Емо музика

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
очигледно живееш

не се збори само за музиката, ај да не нагаѓам, ке прашам
сеуште мислиш дека вистински емо се оние кои свират по мтв и дечурлааната која ја слуша таа музика,а со тоа го живеат и тој лајфстајл????
Имам дома неколку албума од тие демек вистинските и од оние демек фејкерски емо бендови. Сакаш да ми солиш памет за музика и за историја а се уште делиш комерцијала и андерграунд.:pov:

Да во право си јас живеам во заблуда и баш ми е убаво
Ignorance is bliss:eek:jea: така да што би рекол картмен-сак мај болс, или скру ју гај ај ем гоинг хоум. Во таа емо музика има и неколку добри бенда ама остатокот се... ај не штедам на зборови срање се:back:
По ЕМО тероијата и боб марли и секспистолси и лед зепелин и уствари сите бендови од историјата биле емо. А да кажеш такво нешто треба да си ретардиран без рбетњак како што се емовците:pipi:

MSV научил нова буква MSV научил нова буква јееее отворајте шампањско, брзо резервирајте во о/апатија ќе се јаде ќе се пие има за частетње тука.
Може ќе научи уште некоја па ќе почне да пишува постови кој што кажуваат нешто, а не да ломоти како издркана желка пред спиење:eek:lee:

Член од
10 септември 2007
Мислења
184
Поени од реакции
1
sto se odnesuva na emo muzika ova bi bilo spored mene vistinsko emo:
-http://youtube.com/watch?v=OTdt-PbcYZY

ali iako si nosam emo friz ne mi se svigja ni ovaa emo muzika nitu pak ovaa komercijalnata kao fob,tdg,30 secs to mars,panic at the disco i sl.

ali ipak emo shishka e jaka stvar :) - iako poteknuva od stilot na misfits sepak site ja vikaat emo a ne misfits shishka:D
poz do site emovci,metalci,rokeri,pankeri i ne se vregjajte za edna ebana emo muzika ka sho beshe u proslata tema za emoto.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Имам дома неколку албума од тие демек вистинските и од оние демек фејкерски емо бендови. Сакаш да ми солиш памет за музика и за историја а се уште делиш комерцијала и андерграунд.:pov:

Да во право си јас живеам во заблуда и баш ми е убаво
Ignorance is bliss:eek:jea: така да што би рекол картмен-сак мај болс, или скру ју гај ај ем гоинг хоум. Во таа емо музика има и неколку добри бенда ама остатокот се... ај не штедам на зборови срање се:back:
По ЕМО тероијата и боб марли и секспистолси и лед зепелин и уствари сите бендови од историјата биле емо. А да кажеш такво нешто треба да си ретардиран без рбетњак како што се емовците:pipi:

MSV научил нова буква MSV научил нова буква јееее отворајте шампањско, брзо резервирајте во о/апатија ќе се јаде ќе се пие има за частетње тука.
Може ќе научи уште некоја па ќе почне да пишува постови кој што кажуваат нешто, а не да ломоти како издркана желка пред спиење:eek:lee:
easy there compadre

генерализациите кои се правеа на овој форум беа дека таа музика е лигава, уште полошо луѓето се лигави, суицидални бла бла
се кладам не си ни видел емо
летово бев на свирка на Piebald во бостон, се подружив со луѓе кои што треба да се суцидални како прва етикета, лигави, смешни, ватевр и види чудо никој не беше таков, си пиев винце цела вечер со нив и пази молим те никој не скрши флаша и испосече вени
разбирам друже дека работава е за сеир, само НЕ Е ТОА ЕМО НА КОЕ ВИЕ СЕ СЕИРИТЕ
не е барем она вистинското кое никој не се потруди да го спомне и продискутира, емоционален хардкор со најпрости зборови, земи слушни, прочитај, не е она што мислиш дека е
хм, која е емо теоријата молим те?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Јас не слушам емо. Преку к*р ми е од емоции :vozbud:. Подобро ќе слушам песни кај што се пее за колење, канибализам и т.н.
:pos2:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
easy there compadre

генерализациите кои се правеа на овој форум беа дека таа музика е лигава, уште полошо луѓето се лигави, суицидални бла бла
се кладам не си ни видел емо
летово бев на свирка на Piebald во бостон, се подружив со луѓе кои што треба да се суцидални како прва етикета, лигави, смешни, ватевр и види чудо никој не беше таков, си пиев винце цела вечер со нив и пази молим те никој не скрши флаша и испосече вени
разбирам друже дека работава е за сеир, само НЕ Е ТОА ЕМО НА КОЕ ВИЕ СЕ СЕИРИТЕ
не е барем она вистинското кое никој не се потруди да го спомне и продискутира, емоционален хардкор со најпрости зборови, земи слушни, прочитај, не е она што мислиш дека е
хм, која е емо теоријата молим те?
Музиката не е лигава, емовците не се суицидални ама мислат дека е кул ако светот не ги разбира бла бла и го фураат тој филм дека они се жртви на емоциите и дека ќе се убијат поради вечната болка. Знаеш што можеби треба да се убијат кога глумат такви ретардирани глупости они се емоционални а другиве не се.
За лигавоста не знам мене емо стлот што го имаат девојчињата баш ми се допаѓа затоа што измешале нешто помеѓу готик и хардкор панк ама тоа е друга тема.

Уште еднаш да нагласам музиката не е лоша-но филмот во кој што се фураат е лош. Ова не е само на емото. Еве ќе пишам и за други. Металциве мислат дека го фатиле бог(иако не веруваат во него) за муда со тоа што слушаат само метал, панкериве мисла-уствари чекај панкери не мислат грешка, рапери во зависност од геосртатешка и финансиска положба фураат неколку различни филма-или дека се они најјаки јебачишта у свет и ги имаат сите блинг блинг што ти знам цури у танги со ферари ова она, или дека у гетото е тежок животот(кое гето бе безрбетњаци едни), или дека они се нај нај нај добрите рапери у моментов а сите други се лошо фејкери. Технаџии не фураат ништо везе си немаат со музиката битно е што дрига ќе се земе за трака да ги носи негде, турбофолкери се уствари македонска верзија на амерички рапери демек ланци скапи коли кур се тресе у ладна вода и то.

Ја вака можамд а кењам до бесконечност, но крајната цел ми е. Не зборувам за емомузиката туку за филмот што си го фураат.:wink:

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Хммм емо . Што знам немам слушано онака многу само 2-3 песни од оние My Chemical Romance некој онака добри песни кои биле на топ 20 у Америка или Англија .
А вака емото го глеам како музика со која плачеш за изгубената љубов , ти се умира , сакаш да си ги скратиш маките па си сечеш вени , цело време си у депресија итн итн . Тоа ама ич не ми се свиѓа ! Можеби грешам , али ова си е мој став ако грешам поправете ме :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
За музиката ако збориме: Во основа хардкорот е досаден. Скримовите посебно. i dont hate it. Неможам да го слушам во поголема количина. Ок е. Бла Бла. (од точка на вкус, а и од рална точка, ама поише од вкус) Поише емоции можам да најдам во блек метал песна отколку во емоционален хардкор, бла бла. Ама тоа не е поентата. Поентата е што хардкорот е досаден стил, стил!.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Вистинско емо неам баш и слушано многу... освен нешто од една група, хм The Hated се викаше, мислам... онака интересно, but it's not my type...

Инаку како и за сите други видови музика што не се правени за пари, почит и за оваа...

А брн се јадеше бурек на другата тема за музиката, демек депресивна била, шо ти знам. Инаку секој вид музика е депресивен, зависи до кој го слуша. Ако си мизерно расположен, ни Златно Славејче не те спасува.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Музиката не е лигава, емовците не се суицидални ама мислат дека е кул ако светот не ги разбира бла бла и го фураат тој филм дека они се жртви на емоциите и дека ќе се убијат поради вечната болка. Знаеш што можеби треба да се убијат кога глумат такви ретардирани глупости они се емоционални а другиве не се.
За лигавоста не знам мене емо стлот што го имаат девојчињата баш ми се допаѓа затоа што измешале нешто помеѓу готик и хардкор панк ама тоа е друга тема.

Уште еднаш да нагласам музиката не е лоша-но филмот во кој што се фураат е лош. Ова не е само на емото. Еве ќе пишам и за други. Металциве мислат дека го фатиле бог(иако не веруваат во него) за муда со тоа што слушаат само метал, панкериве мисла-уствари чекај панкери не мислат грешка, рапери во зависност од геосртатешка и финансиска положба фураат неколку различни филма-или дека се они најјаки јебачишта у свет и ги имаат сите блинг блинг што ти знам цури у танги со ферари ова она, или дека у гетото е тежок животот(кое гето бе безрбетњаци едни), или дека они се нај нај нај добрите рапери у моментов а сите други се лошо фејкери. Технаџии не фураат ништо везе си немаат со музиката битно е што дрига ќе се земе за трака да ги носи негде, турбофолкери се уствари македонска верзија на амерички рапери демек ланци скапи коли кур се тресе у ладна вода и то.

Ја вака можамд а кењам до бесконечност, но крајната цел ми е. Не зборувам за емомузиката туку за филмот што си го фураат.:wink:
се или не се, реши се мајке му :) :)

друже, ич не ми е ок кога се етикетираат типови на музика, посебно алтернативна/андерграунд сцена
и пак ке повторам, вистинското емо не е она што мислиш дека е, никој не рекол ке се убие ради вечната болка, остај ги мтв бендовите, батали

ах, 17-18 годишни фримајндед чикас, доста доста, фино лето беше ова, у друга тема муабетот :):):)

Вистинско емо неам баш и слушано многу... освен нешто од една група, хм The Hated се викаше, мислам... онака интересно, but it's not my type...

Инаку како и за сите други видови музика што не се правени за пари, почит и за оваа...
баш така

за второто малце
да не се лажеме, све се праи за пари, муабетите од 80тите на хц и панк сцената се забораени јебеш
освен некои ретки diy бендови
коа платив 35 долари за да ги глеам bad religion, еден од ретките бендови од старата гарда, борци за социјална правда, јебига, све е за пари
неможеш да ги етикетираш некои како sellouts кога сите праат ако не милиони, барем у некоја голема бројка, кеш
тоа ти е тоа

брн, за остали кои ги наброја, од техно, турбо итд, не ме интересира и не ни сакам да се замарам со нив, какви сака нека се
ме интересира алт сцена и глупаво е меѓусебе да се кења, да се разбереме не слушам емо нешто премногу активно, панкрок ис мај лајф, али ме иритира кога нешто се збори, а не се знае барем нешто конкретно за тоа

пис мај брадр :smir:

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Не сакам да се мешам ама ако зборуваме за емоции дефинитивно повеќе емоции има во marduk или death отколку во тие групи што се дефинираат за емо

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
За музиката ако збориме: Во основа хардкорот е досаден. Скримовите посебно. i dont hate it. Неможам да го слушам во поголема количина. Ок е. Бла Бла. (од точка на вкус, а и од рална точка, ама поише од вкус) Поише емоции можам да најдам во блек метал песна отколку во емоционален хардкор, бла бла. Ама тоа не е поентата. Поентата е што хардкорот е досаден стил, стил!.
Бре!
Зашто е досаден?
Зашто е едноставен и се состои само од МОШ! МОШ!?
Зашто има премногу хардкор бендови?(а нема веруј ми, барем квалитетни)
Зашто гитарските мош делчиња се состојат од Е и F и по некоја фонија измеѓу мош пауза?
Зашто увек после мош дел иде олд скул брз панк дел?
И баш ме интересира, што од хардкор имаш слушано, Гижо?

препорака: (не хардкор) слушни As I Lay Dying - An Ocean Between Us(2007) и осети какви моќни моменти се дешаваат на овој албум...

П.С. Се извинуем шо сум офтопик...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Горан, ако земам да одбирам музика музички, ке завршам со класика.

Уопште не ми е битно кои ноти ги отсвирел гитаристот. Ако не ме пали тоа што го свири батали. Стил досаден. Хардкор стил досаден. Досаден е. Стилот е досаден.

Моќни моменти...знаеш колку е тоа различно за секоја индивидуа? Мене ме потпалуваат моќните моменти коа Immortal свири бластови, коа грајндкор вокалист пее ко да коле свиња, коа Pete Steele пее we hate everyone (која што е и произлезена од хц сцената во њујорк, само многу поубаво склопено од Type), коа стилот на гитаристот не е од новата металкор генерација...и сеа да не набројувам понатаму сфаќаш шо кажувам. Стилот ми е досаден за слушање. Целата комбинација како е склопено тоа вклучувајќи ги и вокалите и не е толку интересно. Обожавам да ги слушам исклучоците.

Месаја: Зашто е едноставен и се состои само од МОШ! МОШ!?

Де бе друже, ко да ја не слушам едноставна музика.

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Абе емо ти е америчка ствар а што излегло од америка иде накај комерцијала.Ете да речеме Orchid биле правите емо ама кај се сеа.Како што видов пишуе Last Show Ever у 2002.А сеа не знам дали има емо ама како што се промовира се промовира на лош начин и јас сто пати сум прашал емо фаци што ваљда се праат емо и одговор таков педерски: Па види...Bullet fm Vallentine, My Chemical romance и тако даље.Ама кога емото така се промовира сите ке бидат пичиња нормално.А ова што го чув од Орхид видов дека тоа е некој хардкор без веза што нема ни одреден ритам него ке се подере малце и ке заќути за да не испадне некој хард кор.Ама ете не мрзам ја никоја музика која е квалитетна и која настанала со причина и има стварно реална идеологија и со некој мотив да ја слушаш музиката и таа да ти дава мотив.ЗАшто кој каква музика слуша таков е (ако слуша асална музика)Не зборам за стилот него за начинот на живот и неговите гледни точки према животот, државата , владата , луѓето и таканатака.Али ни едно од овие не видов у емото.Како и да е се пее дека нема више воља за живот , нема љубов па не е ни лошо да се биде бисексуалец или хомосекскуалец и тако даље.чиста америчка ствар која иде у лош правец ако не искочат некои револуционерни емо бендови и да го одредат правецот на музиката.Нормално е дека у секоја музика се распаѓаат старите бендови ама треба по нив нови да искочат и да се продужи таа музика иначе иде у канта.Иначе емовците си мислат дека Misfits се емо и демек по нив иде шишката.Зашто емо зашто имале емотивни песни ко божем сите останати музичари се без емоции и наместо срце камења имаат.Иначе Misfits се хорор панк али ете кој да им објасни.Со маички мисфитс си шеткаат и мислат дека се ИН.Ама многу дечиња кај нас се емо и тоа ке им пројде само да влезат убаво у пубертет или некој ако убаво им објасни.Стилот им е шема и ај емо ке слушам.Има многу луѓе што е у мода тоа слушаат.Се идело по кафани слушале шабанарија,ке отидат у средно ке слушнат метал а у ау ау .И ај не им било интересно да се металци па ај емо баш им било хард кор.Такви ствари се дешаваат али што да се праи.Ајт поздрав

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Бре човеку, никој не очекува од лик кој за потпис има маќедонско знаме со кукаст крст, да може да ги разбере Orchid или на нима слични бендови....
Нормално дека ќе ти се чини безврска рикање, коа ваљда си навикнат на нешто како конформистичкото кмекање на Casualties и навијачки песни и политички говори (сето тоа полиено со пиво)....
Мислам, малце да се потрудеше да го прошириш псевдо-наци/more like-teenage drama queen светогледот, ќе увидеше дека вистинското емо нема никакви допирни точки со американскиот начин на живот и култура, додуша оние најдобрите емо бендови не се ни од америка туку ти се у комшилук негде, додека тие што се у америка доста ангажирано се борат против американскиот начин на живот кои што твоите омилени бендови го практикуваат....

Муабетот за досадноста на хардкорот... ХАХАХАААААААААААААААА!!!:pos2:
Мислам, кој ви е проблемот бре ееееј?!

Потоа, Паднатото Ангелче....

[Пази на речник!]

Бурн колку и да е, браво ѕвер си!
Мислам онака, човеку.... Иди таму у марака, или у некоја кафана, и ќути бе брат, ќути и трај...Знам дека си силен позади мониторот, и дека си мноооогу паметен и наслушан музика...
Абе немаш ниеден, ама баш ниеден емо бенд слушано, ама буквално ниеден, и збориш, ломотиш, какоф филм фурале ова-она... Онака, си слушнал од некого дека тоа е лошо, и не проверуваш сам дали навистина е тоа лошо и дали навистина тие се плачковци со шишки и жилети, онака непосредно сам да се увериш, туку веднаш продолжуваш со расипаниот телефон....

[Strike two...]

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
епа нека пробаат да донесат стоки некои од ливада да пеат т.е. да рикаат па нека испадне музика.најарно ке ти биде тоа и без текст и дери се најлесно е и најидиотска ствар.Се враќаме у примитивноста ко неандарталци.Луѓето создале азбука, почнале да ПЕАТ, да комуницираат а сеа ти сакаш да се вратиш у камено доба да се издераваш ко стока без азбука и никаков начин на мелодија него музичарите не знаат што свират само се рокаат а тие идиоти шутки праат на тоа.Јас сепак ке си останам на моето а ти остани си на емо срањето и ко што гледам само едвај 2-3ца те подджаваат така да боље затворете си ја темава и седни си ти затвори се и поплачи малце во име на темава пошто и онака кај тргнала ке стигне у канта.Ајт поздрав и коа ке знаеш убаво што е панк тогаш јави ми се .Ајт

и со кукастиот крст ја не сум нацист нема ни да бидам се што сакам е македонија да биде прифатена од педерчињана грчки и да сватат која е Македонија и да се обедини целосна да биде.А ти претпоставувам кур те боли за МАкедонија и нашата нација .Еј имам идеа ај химната да ја напраиме емо верзија таман МСВ ке ја пее т.е. ке пушта крици ко неандарталец ај ја ке најдам студио и таман

Kajgana Shop

На врв Bottom