Електрика (прозори, аларм, централно...)

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
http://www.novus.com.mk/DefaultFrst.asp

Novus Trade
Prvomajska bb
1000 Skopje
Macedonia
Oва е во Кисела вода од кај општината само право првомајска немоеш да утнеш. Имаш салон на Рено уште малку и тука е новус.

Tel: +389-2-3132-132,2700-070
Fax: +389-2-2785-088

Види линков
http://www.novus.com.mk/Default01.asp?id=101
Фала многу :smir:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Фала :smir:

Знам дека за шофершајбна не може но би требало да прашам некој што работи во полиција до колку проценти може.

Иначе ако некој знае може да ми каже.ве молам :) ?
НЕМОЈ не прашувај во полиција, затоа што биди сигурен дека од 3 полицајци тројца ке ти дадат различно мислење!

Најубаво во некој салон, ете на пример НОВУС тие се доста искусни во тоа!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
НЕМОЈ не прашувај во полиција, затоа што биди сигурен дека од 3 полицајци тројца ке ти дадат различно мислење!

Најубаво во некој салон, ете на пример НОВУС тие се доста искусни во тоа!
:pos2::pos2: Ме изнасмеа хахах...

Добро и така планирав да се јавам кај НОВУС и да прашам :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ај да ја восхреснам темава. планирам да ставам аларм и централно у понеделник на колава ( стокец ).
најдов у чаир комплет аларм со централно за 2000ки иам 2 моторчиња од старото централно ( кое што ми се заеба ) па да ве прашам за поврзување дали е комплицирано? П.С 2000ки мислам дека не е голема цена за аларм со централно или?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Za kolku pari ima alarm i centralno za 4 vrati ako ima razlicni ceni pisetegi site nejcam nekoj za 1 mesec da se rasipi :)..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
си ја чул онаа народната: колку пари толку музика... не се надевај на долг век на експлоатација...
така е бе брат само ја ке стаам на стокец а да давам 10 000 за него за аларм и централно па и тоа не иде нели? комшија стави исти таков ко шо планирам да зеам и ја и еве веќе 3та година добро го служи... а прашав само дали е добра цената зашо незнам како се движат по пазаров

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
така е бе брат само ја ке стаам на стокец а да давам 10 000 за него за аларм и централно па и тоа не иде нели? комшија стави исти таков ко шо планирам да зеам и ја и еве веќе 3та година добро го служи... а прашав само дали е добра цената зашо незнам како се движат по пазаров
2000 е ок за нај евтината верзија на кинески систем аларм+централно...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
2000 е ок за нај евтината верзија на кинески систем аларм+централно...
е хехе.. на овој пишува мејд ин тајван :) не е мејд ин кина али слично е. П.С сакав да го монтирам со еден комшија и се добро успеавме ама жиците што искачаат за моторчињата никако да дадат струја и мислев дека нешто е фабричка маана па отидов кај еден тип што мести само вакви аларми ( замисли сум отишол од бутел до ѓорче само да прашам и да видам шо е работа ) он го поврза и проработе моторчињата само не видов која со која жица и сеа треба да се мачам да барам како поврзал чоекот а на интерМец злабо информации. инаку типот ми реќе дека не местел кинески аларми зашо се заебуваат одма а за ваков ко шо земав ја он лично давал гаранција 2 ипол години така да според неговите зборови се надевам асален аларм сум зел само уште да најдам како да го врзам убаво.. инаку кано алармов и централново имаат мноооогу опции.
ако ја заборавиш колата отклучена после 10 или 15 секунди системот сам ги заклучува бравите (многу паметно)
друго. - кога заклучуваш со далинското титка еднаш сирената кога отклучуваш титка 2 пати. ако некој нешто пробал да направи на колата или слично на следно отклучување титка 4 пати.
ако проба некој прозор да отвори исто така сигнализира и се пали алармот, имаше некоја опција и со кочница ама незнам шо е финтата со неа ( камо да имаше електрика на прозори стокецов :) ке го активирав и тоа :) )

П.С кој е така подобар со англискиот да ми преведе еден дел од шемата - доброволци?
едит - Кано алармот е Eaglemaster SACA-5100

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Од кај го зеде?
чаир до школото лирија поточно после железниот мост ( од центар према бутел кога одиш ) од десна страна има една зграда голема на 2/3 спрата со плави прозорци и огромен натпис АВТО ЛИДЕР

да не си и ти за купување?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
да не си и ти за купување?
Размислувам на темата, за Мерцедесот... го спремам за регистрација (да неречам чекам први да помини да земам плата и да го пуштам во сообраќај официјално) па засега само на разгледување сум... Мада од ко ќе го регистрирам ми останува да купам 8 гуми (јбг имам 2 пара бандажи, зимски и летни), ќе морам барем 2 зимски да земам одма. Пошо сум од Битола, најверојатно ќе му го препуштам процесот на некој шо се разбира појќе од мене (Нојко, си живејме со него).

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Размислувам на темата, за Мерцедесот... го спремам за регистрација (да неречам чекам први да помини да земам плата и да го пуштам во сообраќај официјално) па засега само на разгледување сум... Мада од ко ќе го регистрирам ми останува да купам 8 гуми (јбг имам 2 пара бандажи, зимски и летни), ќе морам барем 2 зимски да земам одма. Пошо сум од Битола, најверојатно ќе му го препуштам процесот на некој шо се разбира појќе од мене (Нојко, си живејме со него).
8 гуми машала брат ке се опрчиш едно 10 000ки минимум ( ако купуваш на старо гуми )
а за алармот и за централното ако сакаш да ги местиши и ти треба помош прашај. ја појма немав никако е ни што е ама сеа откако ја расчепкав шемата и го прочитав упатството глеам дека не е сложено ама ич само треба да имаш нерви да го напраиш - ништо друго

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
8 гуми машала брат ке се опрчиш едно 10 000ки минимум ( ако купуваш на старо гуми )
Не купувам ништо на старо, шо можи да се купи на ново. Гуми најмалку, кога нова имаш за 2500 денари, 1500 за половна нема шанса да дадам.

Ме буни мене инсталацијата на механизмите што ги затвораат бравите, та инаку би пробал и сам да го монтирам. Друга болка е шо ако се изводени механизмот? Стара кола, не е така едноставно... поврзи жиците и шибај.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не купувам ништо на старо, шо можи да се купи на ново. Гуми најмалку, кога нова имаш за 2500 денари, 1500 за половна нема шанса да дадам.

Ме буни мене инсталацијата на механизмите што ги затвораат бравите, та инаку би пробал и сам да го монтирам. Друга болка е шо ако се изводени механизмот? Стара кола, не е така едноставно... поврзи жиците и шибај.
за гуми не мислев изедени да земеш за 1500. ја земам веќе 3 пат од еден дечко за стокецот ( гуми од матиз ) он растура даеву а ги носи од словенија и сериозно имаат добри гуми значи не се криви не се изедени крампоните се дебели и убави а за ново нема замена дефинитивно!

а за инсталацијата на механизмите за централното не е сложена брат веруј. еве ти една шема од мојот аларм баш како се врзуваат механизмите

само мене една работа не ми е јасно. незнам да го врзам моторот со 5 жици зашто тој има опција кога ке завртам клуч на брава ( кај што е моторот со 5 жици ) автоматски да ги затвори/отвори и другите брави - е ова незнам никако да го напраам и неможам да се снајдам во шемава - кој знае и поврзувал нека помогне!!! а тоа шо викаш џиш за од вода лесен пробелм е тоа ич да не му ја секираш - самите мотори имаат гума на нив и неможе да пробие вода до механизмот што е внатре. ја за секој случај ке ги премачкам со маст за да бега водата и да не се задржува на нив па што биде нека биде - до сеа никој не се пожалил од вода

Kajgana Shop

На врв Bottom