- Член од
- 6 ноември 2007
- Мислења
- 848
- Поени од реакции
- 44
Па јас не верувам во живот после смртта,но помеѓу тоа дека после тоа те следи рај или пекол или реинкарнација кога би избирала би го одбрала второто...Повозможно звучи за разлика од првото..
Јас ја имав прочитано Белото Циганче и Дружината братско стебло, оти морав а и беа на кирилица напишани а други книги шо имаше беа на латиница а таму некои букви се исти како кирилица а некои се различни а некои пак се исти али поинаку се кажуваат. Инаку книга ако нема слики внатре не е книга туку некоја глупост.sum ja cital tibetanskata k na mrtvite i so>???????Gluposti, mlatenje prazna slama, a ti procitaj ja Satanic Bible od Anton Sandor la , pa procitaj nesto filozofija od Pol Holbah, Foerbah, Sopenhauer, Nice, Spinoza,Stirner, pa posle, a ne edna kniga si procital i mislis se znaes.Na kogo mu e gajle za tebe sega, pa koa ke umres ke imalo zivot, kako ne, toj ne se setil sea da ti pomogne pa posle smrtta koa ke te zakopaat posle.Toa reinkarnacija e deka nema bog i deka samo opstojuva rodot pa vo taa smisla jas kako princip na individualnosta e vecen, posto rodot koj opstojuva e zbir od subjekti, a ne deka bas ti ke prodolziv vo drugo telo, kako ne, gluposti!Gluposta e neunistiva, sekoja cest, kolku ve ima, epten ste vo mnozinstvo!
Абе сите сте сезнајковци како можете да бидете сигурни дали има или нема?