ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Само вака нека си продолжи, никогаш да не осетам земјотрес :icon_mrgr:
Нема шанси брат да не си го осетил тој пред 8-9 години што траеше 8 секунди. Јазикот ќе си го апнев од страв тогај.:D

Иначе така поубаво стресе овој и имаше краток афтершок едно 10тина секунди после земјотресот. Али претпоставувам се осети само во тие кои живеат повисоко.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.005
Поени од реакции
74.281
Нема шанси брат да не си го осетил тој пред 8-9 години што траеше 8 секунди. Јазикот ќе си го апнев од страв тогај.:D

Иначе така поубаво стресе овој и имаше краток афтершок едно 10тина секунди после земјотресот. Али претпоставувам се осети само во тие кои живеат повисоко.
Тогаш бев основно и бев на трети спрат, така да освен тој земјотрес друг не сум осетил :icon_mrgr:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.004
Поени од реакции
11.646

Февруари месец, неколку дена пред да загине претседателот Трајковски? Тогаш ептен убаво се осети, знам бев на школо, 3то одделение, сите надвор.

Иначе овој не го осетив, зборам со девојка ми на телефон и ми вика земјотрес, ја се чудам, и пробувам нешто да почувствувам...можеби ептен мало движење некое, мада и на приземје сум.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Февруари месец, неколку дена пред да загине претседателот Трајковски? Тогаш ептен убаво се осети, знам бев на школо, 3то одделение, сите надвор.

Иначе овој не го осетив, зборам со девојка ми на телефон и ми вика земјотрес, ја се чудам, и пробувам нешто да почувствувам...можеби ептен мало движење некое, мада и на приземје сум.
Да тој, и ја исто основно али порано завршив и отидов на гости кај баба ми која живееше на 8 спрат. Тоа драми било колку језиво беше, мислев во секој момент ќе се отвори подот и отидовме јабана.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Јас сум на 14 ти и исκρено ниκаκов земјотρес не осетив,повеќе го осетив ветеρот што за малце пρозоρците ќе ми ги исκоρнеше..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.573
Поени од реакции
87.863
Даа бе тој јакиот што беше пред 8 години. Памтам бев сам дома, варев млеко да направам попара, а во меѓувреме гледав Аниманиакс на Телма. Таман го исклучувам шпоретот и тргам млекото настрана, кога фатив да се тресам!!! Отварање вратата џом по скали. Знам комшиите ми викаа да не бегам, туку да стојам под вратата, ама јас исплашен нешто во стилот "Не, што ве ебам, ќе си бегам..." :'D

Мајка ми наработа паника ја фатило, ниту телефони работат да се јави кај ме не, ниту ништо. Али добро, потоа дојде брат ми од школо, таа ден сите ги ослободиле од настава... евритинг вент бетер тхен ај ексептед :')

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
3 varijanti. nad solun, skopsko, pod belgrad. sofija e na red

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Даа бе тој јакиот што беше пред 8 години. Памтам бев сам дома, варев млеко да направам попара, а во меѓувреме гледав Аниманиакс на Телма. Таман го исклучувам шпоретот и тргам млекото настрана, кога фатив да се тресам!!! Отварање вратата џом по скали. Знам комшиите ми викаа да не бегам, туку да стојам под вратата, ама јас исплашен нешто во стилот "Не, што ве ебам, ќе си бегам..." :'D

Мајка ми наработа паника ја фатило, ниту телефони работат да се јави кај ме не, ниту ништо. Али добро, потоа дојде брат ми од школо, таа ден сите ги ослободиле од настава... евритинг вент бетер тхен ај експектед :')
There you go, I've fixed it. U'll Thank me later.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
И јас ретко осеќам земјотреси...Тој у саботата го осетив бидејќи у станот у СК насабајле сонцето изгрева у собата и секое сабајле се преместувам во друга соба,кај шо креветот при секое минимално движење крца и мислиш дека ќе пропаднеш. У саботата по навика си се преместив у 6 сабајле,навиен аларм у 11 и го исклучив и си дремев онака. И одеднаш почна креветот да се тресе,си реков бегај ќе се распаѓа срипав одма и у дневната гледам ламбата се тресе. Прв искусен земјотрес,конечно :LOL:. А тој вчера не го осетив стварно,екипа бевме собрани и музика/муабет и никој ништо не осети.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
И јас ретко осеќам земјотреси...Тој у саботата го осетив бидејќи у станот у СК насабајле сонцето изгрева у собата и секое сабајле се преместувам во друга соба,кај шо креветот при секое минимално движење крца и мислиш дека ќе пропаднеш. У саботата по навика си се преместив у 6 сабајле,навиен аларм у 11 и го исклучив и си дремев онака. И одеднаш почна креветот да се тресе,си реков бегај ќе се распаѓа срипав одма и у дневната гледам ламбата се тресе. Прв искусен земјотрес,конечно :LOL:. А тој вчера не го осетив стварно,екипа бевме собрани и музика/муабет и никој ништо не осети.
Near Ryuzaki e ovde :cool:

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Picture 431.jpg Picture 465.jpg Picture 462.jpg СКОПЈЕ 1963
Во спомен на другарчето од детството КУЗМАНЧО.
Денес бев на семејните гробишта,во Бутел кој се веднаш над оние од земјотресот.
И секогаш кога поминувам таму се сеќавам и на таа трагедија и на Кузманчо.
Кузманчо учеше и беше другар на братми едно оделение погоре во О.У. „Кочо Рацин“
Но бидеиќи и јас како помал стално сум бил околу братми а со тоа и околу Кузманчо, и добро го познавам,а и тоа време си се дружевме.маалски другари од улица „Савска“.
Го нема сега Кузманчо,не сум го видел 50 години,останаа избледени детските сеќавања. Тоа утро тој беше во новата зграда на (ул.Орце Николов,до булЈНА) таа цела зграда пропадна во подрум.Многу,т.с. сите таму загинаа,цела таа фамилија.
Таткому и мајкаму на Кузманчо во тоа време беа во Ќустендил на бања,за трагедијата сигурно разбрале на радио а за лошата вест за цела фамилија откако дошле тука.

Член од
24 мај 2013
Мислења
138
Поени од реакции
207
Имаше во Битола пред 2-3 минути или мене ми се причини? Морници ме полазија...

Kajgana Shop

На врв Bottom