Живот после смртта

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
За тие што веруваат...што к** барате уште на земјава?
Си се запрашал,а зошто си ти тука на оваа планета?Зошто баш ти,јас,оној,овој е одбран да биде тука?
Колку верувам во Реинкарнација,толку верувам и во Карма.

А,што уште бараме на земја,прашање на место и се надевам дека одговорот сам ќе го пронајдеш...Во духовното.:helou:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
cekaj malku, ako ima zivot posle smrtta ke ima i za nas, i za zivotnite ke ima, tamu na Onoj svet kade ima cista okolina zelenilo i site ubavini, tamu ke bidat i nasite domasni milenici koi ni umrele, a i nie bez razlika da li sme veruvale, vazno sme bile dobri, fer, posteni....i koj ne saka da zivee vecno????site!!!
Има разлика, основните етички норми кон кои си се придржувал не можат да те однесат во рајот зато што не си ги практикувал преку Библијата, зошто не си верувал во Христа или можеби си го негирал неговото постоење . Нормално дека бог е голем и има луге од различни вери и религии но само Вистината е една и непобитна која што е и кој верува во неа ке може да отиде во рајот, сепак то е веке божја работа само тој ке олучи на кого ке му се смилува а на кој не.

Животните не можат да одат во рај или пекол зошто немаат дух туку само душа. Лугето ги имаат и двете.

Животните не можат да одат во рај или пекол зошто немаат дух туку само душа. Лугето ги имаат и двете.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Има разлика, основните етички норми кон кои си се придржувал не можат да те однесат во рајот зато што не си ги практикувал преку Библијата, зошто не си верувал во Христа или можеби си го негирал неговото постоење . Нормално дека бог е голем и има луге од различни вери и религии но само Вистината е една и непобитна која што е и кој верува во неа ке може да отиде во рајот, сепак то е веке божја работа само тој ке олучи на кого ке му се смилува а на кој не.

znaci Bog se zaebava so nas, nas ni rekol Jas sum Bog Isus, niv im rekol Allah , na treti im rekol Jehova, Manitu ...i site mislat deka samo oni se u pravo i samo oni ke se spasat??? Nisto od toa. Gluposti!
A za zivotnite, jas sakam da si go vidam pak maceto Hani, i papgalceto Kico i kuceto Meca ... i so oni ne u rajot...abe zivotnite ne se krstat ama poarni se od nas lugeto, so niv bar znaes na sto si, a so lugevo??????
Zivotnite ne izmislija ni atomski bombi, ni koncentracioni logori, ni inkvizicija, ni prostitucija, ni kriminal, ni ubivaat osven za ishrana i toa kolku mu treba da se najade, ni pusat ni pijat alkohol, zatoaa brakovite se raspagaat a lugeto cuvaat po doma kucinja, macki papagali....oti se bolji od lugeto. I oni nemale dusa nie sme imale???Abe ajt gluposti!!!!!

C

Cool Hand Luke

Гостин
Источњаците кои веруваат во реинкарнација, и животните и растенијата ги сметаат за самосвесни битија на кои им е свеста ограничена поради телата. Всушност и нашата свест е ограничена, само сепак имаме самосвест, дух нели, кој е меч со две острици.
Ако се они во право тек ќе ни се суди, од нашата совест.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
nihilista,Бог не се заебава со нас туку луѓето со него се заебаваат...а тој им простува на своите чеда...Името на Бог не е Исус,тој е син божји.
Потполно те разбирам за:Zivotnite ne izmislija ni atomski bombi, ni koncentracioni logori, ni inkvizicija, ni prostitucija, ni kriminal, ni ubivaat osven za ishrana i toa kolku mu treba da se najade, ni pusat ni pijat alkohol
И јас ја имам таа горчина-луѓето убиваат од задоволство,а животните за да се прехранат.
А,имали поголем ѕвер од самиот човек ѕвер?

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
znaci Bog se zaebava so nas, nas ni rekol Jas sum Bog Isus, niv im rekol Allah , na treti im rekol Jehova, Manitu ...i site mislat deka samo oni se u pravo i samo oni ke se spasat??? Nisto od toa. Gluposti!
A za zivotnite, jas sakam da si go vidam pak maceto Hani, i papgalceto Kico i kuceto Meca ... i so oni ne u rajot...abe zivotnite ne se krstat ama poarni se od nas lugeto, so niv bar znaes na sto si, a so lugevo??????
Zivotnite ne izmislija ni atomski bombi, ni koncentracioni logori, ni inkvizicija, ni prostitucija, ni kriminal, ni ubivaat osven za ishrana i toa kolku mu treba da se najade, ni pusat ni pijat alkohol, zatoaa brakovite se raspagaat a lugeto cuvaat po doma kucinja, macki papagali....oti se bolji od lugeto. I oni nemale dusa nie sme imale???Abe ajt gluposti!!!!!
Не знам што има кај вас во куранот за сатаната но не знееш ли дека таа и нејзините ѓаволи и бесови се безтелесни суштества и господ не им ускратил одредени моќи од периодот кога биле ангели тие можат да опседнуваат луге , можат да се транспортираат од едно место на друго во светов за дел од секунда , нив не им е ускратена можноста да пркосат по овој свет и да измислуваат лаги и нови религии дури можат да прават одредени чуда за ти ете на пример како муслиман да се восхитиш што името на мухамед е запишано на пајакова мрежа. Но не значи дека се лажни сите православни чуда зошто ги има премногу а и гјаволот бега од крстот зошто тој ја знае вистината но не сака други да ја дознаат и затоа прави сплетки.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Не знам што има кај вас во куранот за сатаната но не знееш ли дека таа и нејзините ѓаволи и бесови се безтелесни суштества и господ не им ускратил одредени моќи од периодот кога биле ангели тие можат да опседнуваат луге , можат да се транспортираат од едно место на друго во светов за дел од секунда , нив не им е ускратена можноста да пркосат по овој свет и да измислуваат лаги и нови религии дури можат да прават одредени чуда за ти ете на пример како муслиман да се восхитиш што името на мухамед е запишано на пајакова мрежа. Но не значи дека се лажни сите православни чуда зошто ги има премногу а и гјаволот бега од крстот зошто тој ја знае вистината но не сака други да ја дознаат и затоа прави сплетки.
znaci bog ne im ja uskratil moznosta da bidat gresni, ebati slobodnata volja koga opzijata e da padnes vo pogibel.

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
znaci bog ne im ja uskratil moznosta da bidat gresni, ebati slobodnata volja koga opzijata e da padnes vo pogibel.
Па зато имаш Библија придржувај се и нема да падниш е то сеа шо појке ти одговара да тераш инает со тие шо се обидуваат да ти кажат вистината да знајш дека си тераш инает само со самиот себе си со никој друг.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Па зато имаш Библија придржувај се и нема да падниш е то сеа шо појке ти одговара да тераш инает со тие шо се обидуваат да ти кажат вистината да знајш дека си тераш инает само со самиот себе си со никој друг.
abe bog odredil koj ke se spasi a koj ne citaj toa biblijata bog znae so ke naprais ti i ja ili bilo koj, bog sve znae do nego e.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne znam jas kaj idat. odgovorot e ili nema bog a svetot go drzi slepa sila koja dobiva svest kaj covekot i toa kaj retki luge i oni svaakaat deka nisto nema smisla ustvari, no ako ideme po biblija tamu jasno stoi
zasto Bog ve izbra od pocetokot za spasenie...

osobeno kaj poslanijata na Timotej , efesjanite( zasto ne izbra vo Nego pred sozdavanjeto na svetot...kako sto odnapred ne opredeli...bevme izbrani za naslednici, zatoa sto bevme predodredeni so odlukata na Onoj koj pravi se vo sovetot na svojata volja...ubavo posuva sea da ne baram

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
znaci bog vekje im odredil na milioni novorodencinja sto umrele uste na samoto poroduvanje?kaj idat oni ondak sto nisto ne napravile vo nivniot "zivot"?
Направиле...искусиле смрт без живот....Тоа е една лекција...потоа ќе се родат повторно ќога душата ќе смета дека е вистинско време за нови лекции и искуства. Душата одбира тело, одбрала такво тело што ќе умре веднаш, зошто тоа искуство и било потребно.
Душата е дела од бог, односно дел од енергијата во универзумот...од таму произлегува дека бог одредува кој кога ќе умре и што ќе доживее (односно душата одредува)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
a reinkarnacija cesto se svaka pogresno, koga indijcite vikaat dusa ne mislat deka konkretnata licnost deka toa e dusa, ne toa e maja iluzija, nego dusata e zdivot kaj covekot i dur ima svet ke ima luge i vo taa smisla ti kako zdiv si vecen ama ti kako ovoj ne, stom umres gotovo se brise sve cela memorija nisto delete.

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
a reinkarnacija cesto se svaka pogresno, koga indijcite vikaat dusa ne mislat deka konkretnata licnost deka toa e dusa, ne toa e maja iluzija, nego dusata e zdivot kaj covekot i dur ima svet ke ima luge i vo taa smisla ti kako zdiv si vecen ama ti kako ovoj ne, stom umres gotovo se brise sve cela memorija nisto delete.
Нишо не те сваќам...ама малце од малце што разбрав, ќе одговорам
меморијата не се брише, останува во душата како искуство. Проблем е што нашиот ум е "немоќен" да се сети на се.

Kajgana Shop

На врв Bottom