ЗЕМЈОТРЕС!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Ме разбуди тој у 1:30 ама како веднаш да презаспав.
„Добро е“ што се навикнавме на појаки па сега овој е „слабичок“.

Доста активно изминативе 4 дена
Тоа е тој триаголник таму лево меѓу сите кругови.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
е како тогаш братучед од Австралија ми се јавил накај 22ч, да ми каже дека ќе имаме земјотрес во толку и толку саат, али добро, пола саат утнал, порано ми кажа, а не здрма покасно. :)
Да не подлажнуваш по малку? Во 6 сабајле во работен ден рандом австралиец или спие или мисли како да отиде на работа/школа, не да врти на далечни роднини во далечна Македонија со приказни за земјотрес.

V

viktora

Гостин
Една информација,дали е вистина дека училиштата во Чаир,Топаана,Гази Баба не работат?И дека многу се имаат евакуирано и останале само по некој колку да ги чува куќите?Чисто информативно да знам дали да ги дигам во вис училиштето на син ми или е дезинформација.

Ѕид на плачот

Намќорка
Член од
7 септември 2016
Мислења
143
Поени од реакции
68
Да не подлажнуваш по малку? Во 6 сабајле во работен ден рандом австралиец или спие или мисли како да отиде на работа/школа, не да врти на далечни роднини во далечна Македонија со приказни за земјотрес.
Значи од сето она што го кажав, ти само ова си го извлекол. Алал нека Ви е бе, луѓе.
Затоа си патиме...

Не си помислил дека можеби не ми е далечен и дека можеби и тој не спие со неговите родители, седат со нас, дремеме по камери, по вибери овие неколку дена, баш затоа што се секираат и дека ни се блиски? :)

Меѓутоа, мене прашањето ми беше поинакво, некој поискусен да ми каже што се разбира, без притоа да ме фаќа за зборови и да ме подпрашува за моите братучеди, чичковци и слично...
Да ми каже, како може и на кој начин се предвидуваат земјотресите?! Пошто сум чула, дека не можело. Ме изненади фактот со она што претходно пред да има мене ми кажаа дека ќе има. Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom