Животот е прекраток за погрешни проби

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
ако не пробаш како ќе знаеш дека е погрешно???? иако ситниците го разубавуваат животот, скоро секој се стреми кон големите нешта кои би го направиле животот совршен, секое пробување вреди бидејќи не се знае резултатот однапред, но и треба да се биде спремен на можниот ризик и последици!!!! иако ситниците ме прават среќа, сметам дека сум доволно храбра да ризикувам и пробувам:pipi:
 
Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Уживам во животот, знам да се радувам на мали нешта и се чини тоа ме исполнува. Животот е премногу убав, за да си дозволам насабајле да станам без насмевка на лицето :smir:
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Иако порано се мислев дали ако купам сладолед со ванила или со чоколадо ке биде поубаво, сега идам како што само си иде зашто ич нема време за мислење зашто животот ке помине за секунд.
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас би рекла дека животот е прекраток за проби, генерално.
Нема да има втора шанса за ништо. Затоа кога нешто ми е вкусно - јадам додека можам, кога ќе ми тргне во кафана - пејам додека ме држи грлото, ролерки возам додека не паднам од умор, љубам безусловно и се посветувам максимално на тоа, им кажувам на моите дека ги сакам секогаш кога имам можност...
И среќна сум. Па здравје, што биде - нека го:)
 
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Vredi za toa sto sakam da probam pa i da ispadne deka e pogresno,barem ke recam probav i vidiv.Licnost sum sto saka se da ukusi.I da mi recat toa e pogresno nema da zastanam dodeka ne ja osetam gorcinata na pogresnoto na svoja koza,sepak ednas se zivee toa go znam no i zaradi toa sto ednas se zivee ne sakam da propustam nisto.
 

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ако не пробаш од кај ќе знаеш дека е погрешно? (овде не станува збор баш за се)
Неуспешен човек не пробува за да не погреши, успешен човек пробува и кога ќе згреши повторно се враќа на нозе.
 
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Како и многумина тука и јас го делам мислењето дека животот е прекраток за многу нешта, има толку многу работи и нешта кои едноставно не може да се постигне да се направи се во еден век на живеење.
Се додека не се проба нешто непознато, додека не се направи нешто што претходно не сте го напрвиле нема да знаете дали тоа ви годи, ве прави среќни, дали ви смета или пак можете тоа да го направите.
Секој чекор во животот, секој потег може да се преточи во нов предизвик воедно и ризик зашто никој не би знаел што може да произлезе од тоа.
Некој едноставно нема да те чека ако ти не отидеш по него. Тоа што денеска си го видел и пробал утре може нема да биде тука и нема да имаш уште една шанса истото да го направиш, затоа идете зграбете го она што го сакате и направете го она што сакате, едноставно дозволете она за што мечтаете да стане реалност.
 
Член од
24 јануари 2009
Мислења
229
Поени од реакции
15
Животот е прекраток, го сфатив тоа пред некоја година... Прави го она што те прави среќен,бори се за онаа што ја сакаш,биди со оние што те прават среќни...Иако малце касно реагираме, кога тогаш ке сфатиме за она што сме го пропуштиле и ке жалиме. Но тоа е нема назад, затоа треба да се искористи секој момент најдобро што може :wink:
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Животот е премногу краток затоа пазете шо праите луѓе! Не мора се да се проба! Но се разбира сакам да пробам шо е можно поише ствари :)
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Ima luge koi cel zivot talkaat barajki se sebesi i barajki ja smislata na ziveenjeto....Nekoi umiraat bez da ja najdat....
Ima pak luge koi ne vnesuvaat premnogu filozofija vo nivniot zivot i ziveat mnogu podobro od prvite...Imaat mala inovativnost i znaat sto sakaat od zivotot...Za niv zivotot e rekratok za pogresni probi i znaat da se raduvaat na malite nesta...
Dali umeete zivotot da si go napravite ubav so malite, sitni nesta ili pak sekogas znaete da gi isprevrtite rabotite do onaa mera sto i ubavoto ke go napravite da izgleda grdo i besmisleno?:kesa:
Како знам да ја отупам тоа е чудо...
Не би рекол дека животот е прекраток за погрешни проби...ако не пробаш нема да знаеш што ќе ти донесе тоа што си го пропуштил,можеби ќе се заебеш можеби ќе биде подобро од претходното,вреди да се проба,барем јас неможам да живеам на една иста линија цело време,зборам од сегашна гледна точка до пред некое време беше обратно ...што значи во последно време сите убави работи јас ги правам да бидат грди од тоа мое "ново" "ново" и "ново"
Ама убаво ми е и вака...ми рипка адреналинот :)
 

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Jas sum za probi makar bile tie i pogresni, zatoa sto onoj koj ne probal ne ni uspael...Plus vo zivotot ne mozes da znaes koja e najpravilnata odluka, zatoa ke probas...
 
С

Сатори

Гостин
Абе ајде, филозофијава е воодушевувачки прекрасна.
Нема потреба да се анализираме себеси и да си играме генерална проба кога можеме да правиме се што сакаме затоа што цветот мириса убаво.
 

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Zivotot e vsusnost prekratok za da razmisluvas i da gi analiziras "pogresnite probi".
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Ги сакам и ги ценам малите нешта. Го прават животот поубав, попрекрасен, поинтересен. Но тоа не значи дека не си поставувам високи цели што сакам да ги остварам. Напротив... Можеби понекогаш ги правам работите мн.покомлицирани отколку што навистина се, но најчесто ја знам границата каде што треба да се освестам, за да не правам драма од се, и за да не направам убавото да изгледа...грдо...
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Ако тоа што го сакаш не е погубно за тебе и ти причинува радост пробај не се плаши . а бегај од тоа што може да ти наштети и да ти го загорчи животот засекогаш .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom