Емоционален или безобѕирен (бесчуствителен)?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
на прв поглед изгледам ептен рамнодушен но по подобро запознавање се покажува дека и нее баш така. Во секој случај сум емоционален
 
Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Pa valjda bolje e da iskazuvas emocii bezrazlika kakvi se dali smeenje ili placenje nego da si mrtov laden...
Sega ne vo sekoja situacija da izrazuvas emocii (placenje) se si ima svoi granici, ponekogas potrebno e za nekoi raboti da si i laden...
 

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Fortune напиша:
Тука зборуваш за криење чувства кои ги имаш кон некоја личност?
Мислев на оние чувства:
-омраза
-љубов
-изненадување
-страв...
-плач
-радост итн...

Пред некои личности намерно или ненамерно ги прикриваме чувствата.
На пример ако некој кажал нешто што нам не ни се допаѓа или ни е незгодно да бидеме со некој во исто друштво заради некоја ИКС причина ние седиме и го трпиме додека вистинските чувства ги прикриваме...Во право сум?
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
...или ни е незгодно да бидеме со некој во исто друштво заради некоја ИКС причина ние седиме и го трпиме додека вистинските чувства ги прикриваме...
Ако е само моментално не е ништо страшно, на секој може да му се случи да не е во добро расположение и да се почувствува лошо додека седи со некој.
Но, ако постојано ти пречи да бидеш во нечија близина, а секогаш се однесуваш како ништо да не е, тогаш според мене тоа е лицемерие.

Сите понекогаш прикриваме чувства, без разлика дали се работи за негативни или позитивни и бираме пред кого ќе се отвориме. Секако дека пред непознати и не толку блиски луѓе нема да ги отвориш сопствените чувства веднаш, тоа си оди со довербата.
Сепак, зависи од човекот.
 
F

filmadzijka

Гостин
Кога бев мала ме дресираа да ги кријам и контролирам емоциите. Мислеа дека така ќе ме заштитат од „лошите луѓе”.
Потоа во осмо двапати ми се случи некој кој мноогу ми се допаѓаше да се пренасочи кон другарка ми оти јас сум била ладна и незаинтересирана.:icon_conf (НЕЕЕ БЕ, ГРЕШКА СИ!!! :tapp:)
И така научив дека
вистината е на средината.
 
Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
многу емоциона личност сум но некогаш знам и да забегам
 

|_EmKA_|

~The Unforgiven~
Член од
18 март 2007
Мислења
90
Поени од реакции
1
Јас сум емоционална личност,ама и не ја бива да си вака... најдобро е да најдеш некаква граница помеѓу двете..:)
 

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
Емоциите за дома...
 

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од
17 декември 2005
Мислења
1.081
Поени од реакции
18
Превише сум емоционална ебаго.
Цел ден плачеф за глупости.
 
Член од
1 мај 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
па ја сум прилично емотивна , ама не го покажувам тоа, ама па не сум до толку ни на мртво да плачам ни на живо да се смеам
 

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Delux напиша:
Покажувањето на емоциите секогаш покаживаат слабост,за жал често таквата слабост е искористена.Рамнодушноста е од корист...луѓето кои знаат вешто да ги сокријат емоциите се вистински уметници!
Напротив, кога сум радосен или тажен творам, кога сум рамнодушен немам идеи.
Меѓутоа, од друга страна, зборуваме за криење емоции. Криењето емоции може да ни наштети (да не претерам - не мислам на искажување емоции во јавност). Пренасочувањето на емоциите е корисно до некаде. Трема во луцидност, длабока тага во навидум весела игра, среќа во солзи, љубов во омраза (за обратно не знам)...
 

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
lol интересна тема....секогаш на сите кои само шо ме запознаваат им делувам како мртов коњ...многу малку ме знаат и знаат дека баш и не сум толку ладнокрвен. Да не се занасам, мислам дека е најдобро да се прави некој баланс, у стил, као да покажам дека некој ми значи или не, али без лигавенја и сцени у јавност.
 

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Као што кажа Bush(av), делувам како мртов коњ. Ретко кога ги "изјавувам" моите емоции во јавност, сепак знам и да омекнам во некои ситуации кога е потребно, секој човек е кршлив, а така и Јас. Мислам дека е подобро да се биде колку може повеќе ладен, корсно е. Доколку би ги изјавувал моите емоции пред моите другари/другарки.. мислам дека поинаку би гледале на мене. А, да.. да се надополнам, во суштина, дома на пр. кога сум повреден од некој.. плачам како бебе. :smir:
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не постои човек кој е ладен или безобѕирен. Има само луѓе што помалку ги манифестираат внатрешните чувства кои сепак ги чувствуваат. :) Емоционален човек всушност не е човек што многу лесно може да се натажи, туку човек што кога ќе се натажи, повеќе го покажува тоа однадвор отколку оној „ладниот“.

Премногу потиснување на емоциите не чини за менталното здравје. :) Ама па и преголемо изразување на слабостите не е добро, така да, некоја средина да се најде.
 

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Незнам шо е подобро ама сигурно знам шо е поздраво :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom