Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.433
Поени од реакции
4.356
Никола е великан на македонското новинарство. Никола не е еден од најдобрите туку е најдобриот новинар кој некогаш битисувал на овие простори. Секогаш гледаме колку нешто било вредно дури одкако ке го изгубиме. Тоа што Тоше беше на музичката сцена, Никола е во новинарството. За жал и двајцата на сличен начин, прерано ги завршија животите. Загубивме уште еден генијалец, згасна уште еден зрак светлина во оваа темнина и беспаќе. Нека му е лесна земјата и нека му е вечна славата........
Лично не сум многу по теориите за заговор но сум убеден дека Никола е ликвидиран. Убеден сум дека Никола имал нешто многу важно да ни каже... Официјалната истрага секако ке покаже дека се работи за несреќа и не одчекувам ништо повеке од тоа........

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Па некој вика дека не чини државата штом одма помислуваме на атентати. Јас велам дека гледаме премногу серии и филмови. Во претходната година имаше еден куп сообраќајки и починати по нашите патишта, тешко тој што си оди. Не мора да има нешто криминално зад таа несреќа.
да, ама види, кај лежи зајакот!
Сумљиво е како може најголемите критичари на владата ден/два после избори да бидат апсени под разни основи (рамковски, бошкоски), после наредни избори единствениот разумен и доследен критичар да заврши со прилично безбедно возило на овој начин неколку два дена поизборите. случајно или не патот некому му се чисти, а тоа е нешто што у најмала рака делува асоцијативно.
Друга работа, дури и во уставот пишува дека е дозволена слобода на мислата, па човек може да си помисли нешто што ќе му дојде на памет, жално е некој да ти рече дека ако си помислил нешто гледаш серии, мислам.....
Тој што рекол така веројатно заглавил у сериите и е ограничен па не чувствува потреба да мисли........

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.045
Доста со теориите на заговор, се гледа дека му се спукала гума и не можел да ја фати кривината...

T

templar55

Гостин
R.I.P. Никола. Не сум ја следел неговата кариера но според некои видеа што ги видов мислам дека беше чесен човек.
Од друга страна не ми е јасно како може некои комуњарчиња да се дрзнат да напишат у стил : Ете како власта се справува со своите неистомисленици, ова ли е демократија ?
Па мајката у уста проклета толку ли ниско паднавте ? Да немаше демократија мислевте дека ке го преживеете денот откако сте ја отвориле таа уста погана и без ниту еден доказ сте дале такво обвинение.
Искрено посакувам некогаш Груевски да е диктатор да видат како се решава со неистомисленици.
Смрт за еден човек е за некој политички поен. Кое ви е дното ? Уствари имате ли уопште дно ?
За вас и Голи Оток е малку... за вас само "уз ѕид".

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
R.I.P. Никола. Не сум ја следел неговата кариера но според некои видеа што ги видов мислам дека беше чесен човек.
Од друга страна не ми е јасно како може некои комуњарчиња да се дрзнат да напишат у стил : Ете како власта се справува со своите неистомисленици, ова ли е демократија ?
Па мајката у уста проклета толку ли ниско паднавте ? Да немаше демократија мислевте дека ке го преживеете денот откако сте ја отвориле таа уста погана и без ниту еден доказ сте дале такво обвинение.
Искрено посакувам некогаш Груевски да е диктатор да видат како се решава со неистомисленици.
Смрт за еден човек е за некој политички поен. Кое ви е дното ? Уствари имате ли уопште дно ?
За вас и Голи Оток е малку... за вас само "уз ѕид".
Што па ти се возбудуваш толку?. Олади малце.

T

templar55

Гостин
Што па ти се возбудуваш толку?. Кој спомна власт во темава?. Олади малце.
Сакаш да ти направам принт скрин како некоја дрољетина од Штип го пишува ова на фејсбук и притоа 100 души удираат share ? Не мора да е на кајгана, го прочитав ова на социјалните мрежи, а изјава си е изјава или ако не е тука не се важи.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
golema tragedija za negovoto semejstvo... neka pochiva vo mir
i nemojte be so tie teorii na zagovor od rakav ...ne im e mestoto ovde...dajte nova tema pa pishuvajte tamu
,vrednuvajte ,ocenuvajte ,esapete gi novinarite vo MKD ,kolku tiraz,reklami i chitanost imaat ,kolku redovno i kakvi plati davaat ,pa analogno na toa shto vozen park i nedviznosti imaat i
dali ima logika

M

Moon Child

Гостин
Јас верувам во теории на заговор, особено кога станува збор за личност како него. И верувам дека знаел нешто многу големо, па за да го замолчат се случи ова. И верувам дека се способни и за далеку полоши работи. Само несакам да навлегувам и да терам оф топик, кој како сака така нека си мисли.

Нека почива во мир, невидена трагедија...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.329
Поени од реакции
46.949
Секако дека ке постојат теории на заговор у земја каде е изводливо човек да се самоубие у Кофа со вода.
Незнам зашто ве изненадуваат тие муабети ...

Нејсе, почивај во мир Голем човеку, убаво пиша некој погоре, тоа што беше Тошка на музичката сцена, Никола беше во новинарството, се надевам нема да се случи ко и со првиот, кога по неговата смрт, умре тој дел од музичкава сцена, а како тргнало, нема да сум изненаден ако тоа биде случај.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Нека почива во мир најдобриот новинар во Македонија. Дефинитивно новинар за пример, новинар кој никогаш не завземаше страна. Новинар кој беше вечна опозиција, против сите влади и нивните криминали, за доброто на народот. Тек сега, слобода на медиуми ќе биде само мислена именка.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Васко Ефтов, Роберт Поповски, Оливера Трајковска (не ми текнува на други) - чувајте се за секој случај, во случај случајностите да не се случајни.
Јас би го додала и Зоран Божиновски кој има обелоденето многу афери на Буревесник само кој да ги чита.....
Инаку сите овие и останати новинари не се споредуваат со Младенов поради еден факт:Он имаше весник ..a они имаат емисија која неможе да се спореди со издржан дневен весник...Прочитав сега, дека знаел за изборниот фалсификат и сакал да облелодени овие денови но чекал документи..Ако е тоа вистина се е јасно....Го убија....
Отиде еден од моите омилени новинари кого сакав да го слушам и читам затоа што се сложував како размислува...Многу жално:(
Нека почива во мир......:(

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.151
Доста со теориите на заговор, се гледа дека му се спукала гума и не можел да ја фати кривината...
Да бе да...баш на еден таков човек мораше тоа да му се деси....пукната гума....ајде бе.....какви страшни работи се случуваат во позадина на нашиве животи не сме свесни...ЗА ПУСТА ПАРА И МОЌ, ДЕНЕС ЧОВЕК ПРОДАВА СЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom