Емо музика

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
А која музика не е Емотивна?
Која уметност не е Емотивна?

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
ЕМО е жанр на музика што настанал од goth & post punk жанровите, и песните најчесто се многу лични, емотивни и интимни. Сега што стана мејнстрим и се усра скроз тоа е друга работа ....

Г

Господ

Гостин
ЕМО е жанр на музика што настанал од goth & post punk жанровите, и песните најчесто се многу лични, емотивни и интимни. Сега што стана мејнстрим и се усра скроз тоа е друга работа ....
Али па и Buckethead праи мегаемотивни песни кои гаѓаат на лично ниво па не е емо.
Не верувам дека постои емо музика.
Емо движење е друга работа веќе.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Шо е ова емо музика?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Касниш 7 години а веќе и не постои

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Касниш 7 години а веќе и не постои
Постоењето е релативна работа, дали моментално, дали нешто шо остаЈло во времето и така натака. :cool:

А озбилно шо е емо музика? Музика шо ја слуша емо-дружината оr емотивна музика која можи да ја најдиме од македонско народно, до турбофолкот да речиме.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
еден клик те дели од сите информаци а ти поставуваш прашања на кајгана брао

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
еден клик те дели од сите информаци а ти поставуваш прашања на кајгана брао
Зарем мислиш да трошам капацитети, енергии и време гуглајќи шо е то емо музика?
Не бе вато, ако се најди некоја добра душа да ми објасни на гаге арно, ако не ќе си останам посиромав во знаењето со една минус ептен битна информација која ќе ми потпомогнеше да ја сфатам суштината на животот.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Трошиш капацитет,енергија и време(вклучено и во моментов објаснувајќи се со мене) па тогаш зошто у прв план го постави прашањето чисти курац прашањето буди интерес а зошто е тоа така значи се интересираш или не прашуваш а после губиш уште од моментот на првото прашање плус имаш назад страни објаснето е тоа имало добро души и напишале нема што да останеш посиромашен побогат како и да е не мења ствар

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Трошиш капацитет,енергија и време(вклучено и во моментов објаснувајќи се со мене) па тогаш зошто у прв план го постави прашањето чисти курац прашањето буди интерес а зошто е тоа така значи се интересираш или не прашуваш а после губиш уште од моментот на првото прашање плус имаш назад страни објаснето е тоа имало добро души и напишале нема што да останеш посиромашен побогат како и да е не мења ствар
Хобиовска обврска ми е да трошам време на подфорумот музика. Дај стај запирки, тешко те пратам вака кроз рафали.

Ти викаш дека поминало времето (не постои) на емо музиката, па си викам да зачекам некој апдејтован пост од чоек шо си ја знај областа. Впрочем една од причините шо ја активирав темата, да чујам последни информации. Правник сум, морам така да размислувам за последните измени, промени на стањето (башка минатото)

Kajgana Shop

На врв Bottom