ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.496
Поени од реакции
18.170
Веројатно ова е снимано далеку од епицентарот, бидејќи за таа магнитуда и не тресе баш толку силно. Да, долго, но не силно. Е сега вистина дека сто стапа по туѓ грб не болат, но мене земјотресот на 11. Септември во Скопје ми се чинеше многу многу пострашен и посилен.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Веројатно ова е снимано далеку од епицентарот, бидејќи за таа магнитуда и не тресе баш толку силно. Да, долго, но не силно. Е сега вистина дека сто стапа по туѓ грб не болат, но мене земјотресот на 11. Септември во Скопје ми се чинеше многу многу пострашен и посилен.
Изгледа дека, како го чувствуваш земјотресот и кои се ефектите и последиците, не зависи само од одалеченоста од епицентарот.
Пишав тука за тоа.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
дали сум единствениот што се мисли да не здрми пак во Македонија.... :confused:[DOUBLEPOST=1477866816][/DOUBLEPOST]и дали сме поврзани со италија или нашиот беше тотална онака рандом...

Последно уредено:

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Имам другарка у италија, вика у 8 саат сабајле стресло јако, за дел од секундата избегнала одрон од зид да и падне на глава.

Страшно гледајте само како трсе..
Уште пострашно е што летово прво имаше у Италија земјотреси па после некое време и кај нас...

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
тоа досега читав литература нешто дали плочите ни се поврзани и спаѓа дека и ние поминуваме од таа линија ... се се мислам дека годинава ќе ни биде долга

S

silmarillion

Гостин
Ја па мислам дека скопскиот земјотрес нема поврзаност со Италија. Косово можда ама земјотресите што се десија кај нас мислам дека се директно врзани со поплавите а не со поместување на плочите во Италија.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Земјотресите кои беа во Македонија немаат никаква врска со тие од Италија. Притисокот на земјотресите кои се моментално во Италија ќе продолжи накај северна Италија и на крај Франција или Шпајнија/Португалија со значително помал интензитет. Тоа што ме плаши се земјотресите во Колумбија.Сето ова го кажувам од еден јутубер. Типот предвидува пак земјотрес накај европа со јачина од 5.5 до кај 6.2/3 некаде кај нас, најверојатно Италија повторно во наредните 2/3/4 дена. И типот не е некој астролог и такви срања, него специјално се занимава со земјотреси. Го следам секојдневно и неколку дена пред земјотресите вчера предупредуваше токму за централна Италија. Кога правеа интервју на еден жител токму од местото каде што беше најсилно го спомна неговиот канал дека поради него излегле скоро цел град претходните денови да спијат во шатори и коли!

Еве го видеото кој има време нека го изглеа барем до пола додека кажува за европа.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Земјотресите кои беа во Македонија немаат никаква врска со тие од Италија. Притисокот на земјотресите кои се моментално во Италија ќе продолжи накај северна Италија и на крај Франција или Шпајнија/Португалија со значително помал интензитет. Тоа што ме плаши се земјотресите во Колумбија.Сето ова го кажувам од еден јутубер. Типот предвидува пак земјотрес накај европа со јачина од 5.5 до кај 6.2/3 некаде кај нас, најверојатно Италија повторно во наредните 2/3/4 дена. И типот не е некој астролог и такви срања, него специјално се занимава со земјотреси. Го следам секојдневно и неколку дена пред земјотресите вчера предупредуваше токму за централна Италија. Кога правеа интервју на еден жител токму од местото каде што беше најсилно го спомна неговиот канал дека поради него излегле скоро цел град претходните денови да спијат во шатори и коли!

Еве го видеото кој има време нека го изглеа барем до пола додека кажува за европа.
Според ова што го гледам моментално погоди 2 од 3 земјотреси ( Суматра и Иран ) пред да стигнат до Европа али не се случија по точен редослед. Го гледав видеото на 28ми каде го најавува земјотресот во Италија каде наведе повеќе опции али и местото и јачината која што се случија беа една од опциите. Доста луѓе изглеа спаси во неделата.

P

PewDiePie

Гостин
Ја па мислам дека скопскиот земјотрес нема поврзаност со Италија. Косово можда ама земјотресите што се десија кај нас мислам дека се директно врзани со поплавите а не со поместување на плочите во Италија.
Не бе никако нема поврзаност од земјотерсот во Италија......цела линија се тресе релација Италија-Балкан он мисли од 5 саати дожд е.

Така е тоа 4ки и 5ки ко од шала рока,а 6.6 не дај Боже да осетиме ние во Скопјево со толку згради...

Се си мислам дека и кај нас ќе здрма маме му

S

silmarillion

Гостин
Пак ќе повторам, може да стресе ама не скопски. Мислам дека околу Качаник и општо Косово кога удира другачие се манифестира кај нас, ако грешам нека поправи некој постручен. Мое мислење е дека локалните скопски и плитки земјотреси не се поврзани со таа плоча. А дека може од поплавата да е земјотресот па превише е коинциденција после две поплави по последните 3 години да има одма земјотрес после краток период и тоа епицентар баш каде што беше поплавата.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Мореее нека затресе цела Грција

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom