Загина новинарот и сопственикот на Фокус - Никола Младенов

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Уф брате, тоа е прилично, прилично лоша работа, демек за Брисел да го искара груевски дај убијте го Младенов. Мислам дека ни најлошиот убиец на светот тешко да му падне такво напамет.
Камо да имаше некој таков што сакал да се појави мислење во Македонија дека се убиваат политичари, оти многу крадат тогаш браво
Jaс го поставив славното прашање: Cui bono?
Односно кој е мотивот за убиството?
Никој не убива без мотив.
Секоја истрага за убиство започнува од тие кои можеби имале мотив да го извршат убиството.
Ако не ти се допаѓа мотивот кој мене ми се чини логичен, посочи друг можен мотив.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Секоја истрага за убиство започнува од тие кои можеби имале мотив да го извршат убиството.
Ако не ти се допаѓа мотивот кој мене ми се чини логичен, посочи друг можен мотив.
дознал нешто што не треба,имал расправа со некој од моќнициве и тн:) мене не ми е сумлива несреќата поради тоа што е он новинар,со својата новинарска работа не верувам дека беше закана за некој..
Сумљива ми е поради самите околности,да не ги повтарам набројани се низ темава.И додека некој не даде реални одговори ќе мислам дека е убиен,па колку сакаaт нека го сотаваат да почива во мир :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
1. дознал нешто што не треба,имал расправа со некој од моќнициве и тн:)
2. мене не ми е сумлива несреќата поради тоа што е он новинар,со својата новинарска работа не верувам дека беше закана за некој..
3.Сумљива ми е поради самите околности,да не ги повтарам набројани се низ темава.И додека некој не даде реални одговори ќе мислам дека е убиен,па колку сакаaт нека го сотаваат да почива во мир :)
Ги нумерирав ставовите од твојот пост, за да полесно одговорам, се надевам дека не се лутиш.
За 2. и јас потолно се согласувам, Покојниот беше Новинар многу долго. Речиси сите позначајни политичари и го тужеа и очекуваа огромни оштети од судските парници, таквите немаат мотив да извршат убиство бидејќи ќе изгубат пари.
И за 3. потполно се согласувам. Истрагата за несреќата се води никако. Возило кое се движи со брзина 150 км/час за една секунда поминува 41,7 метри во секунда. За една секунда не е можна било каква реакција на возачот. Да се забележи опасноста и да се префли ногата од гас на кочница, потребно е многу повеќе време. Што значи несреќата се одвивал според законите на механиката, познат е нагибот и другите услови на патот и лесно може да се опише движењето на возилото за време на несреќата.
За тезата под 1, можно е, но што?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Те разбирам, и тоа може да биде мотив, само таков мотив ми е многу изопачен и не премногу разумен.
Сепак мислам дека е сообраќајка каде имало некој друг нервозен возач и се препирале за место од кој што младенов го извлекол подебелиот крај. Другиот возач може да е возач на камион или некое друго тешко товарно возило.
Или младенов додека го претекнувал другиот возач на лентата каде возел сигурно нешто му испаднало на патот закочил и право во пм.
Сепак, што и какви докази да имал младенов, не ми се верува дека е убиен од политиката пред се бидејќи освен на интернет и неговиот весник, нема каде на друго место да ги презентира доказите, како на пример ТВ, нема ТВ што би прифатила такво самоубиство. Сепак, најголем број на луѓето кај нас се информираат од вести.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.765
Поени од реакции
16.991
Да де затоа Латас и Миленко и суштеството Мирка си работат професионално, да ти е милина да ги гледаш.... А Младенов беше крајно непрофесионален. Смешно човече си.
.. Ако беше професионален, зошто по пааѓање на сдсм од власт не побара Ревизија за постапката Швајцарски Сметки ??? ... сигурно дека ако имало нешто точно таму, ќе добиел подршка од новата власт.... така дека останувам со убедување дека одредени новинари пласираат непроверени дезинформации, па и по цена и да бидат тужени и осудени... посебно сега кога има само парична казна..
..И уште нешто интересно...Имаме и актуелен судски предмет Ровер, во кој е оптужен и екс министер на МВР... интересно е дека тој истиот беше на тапет од сегашната опозиција за случајот на ликвидација на авганистанци...јас за ова ликвидацијата од Ровер не се сеќавам дали беше во медиу,те, но некако се сеќавам за еден случај исто таму во Капиштец ликвидирани 2-ца и тоа во близина на ресторант во кој имаше дипломатски кор...и се сеќавам дека некој од прозор снимил на ВХС видео лента , па ја дал на А1... ама МВР ја одземал... и крај на приказната...
.. се сеќавам и на ликвидација на семејство на бизнисмен од Штип или Струмица беше... само ќерката се спасила и емигрирала во УСА.. по 12-15 години, неодамно, МВР ја затвори истрагата, немало заинтересирани... Инаше и постар случај, ликвидација на директор на пошта од охридските села, фатен и осуден убиецот, никогаш не откриени налогодавачите...
Исто така , имаме и актуелен случај, Масри... Е сега , каде се тука истражувачките новинари ??... или нив селективно им се битни само работи што може да се искористат за добивање кеш во непрекинатата изборна кампања на власта и опозицијата ??

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
.. Ако беше професионален, зошто по пааѓање на сдсм од власт не побара Ревизија за постапката Швајцарски Сметки ??? ... сигурно дека ако имало нешто точно таму, ќе добиел подршка од новата власт.... така дека останувам со убедување дека одредени новинари пласираат непроверени дезинформации, па и по цена и да бидат тужени и осудени... посебно сега кога има само парична казна
Затоа што не ја разбираш политиката, затоа поставуваш вакви прашања.
Сите политичари имаат мрсни газови и во зависност од тоа како им одговара од власта така ги ставаат во затвор. Мислиш, дека Велија не можеа уште првата година да го стават во затвор или Бучковски или Фрчовски или Лубчо Георгиевски (барем за овој знаеја многу добро што има направено)????
Или сите тие обвинувања што ги мафтаат на прес конференциите, што не ги поднесат до Јавното обвинителство???

darko4spain

Praetorian
Член од
13 април 2012
Мислења
57
Поени од реакции
100
.. и кога сме кај новинарството, во хрватските медијуми има отворени коментари кој веднаш излегуваат... може модератор да ги избрише, ама сепак некој ќе ги види пред тоа. А кај нас владее цензура... а некој он-лине весници воопшто немаат ни можност за коментар
Кај нас не постои вистинско новинарство и слобода на говорот - тоа е факт. Да постоеше, и на форумов ќе имаше тема Политика, Вечер ќе ги објавеше и неподобните коментари, на он-лине весниците, делот со “Остави Коментар“, немаше да им служи само за украс и итн.

Баш затоа Младенов беше значаен, зошто беше еден од ретките кои секогаш се контра, секогаш ја прикажуваа и другата - црна страна од тоа што некој сакаше да ни го сервира како кристално бело.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
За децата како загинале вештачењето сигурно ке покаже, кај Младенов е проблем што ниедно вештачење до сега не одговара на фактичката ситуација,еве ги пак излагаат на терен. Дај боже да излезе некое вештачењењ да ја прекратиме темава како несреќен случај, а не и Мерцедес да се јавува оти не веруваат на она што се кажува.

Неофицијално дознаваме дека блиските на Младенов најмиле идентичен автомобил и со голема брзина ја возеле клучката кај Хиподром со цел да видат како ќе реагира возилото. Немале ниту најмал проблем.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=77208D61DC6DCE4B8AD7856D2D05BB9B
Како што кажав, на таа кривина со таква кола нема проблем од одлетувајне.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
.. Ако беше професионален, зошто по пааѓање на сдсм од власт не побара Ревизија за постапката Швајцарски Сметки ??? ... сигурно дека ако имало нешто точно таму, ќе добиел подршка од новата власт.... така дека останувам со убедување дека одредени новинари пласираат непроверени дезинформации, па и по цена и да бидат тужени и осудени... посебно сега кога има само парична казна..
..И уште нешто интересно...Имаме и актуелен судски предмет Ровер, во кој е оптужен и екс министер на МВР... интересно е дека тој истиот беше на тапет од сегашната опозиција за случајот на ликвидација на авганистанци...јас за ова ликвидацијата од Ровер не се сеќавам дали беше во медиу,те, но некако се сеќавам за еден случај исто таму во Капиштец ликвидирани 2-ца и тоа во близина на ресторант во кој имаше дипломатски кор...и се сеќавам дека некој од прозор снимил на ВХС видео лента , па ја дал на А1... ама МВР ја одземал... и крај на приказната...
.. се сеќавам и на ликвидација на семејство на бизнисмен од Штип или Струмица беше... само ќерката се спасила и емигрирала во УСА.. по 12-15 години, неодамно, МВР ја затвори истрагата, немало заинтересирани... Инаше и постар случај, ликвидација на директор на пошта од охридските села, фатен и осуден убиецот, никогаш не откриени налогодавачите...
Исто така , имаме и актуелен случај, Масри... Е сега , каде се тука истражувачките новинари ??... или нив селективно им се битни само работи што може да се искористат за добивање кеш во непрекинатата изборна кампања на власта и опозицијата ??
Не одговори, дали Латас и Миленко професионално си ја вршат работата?.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.765
Поени од реакции
16.991
Кај нас не постои вистинско новинарство и слобода на говорот - тоа е факт. Да постоеше, и на форумов ќе имаше тема Политика, Вечер ќе ги објавеше и неподобните коментари, на он-лине весниците, делот со “Остави Коментар“, немаше да им служи само за украс и итн.
Баш затоа Младенов беше значаен, зошто беше еден од ретките кои секогаш се контра, секогаш ја прикажуваа и другата - црна страна од тоа што некој сакаше да ни го сервира како кристално бело.
Дали ВЕСТ или Фокус објавуваат слободни коментари ?????? Ниеден МК онлине весник (Кајгана не е весник) не ти дава слободен коментар... секаде најнапред модератор го цензурира... што е најсмешно, се цензурираат коментари и за 100% неполитички вести... едноставно ако коментарот аргументира нешто што не му се допаѓа на уредникот, не излегува... а излегуваат коментари спротивни на самите правила на форумите, т.е. 80% од коментирањето во он-лине весниците се сведува на неаргументирани препукувања на неколку папагали на власта и опозицијата на кои им се објавуваат повеќе коментари.. исто како што на ТВ кога има контактна емисија јас не сум успеал да се јавам 20 години на ниедна ( башка есап наградните што неможе да се јавиш)... но затоа во Добро Утро Македонијо едни те исти се јавуваат секој ден и по 2х ...
а што се однесува до сообраќајките, ко вчера беше случајот со Тоше, знаеме каков епилог имаше ... не верувам дека медиумите од Хрватска и Србија ќе ги замолчеше некој... а што се тогаш не пишуваше во нашите сензационалистички весници !!
--- надополнето: 10 април 2013 во 09:17 ---
Не одговори, дали Латас и Миленко професионално си ја вршат работата?.
нема ниту еден професионален медиум во МК, но за жал се повеќе тоа е факт во цел свет, па и во тнр. Западниот кобајаги демократскиот свет... умре тоа кога имавме Вотергејт, сега има Викиликс, ама него го гони Шведска , УК и УСА, кобајаги најдемократски држави...

... има и друго, од записите на Викиликс се гледа дека на ЦИА речиси се им е познато ... ништо не може да се скрие, но се објавува само тоа што ним им чини а другото се замолчува или негира.... се е куклен театар... а дека Младенов како новинар бил секогаш против режимот не значи дека било што од тоа што го пишувал е точно.... и никој не одговори одкаде на скромен весник кој плива во долгови и судски постапки таков мерцедес

G

Geezer

Гостин
Поентата беше да се згасне Фокус. Ете сега, сопругата на Младенов ќе го стави во мирување 6 недели, после тој период, неделникот ќе го снема. Мисијата успешна.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
После ќе си удрат и по 24вести и Телма и оди гледај вести после, и да сакаат нешто да изјават/пишат ќе се самоцензурираат:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom