Ждрепка за квалификации СП 2014 (30 Јули)

Член од
12 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Абе како да предосеќав дека ваква тапа група ќе ни падне ебати скапаната група ебати ем неатрактивна ем тешка за нас аааа свињо дебела да ти се исуши раката ааааа па не е можно се истите држави да ни се вртат Србија, Хрватска, Шкотска па преку еден циклус Русија па пак Словачка, Ирска, Андора и све едни исти безвезе репрезентации еве у последно време никако да ни падне некоја атрактивна репрезентација незнам што малери ќе бевме (утеха може да ни биде фаќањето сеир на Србија-Хрватска ќе има колење) а за педерлада стварно незнам ко да се праени у гз се најлесни групи им се паѓаат се надевам овојпат Словачка и Босна ќе им ги искршат роговите:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Остајте го Уругвај, тие се сите силни играчи и играат тимски за разлика од Бразил и Аргентина кои се одлични екипи на индивидуалци. Нешто како путујуќи циркус.

Македонија... е приказна за себе. Ние игравме добро со островјаните кога тогашна СРЈ губеше од Енглеска кај ќе стигнеше, како наследство од СФРЈ која исто така губеше од Енглеска кај ќе стигнеше. Ние можеби најдобро играме со островјаните зошто ги пуштаме да не нападнат и користиме простор, за разлика од Србија и Хрватска кои се надигруваат со нив.

Како и да е, и оваа Македонија не е да ја споредиш со минатите генерации... нешто брзо мора да се подобри, колку се може... Ако ништо друго барем Филип II ќе биде полн за тие две утакмици што ќе ни даде какви такви шанси.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Знам дека не е се до тимовите кај што се игра, затоа и му напишав дека тоа е најпростиот пример што му го давам зашто не можеме да се носиме со Хрватска и Србија, покрај нормално разликата во федерациите, финансиите кои се светлосни години различни од тие кои се присутни во Српскиот и Хрватскиот фудбал, форсирањето на вистински таленти, а не татини синчиња како кај нас, итн итн .. али сто пати имаме дискутирано на оваа тема, така да и ми се смачи веќе да зборам, искрено кажано К*Р ме боли што ќе направиме на квалификацииве, не се нервирам веќе...

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Кај играа играчите на Грција европски шампиони 2004.
Нема врска кај играт играчите колкетивот е битен и желбата за игра Уругвај е пример нивите играчи можебо вредеа 50 пати помалку од тие на Аргентина но ги победија и тоа на нивен терен.
Баш нашите би имале поголем мотив против Србија и Хрватска само нека не птценат тие.
Само овие ФФМ да најдат добар тренер.Сега плачат сигурно нема милиони од ТВ права.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кај играа играчите на Грција европски шампиони 2004.
Нема врска кај играт играчите колкетивот е битен и желбата за игра Уругвај е пример нивите играчи можебо вредеа 50 пати помалку од тие на Аргентина но ги победија и тоа на нивен терен.
Баш нашите би имале поголем мотив против Србија и Хрватска само нека не птценат тие.
Само овие ФФМ да најдат добар тренер.Сега плачат сигурно нема милиони од ТВ права.
Уругвај имаше квалитет за да приреди такво изненадување.
Ние ни тоа го немаме. Ама ич.
Не е до тренерот, Катанец беше класа, виде дека не ја бидува репрезентацијава за к*р, направи што направи и си отиде.
Ниеден тренер не не оправа нас, ние треба темелна чистка во ФФМ да направиме и да се смени нешто во начинот на инвестирање во фудбалот и финансирање на истиот.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Знам дека не е се до тимовите кај што се игра, затоа и му напишав дека тоа е најпростиот пример што му го давам зашто не можеме да се носиме со Хрватска и Србија, покрај нормално разликата во федерациите, финансиите кои се светлосни години различни од тие кои се присутни во Српскиот и Хрватскиот фудбал, форсирањето на вистински таленти, а не татини синчиња како кај нас, итн итн .. али сто пати имаме дискутирано на оваа тема, така да и ми се смачи веќе да зборам, искрено кажано К*Р ме боли што ќе направиме на квалификацииве, не се нервирам веќе...
Ajde da ti brojam ekipi sto bea i treti vo evropa pa cak i osvoija zlato a nemaa zvezdi osven eden poedinec vo slucajov kako Pandev. Nie ke se nadigruvame so niv samo radi zelbata i prepolniot stadion da i se sviri na hrvatska i na srbija. A niv ke im prpa veruj taka bilo sekogas. A toa so finansiite nema vrska sto zboris problemot e u zelbata vo federacija nema pogon za promeni pa tie istite fatija pajazina. Pari ima nema kapacitet na luge planski da ne odnesat na Sp ama preku nokj ne se igra ni u balkanska liga pa uvek tovarot e na igracite.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.708
Поени од реакции
22.846
Не е до тренерот, Катанец беше класа, виде дека не ја бидува репрезентацијава за к*р, направи што направи и си отиде.
Ниеден тренер не не оправа нас, ние треба темелна чистка во ФФМ да направиме и да се смени нешто во начинот на инвестирање во фудбалот и финансирање на истиот.
Не би рекол дека воопшто немаме. Имаме доволно квалитет за да успееме да се квалификуваме на ЕП, ама не сега. Треба огромни промени да се направат.
И тоа малку квалитет што го имаме, не знаеме да го искористиме.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Потполно се сложувам со тебе друже само темелна чистка во ФФМ иначе ништо друго не не оправува

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Abe neka dojdat novi luge u federacija neka se naprai baza na igraci i plan za rabota so krajna cel plasman na evropsko 2016 vo Francija bar tamo ke se igra po nov format kako sto znam od 16 na 24 ekipi takada od grupa bi trebalo tri reprezentacii da proagaat. Ali aj ke projdes ama sto e so mladinska selekcija treba...

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Групава е иди ми, дојди ми. :(

Ништо работа! Ако се опаметиме малку, може ќе биде нешто од нас. Ама до сега не ни влезе памет во глава, не гледам причина по која ова би се променило.

Ако сите играме на слично ниво (да кажеме дека МК репрезентација ќе се подобри малку) сите ќе си јадеме бодови еден од друг, што значи на крајот 2ро пласираната репрезентација во нашата група ќе биде и најниско рангирана - што значи има големи шанси само еден тим да оди од нашата група.

Далеку е да се прогнозира, но навистина не гледам излез.
Верувам во нашата репрезентација, но само затоа што е репрезентација на Македонија.

п.с.
Како може на гејлада се такви групи да и се паѓат? o_O
Ненормална работа.

Прогноза според мене:
А: Немам појма.
B: Италија, Данска
C: Германија, Ирска
D: Холандија, Турција/Романија
Е: Швајцарија, Норвешка
F: Португалија, Русија
G: Гејлада, Босна
H: Англија, Црна Гора (изненадувањето)
I: Шпанија, Франција

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.240
Ајде некој паметен да ги даде сите групи :) :) :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Не знам што ќе биде, ама цајканиве ќе имаат полни пендреци работа. ФИФА ќе почне да раздава казни за гостувања како да се бонбончиња.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Еднаш ја заебавме Хрватска сега е фер Србите да ги заебеме :)
Србите никогаш нема да ги заебеме, имаме некој комплекс дека они се богови и затоа ќе губиме од нив и тоа може и од резервниот нивен тим

Член од
14 август 2006
Мислења
45.309
Поени од реакции
84.457
Ова е сигурно: Белгија нема да биде прва, а Велс ќе се обиде (веројатно успешно) врз наш грб да се врати еден шешир по горе.

Kajgana Shop

На врв Bottom