Еминем

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не можам да го сакам Recovery ради траките со лил вејн, риана, пинк што ми бодат очи.
Исто ич не ја сакам not afraid (Не е лоша, али не е слим шејди ова!)
Не знам.
Албумиве му се као “ми снема кешче, трошаџика ми е ќерка ми, дај да пуштам малце комерцијални песМичиНа и ќе напраам некој денар“
Нема врска, значи у реду, направил неколку дуети и шо има тоа врска? Во суштина текстовите, начинот на кој ги опишува емоциите му останаа исти, не почна да рапува за журки бачко, ц*цки, газови, туку си остана доследен на начинот на опишување на ситуациите од неговиот живот.
Порано правеше дуети со Снуп Дог, Дре (менторот), Дидо, дури на Греми наградите имаше и настап со Елтон Џон за песната Stan, настап кој беше симболичен и требаше конечно да ги запре обвинувањата дека е хомофоб (пошо нели Елтон Џон е хомосексуалец). Слушај му ги текстовите, во ниеден текст не пее за тоа колку е богат, колку е јебо, колку е он најјачи фраер у маало ко шо праат денешните квазирапери, туку пее за она низ кое што он проаѓа...
Мислам времињата се менуваат, се менуваат соработките, тоа не ја намалува вредноста и убавината на неговите текстови.
Мислам ок, секако ова е субјективно, секој има различен начин на кој ги доживува работите, ама еве и покрај сите дуети, тој пак остана на страна, не се бута на црвени теписи, не оди по фенси журки, човекот доби Оскар, а не отиде да си го земе.
25 to Life? Тоа е песниште, ама песниште... Сите прв пат кога ја слушаат мислат дека пее за Ким, на крај кога вика: Fuck you hip-hop I am leaving you. Со таа песна ја опишува музичката индустрија и колку е тоа една огромна машина која те голта.
Знам дека има критики, но јас Еминем го ценам заради стиховите, кои секогаш му биле реални, без разубавување, го кажува тоа што го мисли. Еве на Encore немаше фенси-шменси дуети, ама погледни ги текстовите, се гледа дека е малку изгубен, додека на Recovery има јаки текстови и покрај дуетите.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Нема врска, значи у реду, направил неколку дуети и шо има тоа врска? Во суштина текстовите, начинот на кој ги опишува емоциите му останаа исти, не почна да рапува за журки бачко, ц*цки, газови, туку си остана доследен на начинот на опишување на ситуациите од неговиот живот.
Порано правеше дуети со Снуп Дог, Дре (менторот), Дидо, дури на Греми наградите имаше и настап со Елтон Џон за песната Stan, настап кој беше симболичен и требаше конечно да ги запре обвинувањата дека е хомофоб (пошо нели Елтон Џон е хомосексуалец). Слушај му ги текстовите, во ниеден текст не пее за тоа колку е богат, колку е јебо, колку е он најјачи фраер у маало ко шо праат денешните квазирапери, туку пее за она низ кое што он проаѓа...
Мислам времињата се менуваат, се менуваат соработките, тоа не ја намалува вредноста и убавината на неговите текстови.
Мислам ок, секако ова е субјективно, секој има различен начин на кој ги доживува работите, ама еве и покрај сите дуети, тој пак остана на страна, не се бута на црвени теписи, не оди по фенси журки, човекот доби Оскар, а не отиде да си го земе.
25 to Life? Тоа е песниште, ама песниште... Сите прв пат кога ја слушаат мислат дека пее за Ким, на крај кога вика: Fuck you hip-hop I am leaving you. Со таа песна ја опишува музичката индустрија и колку е тоа една огромна машина која те голта.
Знам дека има критики, но јас Еминем го ценам заради стиховите, кои секогаш му биле реални, без разубавување, го кажува тоа што го мисли. Еве на Encore немаше фенси-шменси дуети, ама погледни ги текстовите, се гледа дека е малку изгубен, додека на Recovery има јаки текстови и покрај дуетите.
Далеку е од “ја сум јак, ти си ништо“ стил али не е толку хаце ко порано, се осеќа,

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Далеку е од “ја сум јак, ти си ништо“ стил али не е толку хаце ко порано, се осеќа,
Тоа е точно, тоа не го негирам, не е толку тврд на зборови, ама од друга страна годинава на 17 октомври ќе полни 40 години. Кога се појави беше млад, бунтовен, со гнев во себе, збунет од промените што му се случија, со оглед дека одеднаш се лансираше, после толку многу неуспешни обиди.
Кога си млад, лесно е да си бунтовен, имаш толку многу што да кажеш, да се бунтуваш, толку гнев и лутина, спрема општеството, светот...
На 40 години, веќе има прилично возрасна ќерка, два пати се омажи и разведе од онаа лудана, најдобриот другар и кум му го убија, мајка му се уште е ненормална... Сепак, најверојатно годините тоа си го носат со себе, омекнуваш, на некој начин се конформираш. Мислам дека и ова е нешто што треба да се земе предвид кога зборуваме за неговата промена.
Ние сите сме навикнати на оној Еминем, кој само со спомнувањето на името предизвикуваше контроверзии, а да не ни зборам за песните како Criminal, The Way I Am, Rock Bottom, Kim, па и Guilty Conscience и оние секако The Real Slim Shady и Мy Name is... Песни кои денес тој не ги сака самиот, ама во времето кога излегоа, пола музичка индустрија му се нафура иако човекот си кажа дека сето тоа е само зафрканција...:pos:
Ама времињата се менуваат, луѓето созреваат и почнуваат да го усмеруваат животот по други насоки, верувам дека тоа е случајот со Еминем. Иако е помек, верувам дека никогаш нема да дојде на нивото да пее за ооо ја сум јебоо, ооо најјачи фраер у маало...:)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Тие па шо го слушале Еминем баш последните 2 албума му ги викаат срање.
Тоа е заради што го смени стилот на музика. Претходните албуми па на мене не ми се допаѓаа.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Не знам колку е озбилно ова... што се прави од страна на мизерново ко*иле... но еве сепак за некој што не го видел да го проследи..

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Леле, рапери ко овој, и ко скоро сите црнци, па и бели има ко Легијава наши, шо праат рап у стил на у-лица-тааа, а-а, респект а-у, ич не поштувам. Глупости.

Тие шо усвари го започнале, фаците ко Африка Бамбата и Кул Херц, не го замислувале ко ова:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не знам колку е озбилно ова... што се прави од страна на мизерново ко*иле... но еве сепак за некој што не го видел да го проследи..
Ако е ова стварно џастин и ако он го напишал текстот, браво екшли.
Боље нека се префрли на рап.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ако е ова стварно џастин и ако он го напишал текстот, браво екшли.
Боље нека се префрли на рап.
Не ми е вероватно еминем да се замарал со Џастин.
--- надополнето: 30 август 2012 во 15:20 ---
Кој солзи ги имам ронето на песнава:

Член од
30 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
инаку детето се обиде да му врати на ова :)
МОРА ДА СЕ ЗЕЗА !!!! xD

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Делот на Еминем!!! Каква изведба! :cuc:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Читав нешто за новиов Ем дека не бил сменат ова она.. епа вака сеа се сметам за еден од поголемите фаној на Еминем, памтам првата касета(да касета за касетофон) со рандом стаени песни од slim shady lp i marshal mather lp ја добив 2001 за роденден, потоа постери,мајци такви раб стандардна процедура, застанвев со слушалки пред системот иако појма немав тогаш англиски бев 2-3 одд ги слушав песните по 2-3 пати и со тек на време секој нов албум шо ке излезеше го купвев истиот ден, ок то небитно, искрено новиве 2 албуми Relapse i Recovery неможам да ги смислам и дури и ден денес ги слушам старите односно Marshal Mathers LP i The Eminem Show неговите 2 најдобри албуми, ги слушам и некој траки од Infinite 1996 некој и заедно со D-12, нешто и од Encore ама новиве неможам од сите единствено Beautiful ја имам појке од 10тина пати слушнато, другиве песни некако ме замарет, не му е ист глаот,флоу-то и не вервам дека во иднина ке почнам да ги слушам

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Како ќе изгледа новиот албум на Еминем?
По подолга пауза, познатиот рапер Еминем неодамна претстави две песни - „Survival“ и првиот официјален сингл од новото издание, песната „Berzerk“, a за осмиот студиски албум насловен „The Marshall Mathers LP 2“ деновиве стигна и фотографијата која ќе се најде на неговата обвивка. Изданието е всушност продолжение на неговиот албум „The Marshall Mathers LP“ од 2000 година, а врската помеѓу двете изданија ја одразува и самиот изглед на обвивката, на која може да се види фотографија од куќата во Детроит каде што раперот го поминал своето детство и која неодамна е ставена на аукција.

Од тоа што можевме да го слушнеме и видиме од раперот во изминатиот период, Еминем навистина се навраќа кон своите почетоци, како со звукот, така и со имиџот. Неговиот осми студиски албум е закажан за 5-ти ноември, а како продуценти на ова издание се потпишуваат Рик Рубин, Д-р Дре и диџеј Премиер.

Kajgana Shop

На врв Bottom