2000 е ок за нај евтината верзија на кинески систем аларм+централно...
е хехе.. на овој пишува мејд ин тајван
не е мејд ин кина али слично е. П.С сакав да го монтирам со еден комшија и се добро успеавме ама жиците што искачаат за моторчињата никако да дадат струја и мислев дека нешто е фабричка маана па отидов кај еден тип што мести само вакви аларми ( замисли сум отишол од бутел до ѓорче само да прашам и да видам шо е работа ) он го поврза и проработе моторчињата само не видов која со која жица и сеа треба да се мачам да барам како поврзал чоекот а на интерМец злабо информации. инаку типот ми реќе дека не местел кинески аларми зашо се заебуваат одма а за ваков ко шо земав ја он лично давал гаранција 2 ипол години така да според неговите зборови се надевам асален аларм сум зел само уште да најдам како да го врзам убаво.. инаку кано алармов и централново имаат мноооогу опции.
ако ја заборавиш колата отклучена после 10 или 15 секунди системот сам ги заклучува бравите (многу паметно)
друго. - кога заклучуваш со далинското титка еднаш сирената кога отклучуваш титка 2 пати. ако некој нешто пробал да направи на колата или слично на следно отклучување титка 4 пати.
ако проба некој прозор да отвори исто така сигнализира и се пали алармот, имаше некоја опција и со кочница ама незнам шо е финтата со неа ( камо да имаше електрика на прозори стокецов
ке го активирав и тоа
)
П.С кој е така подобар со англискиот да ми преведе еден дел од шемата - доброволци?
едит - Кано алармот е
Eaglemaster SACA-5100