Емо музика

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
епа нека пробаат да донесат стоки некои од ливада да пеат т.е. да рикаат па нека испадне музика.најарно ке ти биде тоа и без текст и дери се најлесно е и најидиотска ствар.Се враќаме у примитивноста ко неандарталци.Луѓето создале азбука, почнале да ПЕАТ, да комуницираат а сеа ти сакаш да се вратиш у камено доба да се издераваш ко стока без азбука и никаков начин на мелодија него музичарите не знаат што свират само се рокаат а тие идиоти шутки праат на тоа.Јас сепак ке си останам на моето а ти остани си на емо срањето и ко што гледам само едвај 2-3ца те подджаваат така да боље затворете си ја темава и седни си ти затвори се и поплачи малце во име на темава пошто и онака кај тргнала ке стигне у канта.Ајт поздрав и коа ке знаеш убаво што е панк тогаш јави ми се .Ајт

и со кукастиот крст ја не сум нацист нема ни да бидам се што сакам е македонија да биде прифатена од педерчињана грчки и да сватат која е Македонија и да се обедини целосна да биде.А ти претпоставувам кур те боли за МАкедонија и нашата нација .Еј имам идеа ај химната да ја напраиме емо верзија таман МСВ ке ја пее т.е. ке пушта крици ко неандарталец ај ја ке најдам студио и таман
Ko прво и основно, комплексноста на нивните крици и музицирање е непоимлива за панкерските 3/4 акордни прогресии, и најосновни вокални мелодии...
Примитивноста на твоето постоење брат, е нешто што неможеш да го маскираш, сакал или нејќел, затоа ќути...
И знаат многу добро што сфират, ќе ти стане очигледно кога ќе фатиш гитара или бас, да не збориме за бубањот....
Бројноста истомислениците е апсолутно неважна, и не е аргумент....
А да, и дефинитивно ти врска си немаш што е панк, а и да знаеш, сигурно поубаво на своја кожа ја осеќаш Цеца отколку тоа....
Самиот твој ник, кажува за тврдо-корноста на твоето "панк" стојалиште....
A да, не се замарај за грците, името и нашиот национален идентитет, сигурен сум дека само бараташ со тие поими и се удираш во гради, а тие поимите јадни ти се тотално апстрактни....

Чао-Пријатно! :smir:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Aко прочитам уште една навреда (Fallen angel, MSV ова на вас се однесува) ќе лета некој бан.

Аман дискутирајте ко луѓе...

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
скулгирл уште моето да си го кажам јас и не се расправам тука со неандарталци.Сеа знам дека дерењето и вадењето глас од гз е на повисоко ниво од гласот на панк тоа си признавам.пошто мора да си стока и да си дебил да се дереш така неартикулисано.Сеа идеме второ објаснување.Ко прво свирам ја бас иначе за информација и знам за музика многу поише од ти што мислиш .Ко што глеам цело време за емо се караш и збориш очигледно само таа музика ја знаеш и сеа не те обвинувам што грешиш луѓе сме грешиме ама јес да ти малце поише ама јебига.Ти за панк апсолутно си труба со твоите коментари ја не се праам нешто што не сум и не зборам за нешто што не знам ко прво и ко второ многу добро знам што зборам и еве нека си дадат комент сите членови за емо и ке ти стане јасно.Али сваќам мерак ти е да си кул и да имаш таква шишка ај нека е така.Емо да биде може секој да седи да плаче, да пушта шишка мрсна до немај каде.А сеа за инструментите.Те молам човече слушни малце стрит панк па види што е бубањ а не да збориш за тие пропалици што незнаат што маваат дека добро свират.Земи малце убав стрит панк и слушни па ке праиме муабет.па на крај краева да не се замарам бар пробај по нет нешто види разлистај да видиш за емо што има и види за панк музика нешто како иде историја лево десно да видиш дека колку револуционерни панк бендови и еве рок имало а емо...хмм.... неам сретнато.АЈ нека ти пројде меракот малце со емото па фати да слушаш асална музика па дој да праиме муабет.а ако имаш нешто лично проблем одма би го решил неам ништо против.Модератори извинете стварно ова е мој последен коментар и не е навреда него му појаснувам некои работи на депресивното типче тука.Ајт поздрав и на тебе чао пријатно :salut:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
.Сеа знам дека дерењето и вадењето глас од гз е на повисоко ниво од гласот на панк тоа си признавам.пошто мора да си стока и да си дебил да се дереш така неартикулисано.

За скримови си слушнал ти?

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
е не не сум слушнал него ги мразам и такви ми се .мое мислење.форум е за секој да си искаже мислење

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Нека ме бришат ако треба, ама или вие (90% од 'дискутантите') сте комплетни идиоти или само на вакви теми си ја откривате идиотската страна :nesvest:.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
скулгирл уште моето да си го кажам јас и не се расправам тука со неандарталци.Сеа знам дека дерењето и вадењето глас од гз е на повисоко ниво од гласот на панк тоа си признавам.пошто мора да си стока и да си дебил да се дереш така неартикулисано.Сеа идеме второ објаснување.Ко прво свирам ја бас иначе за информација и знам за музика многу поише од ти што мислиш .Ко што глеам цело време за емо се караш и збориш очигледно само таа музика ја знаеш и сеа не те обвинувам што грешиш луѓе сме грешиме ама јес да ти малце поише ама јебига.Ти за панк апсолутно си труба со твоите коментари ја не се праам нешто што не сум и не зборам за нешто што не знам ко прво и ко второ многу добро знам што зборам и еве нека си дадат комент сите членови за емо и ке ти стане јасно.Али сваќам мерак ти е да си кул и да имаш таква шишка ај нека е така.Емо да биде може секој да седи да плаче, да пушта шишка мрсна до немај каде.А сеа за инструментите.Те молам човече слушни малце стрит панк па види што е бубањ а не да збориш за тие пропалици што незнаат што маваат дека добро свират.Земи малце убав стрит панк и слушни па ке праиме муабет.па на крај краева да не се замарам бар пробај по нет нешто види разлистај да видиш за емо што има и види за панк музика нешто како иде историја лево десно да видиш дека колку револуционерни панк бендови и еве рок имало а емо...хмм.... неам сретнато.АЈ нека ти пројде меракот малце со емото па фати да слушаш асална музика па дој да праиме муабет.а ако имаш нешто лично проблем одма би го решил неам ништо против.Модератори извинете стварно ова е мој последен коментар и не е навреда него му појаснувам некои работи на депресивното типче тука.Ајт поздрав и на тебе чао пријатно :salut:
Хахах,се изнасмеав.Абе луѓе темава е ставена да си се искажеме,а не да се караме шо е бољи.
Ко демек само у емо музиката има дерење а?У панкот нема.И како прво и најосновно во емо музиката нема ништо емотивно....туку едноставно фората е да се изнадереш:pos:
Незнам што да кажам,си се искажав јас во предходната тема за емото.:pipi:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Јас вака како доста неук човек колку што ве читам тука тоа ЕМО музичари се оние напатени мали створења кои се создале во некоја си 2006/07 затоа што ја до сега немам слушнато ни еден човек да каже еј ЕМО СУМ....порано тие што ги носеле косите така залижани на страна т.е. шишките биле Панкери-Шминкери, као демек се шминкале нешто ово оно нокти ти реков ми рече...
Искрено тиња е жарнов....сечење вени, ебаање сојки и слично-тоа е за деца 6/7 одделение, вака вие што сте тука постари па мајку му, памет ваљда ви дошол дека не е се секогаш розово, дека има и моменти кога има црнини во животот ама не ради тие ствари да станувате незнам ЕМО-Охрид и РЕГ-Битола....мислам претерано е ова
Always look on the bright sight of life (трттм трм трм трм)

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Јас вака како доста неук човек колку што ве читам тука тоа ЕМО музичари се оние напатени мали створења кои се создале во некоја си 2006/07 затоа што ја до сега немам слушнато ни еден човек да каже еј ЕМО СУМ....порано тие што ги носеле косите така залижани на страна т.е. шишките биле Панкери-Шминкери, као демек се шминкале нешто ово оно нокти ти реков ми рече...
Искрено тиња е жарнов....сечење вени, ебаање сојки и слично-тоа е за деца 6/7 одделение, вака вие што сте тука постари па мајку му, памет ваљда ви дошол дека не е се секогаш розово, дека има и моменти кога има црнини во животот ама не ради тие ствари да станувате незнам ЕМО-Охрид и РЕГ-Битола....мислам претерано е ова
Always look on the bright sight of life (трттм трм трм трм)
токму така.и неам поише коментар во врска со ова пошто што и да кажам ке се најде некој паметен да негира што не сваќа дека тоа е мислење и дека он треба да си каже мислење а не да се праи професор.Да не иде офтопик темава и у канта нека се праи асален муабет :smir:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Бурн колку и да е, браво ѕвер си!
Мислам онака, човеку.... Иди таму у марака, или у некоја кафана, и ќути бе брат, ќути и трај...Знам дека си силен позади мониторот, и дека си мноооогу паметен и наслушан музика...
Абе немаш ниеден, ама баш ниеден емо бенд слушано, ама буквално ниеден, и збориш, ломотиш, какоф филм фурале ова-она... Онака, си слушнал од некого дека тоа е лошо, и не проверуваш сам дали навистина е тоа лошо и дали навистина тие се плачковци со шишки и жилети, онака непосредно сам да се увериш, туку веднаш продолжуваш со расипаниот телефон....

[Strike two...]
MSV јас одам кај што сакам и кај што ми се допаѓа. Дали е тоа маракана дали е некоја кафана или пак панк свирка во Прилеп тоа е најмал проблем.
Приметив дека се нервираш нешто во врска со емото затоа што мислиш дека знаеш нешто. Јас немам другар емовец па да ми каже што е добро и што не е, на крајот на краиштата јас сум тој што одлучува што ќе слушам а што не или што е добро а што не.

Ти навистина очекуваш некој твој пост да биде сериозно сватен од некого? Прочитај какви постови си пишувал, ни ти сам не би се читал. Го напаѓаш секој што се одалечува од твоите погледи и сваќања за музиката. Јас немам намера да се замарам со тоа што ќе напишеш или со тоа што сакаш да наметнеш, претходната тема ЕМО беше поради тебе затворена-не мора и оваа да ја затруеш. Не си единствен што знаеш што е емо на фоумот има и други тука. Немора некој да знае што е ЕМО па да пишува. Демек ако не знае цел историјат и доскографија тогаш членот го губи правото на пост а:tapp:(е ај сеа на мајками балдаската од страна на трета братучедка од стрина ми, што е снаа кај деверот).

Смири се малку и остави ги членовите да си дискутираат.

Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
Читам и се чудам. Па добро бе луѓе, секој си има свој вкус. А идеологиите на некој правец на музика ги фураат оние кои се навлезени ептен у некој филм. Ја слушам emo-screamo, па никогаш не сум помислила не сечење вени. Боже луѓе, аман престанете да наметнувате ваши вкусови и ставови, не сме сите исти. И како можете толку да сте ограничени со предрасуди. И што, ја сеа дека слушам емо музика не значи дека кољам.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
116
Поени од реакции
0
Ako pogledneme vaka emo e golemo sranje. Emoto zasluzuva da bide staveno tamu negde so turbo folkot vo najlozi muziki. I mislam deka emo mu dava loso ime na punkot i na nekoj punk bendovi kao The Misfits

Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
Било кој правец на музиката не може секому да му се свиѓа, како што мене на пример не ми се свиѓа рап или турбо фолк. Ама не треба да гледаме што музика слуша некој за да видиме што човек е. На пример ако е некој по trance музиката не значи дека зема таблети или дека ако некој слуша емо музика е депресивен. Едно е дали сакаш некоја музика или или органски да не ја поднесуваш, а сосема друго да им даваш карактеристики на луѓето според правецот на музика кој го слушаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom