Веројатно ова е снимано далеку од епицентарот, бидејќи за таа магнитуда и не тресе баш толку силно. Да, долго, но не силно. Е сега вистина дека сто стапа по туѓ грб не болат, но мене земјотресот на 11. Септември во Скопје ми се чинеше многу многу пострашен и посилен.Страшно
Изгледа дека, како го чувствуваш земјотресот и кои се ефектите и последиците, не зависи само од одалеченоста од епицентарот.Веројатно ова е снимано далеку од епицентарот, бидејќи за таа магнитуда и не тресе баш толку силно. Да, долго, но не силно. Е сега вистина дека сто стапа по туѓ грб не болат, но мене земјотресот на 11. Септември во Скопје ми се чинеше многу многу пострашен и посилен.
Според ова што го гледам моментално погоди 2 од 3 земјотреси ( Суматра и Иран ) пред да стигнат до Европа али не се случија по точен редослед. Го гледав видеото на 28ми каде го најавува земјотресот во Италија каде наведе повеќе опции али и местото и јачината која што се случија беа една од опциите. Доста луѓе изглеа спаси во неделата.Земјотресите кои беа во Македонија немаат никаква врска со тие од Италија. Притисокот на земјотресите кои се моментално во Италија ќе продолжи накај северна Италија и на крај Франција или Шпајнија/Португалија со значително помал интензитет. Тоа што ме плаши се земјотресите во Колумбија.Сето ова го кажувам од еден јутубер. Типот предвидува пак земјотрес накај европа со јачина од 5.5 до кај 6.2/3 некаде кај нас, најверојатно Италија повторно во наредните 2/3/4 дена. И типот не е некој астролог и такви срања, него специјално се занимава со земјотреси. Го следам секојдневно и неколку дена пред земјотресите вчера предупредуваше токму за централна Италија. Кога правеа интервју на еден жител токму од местото каде што беше најсилно го спомна неговиот канал дека поради него излегле скоро цел град претходните денови да спијат во шатори и коли!
Еве го видеото кој има време нека го изглеа барем до пола додека кажува за европа.
Не бе никако нема поврзаност од земјотерсот во Италија......цела линија се тресе релација Италија-Балкан он мисли од 5 саати дожд е.Ја па мислам дека скопскиот земјотрес нема поврзаност со Италија. Косово можда ама земјотресите што се десија кај нас мислам дека се директно врзани со поплавите а не со поместување на плочите во Италија.