Електрика (прозори, аларм, централно...)

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мистик, се исплати да ставиш ксенон? Има некое подобрување во видливоста и осветленоста?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мистик, се исплати да ставиш ксенон? Има некое подобрување во видливоста и осветленоста?
Не да има...огромна е разликата, посебно во темни улички кај што нема градско осветлување.

Г

Гоццццце

Гостин
Алармот реагира на вибрации, ако се фатиш за квака и тн... Прво предупредувачки титнува (демек - беај бе!:)) - а после пишти.
Тоа беај бе да знаеш колку се искористува во крадење гуми :) :) :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Баш ме интересира како се искористува. Гумата сама се отштрафува? :toe:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Во Скопје има позади Кале, во близина на МСУ... Незнам точно како да ти објаснам баш. :)

Fiat Punto, 1999 година... Пред некои 6 месеци ја земав.

Да да ми текна која е ... ја имам видено ... ова мора да е кај тебе пред зграда таму ја имам видено и по град ... најубавото пунто до сега од овој модел супер е средено ... браво :vozbud:

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Знае ли некој дали во автомобилот Опел Вектра А може да уградам клима,ама фабричка,на пример да најдам од друга кола иста таква Вектра А серија со клима и да ја извадам таа и да ја уградам на мојата?мислите ли дека е тоа изводливо?позз

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Знае ли некој дали во автомобилот Опел Вектра А може да уградам клима,ама фабричка,на пример да најдам од друга кола иста таква Вектра А серија со клима и да ја извадам таа и да ја уградам на мојата?мислите ли дека е тоа изводливо?позз
Можеш, ама нема да биде исто. Фабричките клими, имаат опција од типот инсталација за заштита од прегревање (доколку нешто не е воред со климата), и еден куп тракатанци кои тешко се вградуваат доколку не се вградени фабрички.

А што си запнал толку со таа вектра А? Земи продај ја, ке купиш друга со клима (и можеби) подобра каросериска состојба.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Купив аларм за кола CARUB model 3108 внатре нема сема за поврзување помош :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Купив аларм за кола CARUB model 3108 внатре нема сема за поврзување помош :)
Чекај чекај... си купил аларм, а во него нема електрична шема како да се монтира/поврзи?

Јако :vozbud:

Оди од каде што го купи нека ти дадат шема или нека ти го монтираат (освен ако го немаш земено од битпазар). Како и да е, мора да ја носиш колата на мајстор да ти ја среди. Не верувам дека можеш сам да наместиш аларм. Има еден куп опции од активација на аларм при отварање на врата или удар па се до блокажа на мотор т.е. неможност да се стартува возилото ако алармот е активиран.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ај пошто не знаев каде друго да прашам...ќе прашам овде иако не е оваа место за тоа!

Дали знае некој дали може да се затемнуваат стаклата на автомобилот со фолија...т.е дали има закон кој го дозволува тоа доколку темнината на стаклата е 25%??

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ај пошто не знаев каде друго да прашам...ќе прашам овде иако не е оваа место за тоа!

Дали знае некој дали може да се затемнуваат стаклата на автомобилот со фолија...т.е дали има закон кој го дозволува тоа доколку темнината на стаклата е 25%??
Мислам дека има само одреден процент до кој можеш да затемниш.....и мене ми се врти во глава тие 25%, и тоа без шофершајбна, напред не даваат затемнување.

Сигурно може со фолија.

За најсигурно до кој степен може да биде затемнувањето јави се у некој автосалон они знаат.:smir:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Мислам дека има само одреден процент до кој можеш да затемниш.....и мене ми се врти во глава тие 25%, и тоа без шофершајбна, напред не даваат затемнување.

Сигурно може со фолија.

За најсигурно до кој степен може да биде затемнувањето јави се у некој автосалон они знаат.:smir:
Фала :smir:

Знам дека за шофершајбна не може но би требало да прашам некој што работи во полиција до колку проценти може.

Иначе ако некој знае може да ми каже.ве молам :) ?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Фала :smir:

Знам дека за шофершајбна не може но би требало да прашам некој што работи во полиција до колку проценти може.

Иначе ако некој знае може да ми каже.ве молам :) ?
Najdobro javise vo NOVUS i prasaj. Tie zatemnuvaat propisno po zakon :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Najdobro javise vo NOVUS i prasaj. Tie zatemnuvaat propisno po zakon :)
А каде се наоѓа ова NOVUS поточно?? И ако имаш телефонски број од NOVUS да ми дадеш ако можеш :) !

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А каде се наоѓа ова NOVUS поточно?? И ако имаш телефонски број од NOVUS да ми дадеш ако можеш :) !
http://www.novus.com.mk/DefaultFrst.asp

Novus Trade
Prvomajska bb
1000 Skopje
Macedonia
Oва е во Кисела вода од кај општината само право првомајска немоеш да утнеш. Имаш салон на Рено уште малку и тука е новус.

Tel: +389-2-3132-132,2700-070
Fax: +389-2-2785-088

Види линков
http://www.novus.com.mk/Default01.asp?id=101

Kajgana Shop

На врв Bottom