Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Добро, мора ли за смртта на секој малце попознат човек, одма да се почнува со теории на заговор? Не негирам дека тоа не се случува, ама ова полека станува тренд. Нели смее човекот да изгуби контрола на возилото? Секој што има возено по автопат, знае колку малце фали за да изгубиш контрола при голема брзина. Постојат милиони причини, што би можело да се случи, ама најлесно е да се каже дека го имаат убиено.

Како и да е, не знаев кој е човекот. Нека почива во мир.

M

Muranyi

Гостин
Добро, мора ли за смртта на секој малце попознат човек, одма да се почнува со теории на заговор. Не негирам дека тоа не се случува, ама ова полека станува тренд. Нели смее човекот да изгуби контрола на возилото? Секој што има возено по автопат, знае колку малце фали за да изгубиш контрола при голема брзина. Постојат милиони причини, што би можело да се случи, ама најлесно е да се каже дека го имаат убиено.

Како и да е, не знаев кој е човекот. Нека почива во мир.
Мора.Затоа што живееме во земја каде имаше обид за атентат врз поранешен претседател,еден претседател на државата беше убиен,едно дете беше убиено на прослава после изборна победа на една од партиите,5 луѓе беа ликвидирани пред Велигден.Сосема нормално е,кога живееш во ваква вукојебина-банана држава да се сомневаш кога ќе се случат крајно сомнителни убиства.
Ја стигаме Бугарија,кога се работи за контрола на мафијата врз државата.

Член од
8 март 2013
Мислења
76
Поени од реакции
103
Што најверојатно значи дека не носел појас. Кога не носиш појас а во истиот момент правиш сообраќајка, воздушните перничиња не се отвараат заради безбедносни причини. (не носење појас + сообраќајка со брзина дури и помала од 50км/ч проследена со сообраќајка односно директен удар во воздушно перниче = кршење врат). Но покојниот Младенов 99% возел со прилично голема брзина каде што носењето појас е од големо значење.....како и да е Бог да го прости, навистина одличен новинар.
Точно така, нема носено појас сигурно. Бог да го прости беше пример за тоа како треба да изгледа еден новинар.

btw не знам каде видоа дека возел џип, кога е Мерцедес Е класа, поточно ваков.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Мора.Затоа што живееме во земја каде имаше обид за атентат врз поранешен претседател,еден претседател на државата беше убиен,едно дете беше убиено на прослава после изборна победа на една од партиите,5 луѓе беа ликвидирани пред Велигден.Сосема нормално е,кога живееш во ваква вукојебина-банана држава да се сомневаш кога ќе се случат крајно сомнителни убиства.
Ја стигаме Бугарија,кога се работи за контрола на мафијата врз државата.
Само во неколку минути James Holmes на премиера на Бетмен уби повеќе луѓе од тоа што ти си набројал за 20 години. Ќе си покаже обдукцијата и истрагата од што починал.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Едно е сигурно, со овој мерцедес неможеш да изгубиш контрола во кривина, па и намерно да сакаш да го сториш тоа. Кој се разбира малце повеќе од автомобили му е јасно ова и какви системи против пролизгување има овој автомобил.
Е сега не сум сигурен дали те принудува да ставиш каиш за да тргне, но има многу што ги заклучуваат каишите на празно седиште. Ако е тоа точно тогаш во секој случај СЕ ОТВОРИЛ аир бегот, така да муабетот за нагмечување на волан не држи вода.

Друга битна ствар е што мерџанов има night vision камера, е дали снима и колку чува меморија е друг муабет...

Во секој случај, премногу елементи за сомневање има., дали некој направил "сервис" над автомобилов во скоро време ќе остане мистерија

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоше се возеше со Туарег што е џип и по некоја логика треба да е најстабилен, па видете што му се деси. А највише ме нервира што истите тие што им се смееја на тие што тврдеа дека несреќата на Тоше не е несреќа, сега први зборат дека ова е местенка.

Јас не можам да коментирам, ниту сакам да коментирам, пред се затоа што немам докази, ниту засега излегло нешто кое би го потврдило спротивното.
Се надевам само дека не е ништо такво.

Нека почива во мир, нека му е вечна слава, во овие моменти најтешко и е на неговата фамилија и треба барем нив да им се даде поддршка во вакви моменти..

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Тоше се возеше со Туарег што е џип и по некоја логика треба да е најстабилен, па видете што му се деси. А највише ме нервира што истите тие што им се смееја на тие што тврдеа дека несреќата на Тоше не е несреќа, сега први зборат дека ова е местенка.

Јас не можам да коментирам, ниту сакам да коментирам, пред се затоа што немам докази, ниту засега излегло нешто кое би го потврдило спротивното.
Се надевам само дека не е ништо такво.

Нека почива во мир, нека му е вечна слава, во овие моменти најтешко и е на неговата фамилија и треба барем нив да им се даде поддршка во вакви моменти..
Туарегот од Тоше со мерцедесов се светлосни години разлика во техничка опременост. Кај Тоше немаше фронтален удар, туку задниот ќош од камионот се заби во ветробранското стакло и смртно го повреди на Тоше.
Него да не одиме оф топик

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
ако е несреќа не му е лесна земја, ако не е, тогаш дали сега дали по 10години сигурно ке се открие,бегање нема,ако некој затскривал, менувал и за тоа се лежи робија, особено ако станува збор за нов мерцедес и има смрт, производителот сигурно на директен или индиректен начин ќе се вклучи. VW за смрта на Тоше индиректно се вклучи истражните органи дознаа на крајот кога требаше да се вадат воздушните перници, бидејќи ја имаа целата историја на возилото и како секој дел од возилото реагира во ваков случај, што за мн. е непознато.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
ако е несреќа не му е лесна земја, ако не е, тогаш дали сега дали по 10години сигурно ке се открие,бегање нема,ако некој затскривал, менувал и за тоа се лежи робија, особено ако станува збор за нов мерцедес и има смрт, производителот сигурно на директен или индиректен начин ќе се вклучи. VW за смрта на Тоше индиректно се вклучи истражните органи дознаа на крајот кога требаше да се вадат воздушните перници, бидејќи ја имаа целата историја на возилото и како секој дел од возилото реагира во ваков случај, што за мн. е непознато.
Како што открија за Глигоров и Трајковски. Ако сакаат да скријат ние нема НИКОГАШ да дознаеме, ќе си остане на шпекулација додека целосно не се заборави.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Само во неколку минути James Holmes на премиера на Бетмен уби повеќе луѓе од тоа што ти си набројал за 20 години. Ќе си покаже обдукцијата и истрагата од што починал.
Немој да ме јебеш!
Ко што покажаа од глигоров и од трајковски истрагите......

G

Geezer

Гостин
Ако ова е новинарство, јас сум астронаут. За вакви глупости во нормална земја се добиваат тешки казни.
За ташкањата што ќе ги направат во иднина властодржците, во нормални земји, се бесат за муда на сред центар.

Инаку убав последен поздрав од Насер Селмани, браво.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За ташкањата што ќе ги направат во иднина властодржците, во нормални земји, се бесат за муда на сред центар.

Инаку убав последен поздрав од Насер Селмани, браво.
Kenedi.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Немој да ме јебеш!
Ко што покажаа од глигоров и од трајковски истрагите......
Ај прочитај уште еднаш што сум напишал... од ШТО почина, а не кој ги убил. За Трајковски, тоа не се случи кај нас и патем, убаво се знае од што починал. Гледам во Македонија досега се убиваа новинари поради тоа што се неистомисленици на некоја власт.
--- надополнето: 28 март 2013 во 15:43 ---
.
За случајов не гледам никакви ташкања, барем засега.

G

Geezer

Гостин
Ај прочитај уште еднаш што сум напишал... од ШТО почина, а не кој ги убил. За Трајковски, тоа не се случи кај нас и патем, убаво се знае од што починал. Гледам во Македонија досега се убиваа новинари поради тоа што се неистомисленици на некоја власт.
--- надополнето: 28 март 2013 во 15:43 ---

За случајов не гледам никакви ташкања, барем засега.

Не тврдам, претпоставувам само. Ни јас, ниту ти не знаеме. Не сакам да коментирам, да не грешам душа, нека помине некое одредено време.
Само, општо, во државава, ситуацијата ни налагала поради лошото минато и поради суровата сегашност, да се сомневаме.
Ние се сомневаме во едни избори, секогаш, камо ли за нешто поголемо, за човечки живот. Дај Боже да не било нешто нечовечки и на крај да се покаже дека било само несреќа. Но, сепак и тогаш ќе остане тронка сомнеж.
--- надополнето: 28 март 2013 во 15:46 ---

Ме фаќаш за збор и ти. Ете, исклучок.

M

Muranyi

Гостин
Јас говорам за убиства и обид за убиство под сомнителни околности.Тоа што некој психопат убил не знам колку лица на премиера на филм во Америка,нема никаква врска со тоа што јас го пишав.Јас не заклучив ништо,само велам дека е здраворазумски и рационално да се сомневаш во вакви "несреќни случаи",посебно кога се работи за новинар без влакна на јазикот и вечен опортунист на власта,во која и да е боја-плава или портокалова.
Мене лично ме плаши тоа што полека но сигурно се решени сите критички настроени медиуми во Македонија,на ваков или таков начин.

Kajgana Shop

На врв Bottom