многу набилдани британци кои што ќе ти се тргаат кога ќе одиш и не смеат да те погледнат во очи. Мислам дека причина за ова е затоа што многу јадат ќотек од срби. А србите сакаат да се тепаат. Но никогаш со нас (мкд). Најмногу се курчат на британци. И внимавај по дискотеките, ако келнер (шанкер) ти каже да не правиш нешто или ти каже да излезеш подобро излези си затоа што лани еден србин мислам дека падна во кома од удар на обезбедувањето. Исто така внимавај со обезбедување и секогаш слушај ако ти кажат нешто затоа што се немилосрдни ако треба да те исфрлат од клубот.
Кога ќе пробуваш да влезеш во некој клуб, речиси секогаш те прашуваат од каде си. Никогаш не вели дека си од некоја балканска држава. Сите од обезбедување зборуваат англиски а некои германски и француски. Избегнувај ги тие држави затоа што ќе те приметат по зборувањето. Може да кажеш Норвешка, Чешка, Полска, Унгарија, Холандија...
Hint: може да не платиш влезница!
4. Тоа со алки е само преку српските агенции и тоа е само за еден клуб кој што секоја вечер има српска музика, мислам дека и срби се газди.