Емоционален или безобѕирен (бесчуствителен)?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Чувствата се за пусис.
Роботите се иднината. Бидете прогресивни.
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...an emotional responce somethimes better than an intelectual one...
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Не верувам дека постои таква особа што е до толку безобзирна и не покажува никакви чувства ама баш за ништо. Сигурно има нешто што и значи, нешто што би ја разнежнило или што би направило да покаже некакво чувство.
За мене, ја сум емоционална особа и тоа доста.Сепак полесно ми е кога ќе искажам што и како чувствувам, да заплачам понекад ако ми е ептен тешко него сето тоа да го собирам и собирам во мене....Добро сега за се постои некаква граница.Пазам пред кого покажувам емоции, гледам некогаш да бидам и ладнокрвна и да се направам незаинтересирана ако тоа е потребно...се зависи од ситуацијата во која сум.
 

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Епа ете современово општество и борбата за живот (читај: пренаселеноста на планетава) се повеќе бараат и прават од нас бесчуствителни фригидни роботи, а тоа повеќе се одразува и прикажува кај луѓето од западното општество, ама се повеќе доаѓа и кај нас...
Што е подобро? Хм...зависи во која смисла...Како што реков, денешниот свет бара од нас што е можно помалку покажување на чувства и бркање на својата работа, ама можеме ли ние така да живееме? Забележувам дека се поретки се насмевките и искрените моменти, а се повеќе се гледа кој бил ставен на повисока функција на работа, кој имал повисок просек на факултет, да заокружам - кој имал повеќе пари в џеб и во банка.
Ама! Сакаме ли ние (ах пусти Балканци ) да се пластифицираме и да заборавиме на искреното честитање кога некој ќе успее, грижата за некој пријател што не се чувствува добро, пуштање солза при добра/лоша вест и сл.? За вас не знам, јас нејќам.
Значи ако сакаш да успееш на материјално ниво во животчево, мораш да бидеш малце ладнокрвен и амбициозен (себичен?), а ако сакаш да не се осеќаш празен, истовремено и да зачуваш од она топлото во тебе, само треба да пазиш пред кој го покажуваш. :salut:
 

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Hah, mnogu se smeam a nikogas ne placam nitu iskazuvam bolka/nervoza i slicno. Nekoj moze da mi kaze vo koja grupa spagam ? :)

Inaku, poveke mi se dopagaat onie koi si gi iskazuvaat cuvstvata.
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Се со резерва и до одредена граница .. ни премногу емоционален ни премногу ладнокрвен не е на арно .. значи зависи од ситуација и од личноста пред која треба да се покажат/скријат емоциите.
 

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Емотивен, секако, но саму таму каде што е вистината, каде што вреди да покажеш се и да не ти е криво... Сега малце забегав, зашто сум многу емотивна, и ги покажувам своите чувства често, но знам да се правам и qrац ипол таму каде што и мене ми се прават, и таму каде што гледам дека не вреди и нема смисла.
 
Член од
17 јули 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
Nikogash ne sum placela pred drug. Mnogu sum ladna i sekogash gi kontroliram cuvstvata. No iskustvoto me napravi takva. Veruvam deka sekoe losho iskustvo go pravi covekot posilen. Go uci na trajnost i hrabrost.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
И ваква и онаква...Зависи од моментот.Емотивка сум, ама не и лигла.
 

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.016
Поени од реакции
596
По природа сум ладен ама за некои поважни работи каде што терба да се прикажат емоции прикажувам ама тоа ретко,и не постои личност без емоции,доколку има такви тогаш се некои ексентрици
 

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.256
Поени од реакции
1.966
Понекогаш сум многу емотивна,а понекогаш ладна кон луѓето,но никогаш не сум бесчувствителна.
 
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.135
Мразам што сум емоционална некогаш си мислам боље ќе поминев да сум социопат.
А имам моменти кај што се искључуем ништо не може да ме допре но тоа се рандом моменти или пак конкретна ситуација ако ептен се разочарам од некој у однос на таа личност сум индиферентна.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom