Ждрепка за квалификации СП 2014 (30 Јули)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
За тие што викаат Белгија била слаба - Еве го нивниот состав (попознати играчи) :
Daniel Van Buyten - Баерн Минхен
Vincent Kompany - Манчестер Сити
Thomas Vermaelen - Арсенал
Jan Vertonghen - ПСВ
Steven Defour - Стандард Лиеж
Axel Witsel - Бенфика
Marouane Fellaini - Евертон
Kevin De Bruyne - Генк
Eden Hazard - Лил
Romelu Lukaku - Андерлехт

Ако овие не не победат,ја ке се фрлам во Вардар ! Млад состав,играчи во топ европски клубови,според мене и фаворит за 1во место во групата ..
Не се фаворити за прво место ама нас ќе не шлакнат...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
А што сте се посрале толку од Србите, па не се ништо посебно на хартија, сега и Станковиќ не им е ништо посебно, Шумуликовски треба да го изеде :D

Знам дека ќе завршиме со 4-5 освоени бодови, може една победа со Велс, и 1-2 нерешни, или пак 3-4 нерешени во сите натпревари.

Да ја гледаш групава и да имаш солиден тим ќе беше супер зашто нема 1 тим што се издвојува многу над останатите(пр. Шпанија, Холандија, Германија), али со никаков тим оваа група е смртоносна за нас...

Го допревме дното...

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Да можеш и тоа да го кажеш ќе ти дадам 25% ;)
Абре знаеш, сите сме тука нострадамус и на крај најарно ќе ти биде да типуваш спротивно од тоа што сите го зборуваат.
Нели дека сите сме експерти и сите знаеме што ќе се случува за година/две. :)

Мене само ми пречи тоа што ние се некои шкљ групи имаме (а сепак не проаѓаме барем до бараж) и тоа што јужните секогаш имаат лесни групи. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Group A: Croatia, Serbia, Belgium, Scotland, Macedonia, Wales
Многу нејасна група,сите ама баш сите играат променливо,хрватите и србите очекувам прво и второ,може белгија да им замрси сметки.
шкотска ништо,велс ќе ја тепа шкотска и нас ќе не тепа :)
Ние очекувам шкотска и велс дома да ги тепаме,и со белгија и хрватска или србија нерешено зшо ќе бидеме екстра мотивирани.

Group B: Italy, Denmark, Czech Republic, Bulgaria, Armenia, Malta.

Италија е фаворит,но данците и чесите не се за потценување.

Group C: Germany, Sweden, Republic of Ireland, Austria, Faroe Islands, Kazakhstan.

Една од најчистите групу,Германија прва,Шведска втора.

Group D: Netherlands, Turkey, Hungary, Romania, Estonia, Andorra.
Исто една од чистите групи. Холандија сигурен патник,Турција втора.

Group E: Norway, Slovenia, Switzerland, Albania, Cyprus, Iceland.

Неатрактивна но интересна група,Норвешка не е силна за да биде носител,Словенците се добри,Швајцарците исто.

Group F: Portugal, Russia, Israel, Northern Ireland, Azerbaijan, Luxembourg

Португалија и Русија,не би требало да има изненадувања.

Group G: Greece, Slovakia, Bosnia-Herzegovina, Lithuania, Latvia, Lichtenstein

Ситуација СЕГА ИЛИ НИКОГАШ за Босна,Грција не е толку силна Словачка дури мислам дека е подобра,доколку Босанците остварат 100% ефект со литванија,летонија и лихтенштајн и победат дома со словачка и грција сигурно се патници на СП.

Group H: England, Montenegro, Ukraine, Poland, Moldova, San Marino

Би требало англија да биде прва но не очекувам да освои многу бодови,за второ ќе биде неизвесно.
Меѓу оваа и Е група може да се бира најслабата репрезентација со 2 место која ќе испадне.

Group I: Spain, France, Belarus, Georgia, Finland
Исто така чиста група.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.362
Поени од реакции
5.445
Јас мислам уште од сега ни е загарантирано последно место.... се плашам само да не бидиме со 0 бодови, па да не споредуваат со Сан Марино....
Во нашата група ќе има некоја местенка осеќам (Балканска работа) :)
Нека шо да чекаме во нашата група Хрватска, Србија и Белгија се поквалитетни од нас, Шкотска и тие ќе не е*ат, а Велс ќе биди пред нас...
За во другите групи мислам вака ќе биди:
1 место 2 место
А: Хрватска, Србија
Б: Италија, Данска
Ц: Германија, Шведска
Д: Холандија, Турција
Е: Норвешка, Словенија/Швајцарија (зависи од нивниот меѓусебен дуел)
Ф: Португалија, Русија
Г: Грција, Словачка
Х: Англија, Украјна
И: Шпанија, Франција

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.705
Поени од реакции
22.844
Абе, шо беше работата со Босна?? Нели пред некој месец, бидејќи не го усвои статутот како што налагаше ФИФА, беше суспендирана од меѓународните натреварувања???
Што беше работата? Му текнува на некој?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе, шо беше работата со Босна?? Нели пред некој месец, бидејќи не го усвои статутот како што налагаше ФИФА, беше суспендирана од меѓународните натреварувања???
Што беше работата? Му текнува на некој?
Мислам дека имаа внатрешни проблеми за претседател на федерацијата или управата нешто слично,Србите и Хрватите бараа свој човек да има,ама ФИФА налагаше да биде 1,ваљда и прифатија да биде Босанец инаку ќе ги дисквалификуваа.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
да се надеваме дека Македонија ќе одигра подобро во овие квалификации за Мундијалот во Бразил 2014 година..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Шкотите и Велшаните дома ќе ги тепаме само ако играме летно време против нив.
И едно нерешено дома против Србија.
На гости сите тимови ќе не отворат ко паштета.
Толку ни е силата, ќе се бориме со Велс за петтото место.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.040
Поени од реакции
74.476
Знам дека е малце оф-топик али нема соодветна тема за Купот на конфедерации во Бразил :D
Како претставник од Океанија успеа да се пласира ТАХИТИ :D
Ќе биде комедии кога ќе треба да се сретнат со шампионите од останатите континенти :D
Нов Зеланд изгуби од Нова Каледонија во полу-финалето, па во финалето Тахити ја совлада Нова Каледонија со 1-0 и успеа да го освои турнирот кој го дава претставникот на Океанија :D

А

Анноун

Гостин
Знам дека е малце оф-топик али нема соодветна тема за Купот на конфедерации во Бразил :D
Како претставник од Океанија успеа да се пласира ТАХИТИ :D
Ќе биде комедии кога ќе треба да се сретнат со шампионите од останатите континенти :D
Нов Зеланд изгуби од Нова Каледонија во полу-финалето, па во финалето Тахити ја совлада Нова Каледонија со 1-0 и успеа да го освои турнирот кој го дава претставникот на Океанија :D
:pos: За ова ли играа турнир бе овие ? :pos: Знам 10 квота беше Нов Зеланд да изгуби од Каледонија , ама овие па изгубиле у финале . Не сум најсигурен , но мислам дека во баражот ќе играат со 5тиот од Јужна Америка . Рутина .

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.040
Поени од реакции
74.476
:pos: За ова ли играа турнир бе овие ? :pos: Знам 10 квота беше Нов Зеланд да изгуби од Каледонија , ама овие па изгубиле у финале . Не сум најсигурен , но мислам дека во баражот ќе играат со 5тиот од Јужна Америка . Рутина .
Не, не квалификациите за СП се друга работа :D

Ова е нешто како Куп на Океанија, како нашево ЕП :D
Нормално шампионот оди во купот на Конфедерации.
Затоа пишав дека се како квалификации за купот на конфедерации :D

Гледав хајлајтси од скоро сите мечеви. Комедии живи.
Во прво коло Тахити победи 10-1 со Самоа, 9 гола беа постигнати од страна на 4-те браќа Техау :D
Головите од аматерски, поаматерски :D
Проценете и сами:D

Од страна ги има и головите од другите мечеви.
Нов Зеланд иако играа во најдобар состав, сепак беа катастрофа. Со Соломонските острови изиграа нерешено, изгубија од Нова Каледонија...
На крај и за трето место едвај ги побесдија Соломонските Острови.

Иначе првенствово се одигра во Соломонските острови.
Глејте какви се трибиниве :pos:
Една широка пољана :pos:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
Tрибината дефинитвно е најјака.. :pos: Постели една черга, земи си сендвичи и сокови, легни си и гледај "фудбал".. Мераци.. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom