Емоционален или безобѕирен (бесчуствителен)?

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
PSYtisfaction[B напиша:
]Не постои човек кој е ладен или безобѕирен[/B]. Има само луѓе што помалку ги манифестираат внатрешните чувства кои сепак ги чувствуваат. :) Емоционален човек всушност не е човек што многу лесно може да се натажи, туку човек што кога ќе се натажи, повеќе го покажува тоа однадвор отколку оној „ладниот“.

Премногу потиснување на емоциите не чини за менталното здравје. :) Ама па и преголемо изразување на слабостите не е добро, така да, некоја средина да се најде.
Hmm.. hmm..! Zoshto mislam deka ne ti se na mesto rechenicive... ima mnogu ladnokrvni lugje, oko nema da im trepne za raboti koi normalen chovek bi se otkornal od plachenje, or whatever. Nikad ne pokazhuvaj emocii, mozhat samo da gi iskoristat protiv tebe. Drugo nishto.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Денес само ако си бесчувствителен можиш да успејш

Член од
28 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
[MkD]Scout напиша:
Сакав да видам што е подобро да бидете емоционален,значи да ги покажувате своите емоции (смеа,плач) без разлика на полот или да бидете тотално ладен ни на мртво да плачете ни на живо да се смеете?

што е подобро?
Spored mene e podobro da si laden. Emociite se najgolem neprijatel na covekot i se nadevam (so evolucija i vreme) ke se otstrani od site emocii. Znam deka ke staneme kako roboti ali samo bez cuvstva ke stignes do negde vo zivotot.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
емоции да, само до некоја граница, а понатаму да се продолжи ладнокрвно, инаку прекумерно искажување емоции, не, не е добро, некој ќе го искористи тоа против вас

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Емоционален до одредени граници..не претерано...
подобро е чуството кога можеш да се ослободиш од се што чувствуваш...плач смеа..итн..
а ладен да у некои одредени ситуации..мразам онака кога некој за се нешто исто се понаша...а и не верувам дека некој постојано може да биде таков без да покаже што чувствува..Не дека ја сум нешто пре емоционална..не сум баш..така да нешто помеѓу..ни претерано емоционален ни претерано бесчуствителен

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Емоционален во едни ситуациии
ладнокрврн во др. ситуациии ..мора да се балансира со тие 2 работи

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Без чуствата, не ја гледам смислата на споствениов живот...

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Емоционална речиси секојпат...А безчувствителна сум била ноооого малце у мојо живот, дури и не се сеќавам на тие моменти од шо се малце...Ама ного јасно емоционална у граници на нормалата, не давам да ме „газат”....

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
мислам дека треба да се биде емотивен сепак тоа зависи и од ситуацијата во некои ситуации треба лаку да се биде и бесчуствителен :salut:

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Безобзирност и ренесанса.
Цветаме.
Тониме.
Воскреснуваме.
И точак си купуваме.
Бла

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Ако зборуваме за денешницава и денешново опкружување и глупавава етика што постои денес , верувај ми дека треба да си безчуствителен ако сакаш нешто да станеш ( како што наведе колегата погоре ) , но сепак треба да се има некои емоции бидејќи која е суштината да си без емоции и едноставно да оставиш животот да ти продече во беда ...

[mod]Пишуваме со црна боја на фонтот. Серпико[/mod]

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ja za se si ja baram zlatnata sredina, a emociite nemozes da gi kontroliras, nemozes da si laden ako ti poginuva nedaj boze blizok. Obicno gi zadrzuvam emociite vo sebe, ako su tazna, e sega ako epten ima nesto normalno solzite si go pravat svoeto. Ali ekstremni slucai neznam sto, ne e ni ubavo, luge sme i toa ne e karakteristicno za covek

Vikuska

I know the pieces fit...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
879
Поени од реакции
7
normalen covek si ako imas soodvetni cuvstva za soodvetnite situacii, ako imas bogatstvo na cuvstva. no i istite da znaes da gi kontroliras a ne da priplakuvas pri sekoja poteskotija, oti togas preminuvas vo sissy!:pos2:

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
emotivna sum ama pak od druga strana i nesto cudno mi se desava i koga podobro ke si se analiziram samata sebe svakam deka nemozam i bas da odredam kade pripagjam...sepak bi se zadrzala na poveke kon emotivnata strana...inace mn brzo moze da me rasplaci eden upaten pogled ili samo eden zbor, ne e potrebno nisto poveke...placam cesto koga mi e najtesko i nesakam da me gledaat t.e. placam koga sum sama, taka i zaspivam a najinteresnata rabota e toa sto koga ke stanam veke sum kako nova licnost ama bas kkao nisto da ne se slucilo i teram ponatamu pa so saka neka bilo pred toa. Emocii izrazuvam i vo slucaevi koga nesto se slucilo na nekoj moj blizok, nekoja drugarka i sl...tesko mi e i mene i se pravam da ja utesam da pomozam i da ublazam (mi velat sum bila ramo za placenje). Pa od druga strana mozam da se narecam i bescuvstvitelna vo momenti koga razgovaram so nekogo, a sogovornikot se nervira i nervira a mene toa mi e smesno, a toj/taa uste poveke se nervira zasto ne moza mene nisto da me iznervira...:toe:pojma nemam iskreno nekogas i nemozam samata sebe da si se svatam so tip na licnost sum :)

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Емоционален чоек е за мене чоек , робот не поштовам . Чоек со срце широко ко Кина и на право место и то не значи дека е под дефолт глуп .
Срце во комбинација со разум.
А јас сум емотивна до некој степен ама ми згреши , тоѓаш се буди ѓаолот во мене и после ако гори таа особа ке се помислам чаша вода дали да фрлам за помош.

Kajgana Shop

На врв Bottom