Занимлива идеа, ако добро разбрав се работи за: value added busines..i.e.Добро ми е идеите што разбрав разбрав , што не разбрав не разбрав , некои забегнаа малце од темата но нема веза, ми требаше некоја идеја итн. Друго се ќе се врти едно исто. Благодарам
дал спомнав негде овде дека има многу критизери без фантазија????Не сум сигурен колку чинат кокошките-носилки, ама ако ме држи помнењето беа далеку поскапи од 50 денари, може и да грешам. Исто колку што знам јајца „квалитетно“ несат од прилика девет месеци, после тоа им се намалува плодноста, па ќе треба да правиш замена на истите. После има разлики во квалитетот на јајцата... итн, итн... не ми текнува се.
Батка, има еден проблем. ПИЛКО ја затворија поради нерентабилност...Тоа е добар бизнис види ја фармата ПИЛКО како работат пилешкото се бара само треба голема количина за пласман а тоа за една година нема шанси да се направи треба време.
Бидејки имам баба која живее во село,јас ги пласирам производите кој ти ги имаш набројано,а она и мојот останат дел од фамилијата ги имат произведено.Заработувачката не е кој знае колку голема,но сепак капе и не се жалиме.Ако си заинтересиран да ти продадам некое килоАко имаш нива или сл. земи нешто засади... на пр. грав,компир и сл. за прво ќе ти треба едно 100 е ако имате нива или бавча насади грав од една нива од 300 м2 се вади добра цена. прво ако имате трактор изораја па после тоа насади грав малце тешко ќе ти биде но сепак се исплати а тој грав што ќе го извадиш можеш по некоја помала цена од др. да го продаваш по продавници во градот или пак во селото.
Добро де има други живинарски фарми нека прошета и нека види како работат и што се треба за да се биде конкурентен не е лесен бизнис .Батка, има еден проблем. ПИЛКО ја затворија поради нерентабилност...
Кога ја затворија, под стечај е?Батка, има еден проблем. ПИЛКО ја затворија поради нерентабилност...
http://gurman.mk/vesti/propadna-kompanijata-pilko-od-skopje/Кога ја затворија, под стечај е?
Браво! Со себе повлече илјадници евра, кој нема сега да ги наплатат луѓето. Стечајна маса три пилиња и после сакаш бизнис во Македонија е нема бе нема бизнис!