А ти мислиш дека ако се ожени па макар и да се оддели од домот на родителите и да живее самостојно,дека неговите родители нема финансиски да го помагаат?Јас имам 25 години,сите мои колеги и другари кои се оженија,ама баш буквално сите без исклучок се сеуште финансиски зависни од своите родители,за жал.Не велам дека е тоа во ред или не,само сакам да ти укажам дека таков ни е менталниот склоп нам Македонците а најверојатно и самото општество така налага.
Рале,навистина е штета да имаш куќа од 400 квадрати и ти да се отселиш и да плаѓаш кирија или пак кредит за стан.Тоа што на твоите им пречи е нивен проблем,не можам да сфатам како сеуште живеат такви примитивни суштества на планетава Земја-без навреда те молам,кои ете важно им било снајката да биде факултетски образована.Ти имаш 31 година и ако не си,барем треба да бидеш созреана и оформена личност и тоа е твоја грешка што си дозволил твоите да си земат за право да се мешаат во твојот љубовен живот.Сепак сметам дека секој проблем си има и свое решение,секое решение се пронаоѓа преку разговор и тоа е тоа што ти треба да го направиш со стариот твој,пред се.Ако не ја бива,крај краева куферите и се селам и нема цел живот сурат да им видам-ова вака јас би направил.
И размисли за наоѓање на некоја работа тука,во Македонијава наша каде ќе бидеш покрај твојата сакана.Не ме сфаќај погрешно,но 7 месеци без маж или без жена се многу,тоа мислам дека нема да функционира.Сепак ова е само мое мислење.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 12:43 ---
Токму така,всушност луѓето,најчесто,воопшто не се ни менуваат.