Живот после смртта

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Кажете ми како пострадал за вас мухамед ? Дали воскреснал? претходно ти рече дека Исус рекол дека со погледот и мислата врз една жена ке се изврши прељуба а вие можете да спиете со сто жени а тука нема никаква љубов ни чистота .Господ Исус Христос го распнале заради безгрешниот живот зошто лечел болни и истерувал бесови, зошто се нарекувал Божји син и никогаш не излажал . Кога ке знам нешто појке ке кажам но сега и ова ми е доволно да верувам зошто православието е вистинската вера за мене .
of lele, abe pa ke gledam koga se oblekla so minic do pic i cicite gi staila ko da se dunji za prodavanje, sto ne gledam u nekoja zabulena, nema sto da gledam, nejzinata pojava kazuva jas ne sum sex objekt, ne soblaznuva.E toa a Isus tolku gluposti tropal toa nesto necuveno prvo toa od Lao Ce ne go pravi ona sto ne sakas da ti go pravat go svrtil vo Pravi go ona sto sakas tebe da ti go pravat- sto e pogresno, nekoj e mazohist saka da go tepaat i zatoa ke tepa, drugo za toa svrti go drugiot obraz - a baska toa nikoj ne go sledi a edino se znae deka toa rekol ne se protivete na zloto nego ako te udri...svrti mu go drugiot, abe Jonatan Svift ubavo kazal Dovolno sme religiozni za da se mrazime, ama nedovolno da se sakame. Posle isus koa ja spasil taa orospijata da ne ja kamenuvaat, koj e bez grev toj neka udri, epa dobro i svetovnite sudii se so grev pa sudat idi u osnoven sud skopje i kazi im koj e bez grev toj neka sudi, abe se znae ima grev i grev, pomal grev e da navredis verbalno nekogo, a pogolem grev e da ubies nekogo bez kabaet, znaci ne se stava sve u isti kos aj site sme gresni i sea nema zakoni, posto koj e bez grev da sudi???Abe gluposti!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Da i jas veruvam
veruvam deka koa ke umram ke me frlat pod zemja edno 2 metra i posle eden mesec ke me zaboravat
:uvo::uvo:
abe kakov zivot posle smrt nema takvo nesto se znae srceto prestanuva da cuka i kraj nema veke kakov raj kakov pekol kakvi bakraci toa ni e samo smisla na zivot kolku covekot da veruva vo nesto kolku da ima volja za zivot oti bez volja i zelba nema zivot
:pop::pop:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Победа над смртта не е рај. Рај и пекол нема. Малце поинакви се работите...но нема да навлегувам сега
a pro po ova mi tekna edna stvar. nekoj SamURaj dosol kaj nekoj budisticki monah koj meditiral i go prasal
-pocituvan monahu sakam da mi ja objasnis idejata za rajot i pekolot???
ovoj mu odghovoril
-na budala ne se objasnuva, ti ne mozes da svatis- mu odgovoril mirno monahot.
Sam U Rajot se razlutil ja izvadil brzo katanata i besno izvikal
-A znaes li deka mozam za mig da te iseckam????
-e toa e pekol- odgovoril mirno monahot.
Koga samurajot se smiril, dodal
-e toa e raj!

blAcK HoLe

TAO-ZEN-SUFI
Член од
7 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Победа над смртта не е рај. Рај и пекол нема. Малце поинакви се работите...но нема да навлегувам сега
ај ти се молам ако сакаш навлези ме интересира твое мислење :helou:

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
ај ти се молам ако сакаш навлези ме интересира твое мислење :helou:
Ок, ајде вака...ќе кажам само нешто. Човечкото тело се регенерира целосно на секои 7 години. Па според тоа нели е нормално со регенерација на клетките да бидеме подолго време млади...односно подолго да живееме. Има докази дека некои луѓе порано, во минатото живееле и по 200 години (можеби и многу повеќе), а зошто сега ние не можеме ни 100 и уште на 50 сме со вилици, болки во грб, бубачки во глава и слично...Смртта не може да се надживее физички, телото кога тогаш ќе умре. Но доколку се живее свесно и смртта се прифати како преминување од една во друга состојба...тогаш нема смрт, односно душата е потполно свесна дека нема тело, дека е високоразвиена душа и дека има одредени цели понатаму. Доколку се живее свесно нема да се создаваат негативни енергии, нема да има омраза, убиства....и се друго што е негативно...и тогаш светот би бил рај...кога би немало завист и сите би си помагале едно на други, без лицемерие, без алчност и без борба за моќ и превласт.......
Длабока тема почнавме...ќе прекинам тука :raz:

blAcK HoLe

TAO-ZEN-SUFI
Член од
7 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Ок, ајде вака...ќе кажам само нешто. Човечкото тело се регенерира целосно на секои 7 години. Па според тоа нели е нормално со регенерација на клетките да бидеме подолго време млади...односно подолго да живееме. Има докази дека некои луѓе порано, во минатото живееле и по 200 години (можеби и многу повеќе), а зошто сега ние не можеме ни 100 и уште на 50 сме со вилици, болки во грб, бубачки во глава и слично...Смртта не може да се надживее физички, телото кога тогаш ќе умре. Но доколку се живее свесно и смртта се прифати како преминување од една во друга состојба...тогаш нема смрт, односно душата е потполно свесна дека нема тело, дека е високоразвиена душа и дека има одредени цели понатаму. Доколку се живее свесно нема да се создаваат негативни енергии, нема да има омраза, убиства....и се друго што е негативно...и тогаш светот би бил рај...кога би немало завист и сите би си помагале едно на други, без лицемерие, без алчност и без борба за моќ и превласт.......
Длабока тема почнавме...ќе прекинам тука :raz:
фала ти на одговоров. многу добро и точно кажано од тебе вака да размислуваа барем пола не сите луѓе во светов ке беше многу поинаку но сепак затоа сме ние тука како нова генерација да помогнеме и да го смениме светот во позитивна смисла.

-I believe that everything happens for a reason and that everyone should help as many people as they can while they can and however they can. I feel that everyone has an obligation to give something back...no matter how small their individual impact may be. I belive that if everyone gave something back...no matter how small that the world would be a much better place to live!
-Everyone can make a difference no matter how small is it.

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
фала ти на одговоров. многу добро и точно кажано од тебе вака да размислуваа барем пола не сите луѓе во светов ке беше многу поинаку но сепак затоа сме ние тука како нова генерација да помогнеме и да го смениме светот во позитивна смисла.

-I believe that everything happens for a reason and that everyone should help as many people as they can while they can and however they can. I feel that everyone has an obligation to give something back...no matter how small their individual impact may be. I belive that if everyone gave something back...no matter how small that the world would be a much better place to live!
-Everyone can make a difference no matter how small is it.
Супер кажано. Болдиранава реченица ја трубам веќе 3 години, и џабе, никој не слуша, не мора 50%, нека бидат 25%......а прашање е дали се 5% и се гудабт во останатите 95%, се мачат да се одбранат од материјалниот свет кој е наметнат и се борат против негативните енрегии од исфрустринани и луѓе кои го живеат животот несвесно.

blAcK HoLe

TAO-ZEN-SUFI
Член од
7 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Супер кажано. Болдиранава реченица ја трубам веќе 3 години, и џабе, никој не слуша, не мора 50%, нека бидат 25%......а прашање е дали се 5% и се гудабт во останатите 95%, се мачат да се одбранат од материјалниот свет кој е наметнат и се борат против негативните енрегии од исфрустринани и луѓе кои го живеат животот несвесно.
точно дека никој нејке да слуша за тоа али знаеш зошто затоа што се плашат од промена се плашат да го сменат начинот на живеење едноставно не го разбираат или не сакаат да го разберат тоа и поради тоа не го прифаќаат.еве еден добар пример кога почнав да им зборам за овие работи дома на моите абе не знаеш кога почнаа ти си скренал си се мрднал ау ова она и никој не ми веруваше али со тек навреме почнаа да веруваат но не во све.

Penja

Stajk-City is Wild West
Член од
1 ноември 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
I jas veruvam deka ima zivot od koga ke me zakopaat dva metra pod zemja...no togas ke ziveam kako krt :pos2:
na primer i mojot zajak veruvase deka ima zivot posle smrta i se uveri i sam
sega zivee vo mojot frizider...ali smrznat :pos2::pos2::pos2:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
А,која е причината зошто не верувате во живот после смртта?Некои дадоа свое мислење зошто веруваат во животот по смртта така и вие изјаснете се:raz:,кои се вашите мислења или пак ако некој знае или има доказ.
Па ние скоро и секоја ноќ(или ден)умираме,спиењето и сонот се еден вид на смрт(не буквално,но секако дека не сме свесни кога спиеме,значи незнаеме за самите нас)

C

Cool Hand Luke

Гостин
Па ние скоро и секоја ноќ(или ден)умираме,спиењето и сонот се еден вид на смрт(не буквално,но секако дека не сме свесни кога спиеме,значи незнаеме за самите нас)
Аха, тоа би било едно од објаснувањата како сонот го одмара човека, т.е. во што е разликата помеѓу спиење и само опуштено лежење на телото, доживуваме една демо верзија на вечноста (смртта) од каде доаѓа целата енергија и живот.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Си се запрашал,а зошто си ти тука на оваа планета?Зошто баш ти,јас,оној,овој е одбран да биде тука?
Колку верувам во Реинкарнација,толку верувам и во Карма.

А,што уште бараме на земја,прашање на место и се надевам дека одговорот сам ќе го пронајдеш...Во духовното.:helou:
Ја живеам за да умрам за ништо друго...и после тоа веке ништо да не чуствувам а не уште еден живот д аме чека таму :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom