Живот после смртта

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Па јас не верувам во живот после смртта,но помеѓу тоа дека после тоа те следи рај или пекол или реинкарнација кога би избирала би го одбрала второто...Повозможно звучи за разлика од првото..
 
Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
ako postoese raj ili pekol site coveci bi ojdele vo pekolo !!! oti ni eden covek ne see rodil bez greska pa taka da vikat gospod e golem i na site im oprostuva ne se sekiri pravi so ke pravas edn4 se zivee (mislam pak gi po4ituvi tii 10 zakoni) oti dobro se kazeni i zasluzuvat da bidat pocituvani !!! a ako misals oti ke stignas tama dedka so sakas ke bidas starec i ke vikas eee kolko ke bese uwo da mi se pruze uste edna sansa da mozaah taa rabota da ga napravam...oti ako mislas oti ke odas vo rajo ili vo pekolo i tama taka ke si vikas zaso ne ga napravaih apa ako se rodas od novo nema na nisto da se sekavas za tava pravi raboti so sakas i nikoj pat ne se pokajuvi za nih !!!! Jbg slusnejte ga pesnata Kad sam bio mlad !!!
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
еее изглеа коа ке умреш веројатно ке глеаш како те закопуваат и одеднаш ке се најдеш ко некој кепец како излага од да неречам каде и ке почнеш да плачеш ко магаре пошо те зезнале :)
 
Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Нема ништо после смртта, така бар мислам јас. Исто како што нема ништо пред раѓањето. Мое мислење.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
sum ja cital tibetanskata k na mrtvite i so>???????Gluposti, mlatenje prazna slama, a ti procitaj ja Satanic Bible od Anton Sandor la , pa procitaj nesto filozofija od Pol Holbah, Foerbah, Sopenhauer, Nice, Spinoza,Stirner, pa posle, a ne edna kniga si procital i mislis se znaes.Na kogo mu e gajle za tebe sega, pa koa ke umres ke imalo zivot, kako ne, toj ne se setil sea da ti pomogne pa posle smrtta koa ke te zakopaat posle.Toa reinkarnacija e deka nema bog i deka samo opstojuva rodot pa vo taa smisla jas kako princip na individualnosta e vecen, posto rodot koj opstojuva e zbir od subjekti, a ne deka bas ti ke prodolziv vo drugo telo, kako ne, gluposti!Gluposta e neunistiva, sekoja cest, kolku ve ima, epten ste vo mnozinstvo!
Јас ја имав прочитано Белото Циганче и Дружината братско стебло, оти морав а и беа на кирилица напишани а други книги шо имаше беа на латиница а таму некои букви се исти како кирилица а некои се различни а некои пак се исти али поинаку се кажуваат. Инаку книга ако нема слики внатре не е книга туку некоја глупост.
 
Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Немат живот а да постоеше рај ко шо е во „приказниве’’ сите ќе умирафме..глупости ќе си умриш и ни сам немат да знајш:toe:
 

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Абе сите сте сезнајковци како можете да бидете сигурни дали има или нема?:tapp::tapp:
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Spored eden zakon na fizika kako nauka stoi deka materijata nikogas ne umira tuku samo preminuva od eden vid vo drug.A covekot e ziva materija neli?
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
da, no po smrtta svesta izceznuva taka da nema nisto, kontinuitetot se prekinuva i kraj.
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
еве да претпоставиме дека има живот по смртта, кој не сака да има вечен живот во совршени услови, само религиите имаат толку многу различни догми и ритуали, така да не можат да се обединат.а од друга страна она што ги зближува религиите е ннивниот етички елемент, затоа наместо да се посвети внимание на етиката, на тоа како се однесуваме едни кон други, луѓето се фаќаат за догмите и ритуалите сметајќи дека тие им се алиби за нивното неетичко делување. тука е проблемот.зошто да се смета дека ќе се спасат само оние од нашата вера?зар Бог кој ги создал сите луѓе и народи ставил така глуп критериум за спас, каков што е догми и ритуали. еден праведен човек според мене вреди повеќе од било кој верник кој своите догми и ритуали ги става на сметка на етичкото дејствивање.Ако има вечен живот, ќе има и за животните, а тие ниту имаат догми ниту ритуали, но мора да признаеме се над нас во смисла дека имаат само нужни и неопходни потреби, не се опседнати со овој свет, немаат амбиции за слава, престиж...
 

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
море гледај таму сега да изживееш ко што треба, за после смртта...после ќе се секираш:toe:
 
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Zivot posle smrtta, nema sansi. Ziveeme sega, togas ke staneme samo hrana za crvi i nisto poveke.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom