Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.916
Според ова што го истражувам , нашиве кажуваат дека сме лидери во регионото со 30 000 склучени полиси за животно осигурување. Не ми е верно ама ај..[DOUBLEPOST=1428086923][/DOUBLEPOST]@Кирца дур сега го прочитав прашањето твое на кој факултет сум.. Иначе, на правен сум[DOUBLEPOST=1428087581][/DOUBLEPOST]Иначе за споредбава што сакате да ја знаете, во Германија е сосема различно тоа животно осигурување од нашето.. Еве зашто.. Тие тоа осигурување го сметаат како обезбедување на пензиска заштита и нивниот систем на социјално осигурување обезбедува сигурност (финансиска) за своите граѓани во 3то доба. Нивниот придонес за пензиско пола го плаќаат работодавачите а пола самите луѓе (е тоа се тие пари што они ги даваат како животно осигурување). Тоа постои од 1889 година и е систем на генерациска солидарност, значи од сегашните приходи. Просечната пензија се остварува од 45 години пензиско осигурување и од просечните плати и изнесува 70% од нивните последни нето плати. Во германија има 88 милиони полиси за "животно осигурување".
Лаички кажано, ова нивново е пензиски приватен фонд ама го сметаат како "животно осигурување". Они се насочени кон штедливо животно осигурување, а кај нас доминира мешаното животно осигурување, значи има елементи на штедење (доживување) и елементи на осигурување при смрт (или тешка повреда која најчесто се останува инвалид).
Ете драги мои, вашето осигурување во Германија какво е..
Лаички кажано, ова нивново е пензиски приватен фонд ама го сметаат како "животно осигурување". Они се насочени кон штедливо животно осигурување, а кај нас доминира мешаното животно осигурување, значи има елементи на штедење (доживување) и елементи на осигурување при смрт (или тешка повреда која најчесто се останува инвалид).
Ете драги мои, вашето осигурување во Германија какво е..
Последно уредено: