Живот после смртта

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Сите кажувања за живот после смртта, за рајот, пеколот и чистилиштето се исти како реклама за далечна туристичка дестинација која ја нема на географка карта, за која нема веродостојна фотографија или доказ дека некој претходно бил таму. Сите информации се само од типот „рекла-казала„.
Сум се родила овде и се трудам да ми биде убав, интересен и колку е можно полесен животот дур сум жива овде.Кога ќе умрам ако (?!) се најдам на некое друго место ќе се обидам да го применам истото мото. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сите кажувања за живот после смртта, за рајот, пеколот и чистилиштето се исти како реклама за далечна туристичка дестинација која ја нема на географка карта, за која нема веродостојна фотографија или доказ дека некој претходно бил таму. Сите информации се само од типот „рекла-казала„.
Сум се родила овде и се трудам да ми биде убав, интересен и колку е можно полесен животот дур сум жива овде.Кога ќе умрам ако (?!) се најдам на некое друго место ќе се обидам да го применам истото мото. ;)
Што е можно полесен?
Тури му пепел ако е така.

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
Што е можно полесен?
Тури му пепел ако е така.
Да токму така сакам животот овде и сега да ми биде што е можно полесен (што не мора да значи и дека ќе ми биде).
А тебе ако ти е поубаво поинаку твој вкус, кој вели дека мора сите исто да сакаме и исто да мислиме. :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да токму така сакам животот овде и сега да ми биде што е можно полесен (што не мора да значи и дека ќе ми биде).
А тебе ако ти е поубаво поинаку твој вкус, кој вели дека мора сите исто да сакаме и исто да мислиме. :)
Животот по дефолт треба да биде тежок па ти сега ќе го направиш полесен.
И да.....никој не вели дека требало сите исто да мислат, ама ова е форум и може да се реплицира на било кој пост од било кого без некој проблем.:)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ја па се си мислам дека од коа ќе умрам , ќе биде така некој фин и добар , и ќе ме створи повторно :) И животно да би бил ... супер :) Заебанција на страна, едноставно не ми се умира, многу ми е убаво :) A околу тоа живот после смртта, хммм , ако го доживеам тоа ќе ви пишам :P

Член од
10 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
18
ako celta na zivotot e "circle of life" kako vikaat vo Lion king, togas bi trebalo toa da se odrazuva i na nasiot zivot. kako sto civilizacijata se raga i raste, za da povtorno se urne i pak od pocetok da zapocne so razvivanje, pretpostavuvam deka i zivotot moze taka da se definira, sekako, ako veruvate vo reinkarnacija. togas smrtta kako nepostoenje ne bi trebalo da postoi, tuku bi bila samo del od promenite koi gi pravime so naseto postoenje, samo vo poinakvi formi. vo prevod: veruvam deka zivot posle smrt postoi, samo ne vo forma kakva sto ja zamisluvame nie, ova sekako, drzi voda samo ako se veruva vo reinkarnacija. od druga strana, hristijanskata verzija mi e pomalku interesna, poradi toa sto se veruva vo samo eden zivot i samo edna sansa da se bide dobar ili los, i so krajna nagrada ili kazna. zarem toa e potrebno da se bide dobar vo zivotot, vetena nagrada, kako na detence :) pa, jas se drzam do Lion King :) ke se sretneme povtorno, samo sto nema da me prepoznaete ;)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Не верувам дека има, но кога би имало го замислувам вака:
Луѓето после овој нормален живот, имаат некој друг живот, ама живот во различна димензија, живот претставен како "дежа ву" што трае многу долго, исто како повторно да го живеат претходниот живот но сега имаат некои можности да донесат други одлуки и да променат некои работи или грешки што ги направиле...
--- надополнето: 29 декември 2012 во 22:00 ---
Не верувам дека има, но кога би имало го замислувам вака:
Луѓето после овој нормален живот, имаат некој друг живот, ама живот во различна димензија, живот претставен како "дежа ву" што трае многу долго, исто како повторно да го живеат претходниот живот но сега имаат некои можности да донесат други одлуки и да променат некои работи или грешки што ги направиле...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Незнам колку е нормално да мислиме за животот после смртта,ама сакам нејќам ми доаѓаат некои мисли.На пример,што би било поентата,родителите те ствараат,чуваат,растат и еден ден они умираат...како никогаш да не постоеле.И прикаската се повторува ствараш деца и исто се случува...било и поминало...:confused:
Е сега откако ги изгубив родителите, не викам било и поминало...:(
Неможам да го сватам феноменот,кога ќе сонувам нешто и кога ќе сватам дека моите најмили ме предупредуваат дека нешто ќе ми се случи.Моќеби ќе речете дека соновите потсвесно настануваат,ама верувајте ми дека тоа што ќе ми се појави во сон,во никој случај не би го помислила на јаве...во никој случај!
Само еден пример да ви дадам: татко ми почина 2008 март месец, а мајка ми 2011 март,што значи 3 год.разлика,само 5 дена мајка ми не дочека да му извадиме 3 год.Три дена пред да почине мајка ми (не беше болна,не ми се верува...колку брзо се случи) јас сонувам како влегувам во купатило,се гледам во огледало, а во позадина гледам како татко ми лежи во када покриен со цвеќе и ништо не збори...дури ми се чини и како да не ме ни виде...:(
Имам уште еден сличен пример,а сега чекам да видам какво предупредување добив од тетка ми..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
annaja01 биди само опуштена, симболиката на нештата кои ги гледаш барај ја во работите кои си ги доживеала претходно, најчесто во текот на денот или неделата, колку и ситни или банални да биле, не биди оптоварена со тоа, се е игра на умот.

W

Werther

Гостин
annaja01 биди само опуштена, симболиката на нештата кои ги гледаш барај ја во работите кои си ги доживеала претходно, најчесто во текот на денот или неделата, колку и ситни или банални да биле, не биди оптоварена со тоа, се е игра на умот.
Игра на умот?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Незнам колку е нормално да мислиме за животот после смртта,ама сакам нејќам ми доаѓаат некои мисли.На пример,што би било поентата,родителите те ствараат,чуваат,растат и еден ден они умираат...како никогаш да не постоеле.И прикаската се повторува ствараш деца и исто се случува...било и поминало...:confused:
.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dfJHDQuvUsE#t=378s

Член од
9 јануари 2013
Мислења
38
Поени од реакции
15
Каков е животот после смрта никој не знае.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Еден ден ќе ојдеме сите таму, каде што и припаѓаме!

Kajgana Shop

На врв Bottom