Не да има...огромна е разликата, посебно во темни улички кај што нема градско осветлување.Мистик, се исплати да ставиш ксенон? Има некое подобрување во видливоста и осветленоста?
Тоа беај бе да знаеш колку се искористува во крадење гумиАлармот реагира на вибрации, ако се фатиш за квака и тн... Прво предупредувачки титнува (демек - беај бе!) - а после пишти.
Во Скопје има позади Кале, во близина на МСУ... Незнам точно како да ти објаснам баш.
Fiat Punto, 1999 година... Пред некои 6 месеци ја земав.
![]()
![]()
![]()
Можеш, ама нема да биде исто. Фабричките клими, имаат опција од типот инсталација за заштита од прегревање (доколку нешто не е воред со климата), и еден куп тракатанци кои тешко се вградуваат доколку не се вградени фабрички.Знае ли некој дали во автомобилот Опел Вектра А може да уградам клима,ама фабричка,на пример да најдам од друга кола иста таква Вектра А серија со клима и да ја извадам таа и да ја уградам на мојата?мислите ли дека е тоа изводливо?позз
Чекај чекај... си купил аларм, а во него нема електрична шема како да се монтира/поврзи?Купив аларм за кола CARUB model 3108 внатре нема сема за поврзување помош![]()
Мислам дека има само одреден процент до кој можеш да затемниш.....и мене ми се врти во глава тие 25%, и тоа без шофершајбна, напред не даваат затемнување.Ај пошто не знаев каде друго да прашам...ќе прашам овде иако не е оваа место за тоа!
Дали знае некој дали може да се затемнуваат стаклата на автомобилот со фолија...т.е дали има закон кој го дозволува тоа доколку темнината на стаклата е 25%??
Фала :smir:Мислам дека има само одреден процент до кој можеш да затемниш.....и мене ми се врти во глава тие 25%, и тоа без шофершајбна, напред не даваат затемнување.
Сигурно може со фолија.
За најсигурно до кој степен може да биде затемнувањето јави се у некој автосалон они знаат.:smir:
Najdobro javise vo NOVUS i prasaj. Tie zatemnuvaat propisno po zakonФала :smir:
Знам дека за шофершајбна не може но би требало да прашам некој што работи во полиција до колку проценти може.
Иначе ако некој знае може да ми каже.ве молам?
А каде се наоѓа ова NOVUS поточно?? И ако имаш телефонски број од NOVUS да ми дадеш ако можешNajdobro javise vo NOVUS i prasaj. Tie zatemnuvaat propisno po zakon![]()
http://www.novus.com.mk/DefaultFrst.aspА каде се наоѓа ова NOVUS поточно?? И ако имаш телефонски број од NOVUS да ми дадеш ако можеш!