Музиката не е лигава, емовците не се суицидални ама мислат дека е кул ако светот не ги разбира бла бла и го фураат тој филм дека они се жртви на емоциите и дека ќе се убијат поради вечната болка. Знаеш што можеби треба да се убијат кога глумат такви ретардирани глупости они се емоционални а другиве не се.
За лигавоста не знам мене емо стлот што го имаат девојчињата баш ми се допаѓа затоа што измешале нешто помеѓу готик и хардкор панк ама тоа е друга тема.
Уште еднаш да нагласам музиката не е лоша-но филмот во кој што се фураат е лош. Ова не е само на емото. Еве ќе пишам и за други. Металциве мислат дека го фатиле бог(иако не веруваат во него) за муда со тоа што слушаат само метал, панкериве мисла-уствари чекај панкери не мислат грешка, рапери во зависност од геосртатешка и финансиска положба фураат неколку различни филма-или дека се они најјаки јебачишта у свет и ги имаат сите блинг блинг што ти знам цури у танги со ферари ова она, или дека у гетото е тежок животот(кое гето бе безрбетњаци едни), или дека они се нај нај нај добрите рапери у моментов а сите други се лошо фејкери. Технаџии не фураат ништо везе си немаат со музиката битно е што дрига ќе се земе за трака да ги носи негде, турбофолкери се уствари македонска верзија на амерички рапери демек ланци скапи коли кур се тресе у ладна вода и то.
Ја вака можамд а кењам до бесконечност, но крајната цел ми е. Не зборувам за емомузиката туку за филмот што си го фураат.:wink:
се или не се, реши се мајке му
друже, ич не ми е ок кога се етикетираат типови на музика, посебно алтернативна/андерграунд сцена
и пак ке повторам, вистинското емо не е она што мислиш дека е, никој не рекол ке се убие ради вечната болка, остај ги мтв бендовите, батали
За лигавоста не знам мене емо стлот што го имаат девојчињата баш ми се допаѓа затоа што измешале нешто помеѓу готик и хардкор панк ама тоа е друга тема.
ах, 17-18 годишни фримајндед чикас, доста доста, фино лето беше ова, у друга тема муабетот
Вистинско емо неам баш и слушано многу... освен нешто од една група, хм The Hated се викаше, мислам... онака интересно, but it's not my type...
Инаку како и за сите други видови музика што не се правени за пари, почит и за оваа...
баш така
за второто малце
да не се лажеме, све се праи за пари, муабетите од 80тите на хц и панк сцената се забораени јебеш
освен некои ретки diy бендови
коа платив 35 долари за да ги глеам bad religion, еден од ретките бендови од старата гарда, борци за социјална правда, јебига, све е за пари
неможеш да ги етикетираш некои како sellouts кога сите праат ако не милиони, барем у некоја голема бројка, кеш
тоа ти е тоа
брн, за остали кои ги наброја, од техно, турбо итд, не ме интересира и не ни сакам да се замарам со нив, какви сака нека се
ме интересира алт сцена и глупаво е меѓусебе да се кења, да се разбереме не слушам емо нешто премногу активно, панкрок ис мај лајф, али ме иритира кога нешто се збори, а не се знае барем нешто конкретно за тоа
пис мај брадр :smir: