Nino Manchester
Oŋce α RED, αlwαys α RED
- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 14.537
- Поени од реакции
- 17.951
Ее тресе Бранко
Се знаеш со Алтнче бе?Altnka Gjeorgieva
пред 5 минути · Skopje ·
Vo momentov sakam da se kacham na brodot na Vardar i da se ponasham kako Noe.
Колку само ги обожавам земјотресите и поплавите поради вакви човечки појави.
Нема шанси брат да не си го осетил тој пред 8-9 години што траеше 8 секунди. Јазикот ќе си го апнев од страв тогај.Само вака нека си продолжи, никогаш да не осетам земјотрес
Тогаш бев основно и бев на трети спрат, така да освен тој земјотрес друг не сум осетилНема шанси брат да не си го осетил тој пред 8-9 години што траеше 8 секунди. Јазикот ќе си го апнев од страв тогај.
Иначе така поубаво стресе овој и имаше краток афтершок едно 10тина секунди после земјотресот. Али претпоставувам се осети само во тие кои живеат повисоко.
Февруари месец, неколку дена пред да загине претседателот Трајковски? Тогаш ептен убаво се осети, знам бев на школо, 3то одделение, сите надвор.Нема шанси брат да не си го осетил тој пред 8-9 години што траеше 8 секунди. Јазикот ќе си го апнев од страв тогај.
Иначе така поубаво стресе овој и имаше краток афтершок едно 10тина секунди после земјотресот. Али претпоставувам се осети само во тие кои живеат повисоко.
Да тој, и ја исто основно али порано завршив и отидов на гости кај баба ми која живееше на 8 спрат. Тоа драми било колку језиво беше, мислев во секој момент ќе се отвори подот и отидовме јабана.Февруари месец, неколку дена пред да загине претседателот Трајковски? Тогаш ептен убаво се осети, знам бев на школо, 3то одделение, сите надвор.
Иначе овој не го осетив, зборам со девојка ми на телефон и ми вика земјотрес, ја се чудам, и пробувам нешто да почувствувам...можеби ептен мало движење некое, мада и на приземје сум.
There you go, I've fixed it. U'll Thank me later.Даа бе тој јакиот што беше пред 8 години. Памтам бев сам дома, варев млеко да направам попара, а во меѓувреме гледав Аниманиакс на Телма. Таман го исклучувам шпоретот и тргам млекото настрана, кога фатив да се тресам!!! Отварање вратата џом по скали. Знам комшиите ми викаа да не бегам, туку да стојам под вратата, ама јас исплашен нешто во стилот "Не, што ве ебам, ќе си бегам..." :'D
Мајка ми наработа паника ја фатило, ниту телефони работат да се јави кај ме не, ниту ништо. Али добро, потоа дојде брат ми од школо, таа ден сите ги ослободиле од настава... евритинг вент бетер тхен ај експектед :')
Near Ryuzaki e ovdeИ јас ретко осеќам земјотреси...Тој у саботата го осетив бидејќи у станот у СК насабајле сонцето изгрева у собата и секое сабајле се преместувам во друга соба,кај шо креветот при секое минимално движење крца и мислиш дека ќе пропаднеш. У саботата по навика си се преместив у 6 сабајле,навиен аларм у 11 и го исклучив и си дремев онака. И одеднаш почна креветот да се тресе,си реков бегај ќе се распаѓа срипав одма и у дневната гледам ламбата се тресе. Прв искусен земјотрес,конечно . А тој вчера не го осетив стварно,екипа бевме собрани и музика/муабет и никој ништо не осети.
Имаше имаше. A good one.Имаше во Битола пред 2-3 минути или мене ми се причини? Морници ме полазија...