- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 93
- Поени од реакции
- 5
зошто треба да презапишам математика и економија од прва год морам еден од тие три предмети да отфрлам и затоа прашувам кој е најтежок за да го отфрлам:smir:
А зашто тогаш во листот со изборни предмети се дадени обратно единицата во летен а двојката во зимски? И плус сега видив некои од студентите во прва година го имаа изберено англиски 2 за прв семестар и тоа ми беше чудно. Може програмата е смената зашто сега сами си бираме изборни. Сепак ако некој оди за сигурно ќе го молам да праша
Ахам, фала. тогаш ќе гледам да се снајдам некако со изборниве, аман што ни направија со овие кредити...Затоа што има промени од оваа година, целосно го воведуваат ЕКТС системот и кај нас (не знам дали со цел да ни помогнат или одмогнат)
Колешката ти даде информација која важеше пред 2 години, значи кога јас се запишував ни кажаа дека можеме да си земеме изборни предмети од која година и кој смер сакаме, без да ни прават проблеми, а тоа не важи за претходните генераци. КАко што си пишува во листот со изборни предмети така си е.
Според моето искуство, ја би го отфрлила финансиски менаџмент, најтежок ми беше за полагање, другиве два без никаков проблем ги положив. Али кој и да го отфрлиш, секако време ќе ти дојде да го полагашзошто треба да презапишам математика и економија од прва год морам еден од тие три предмети да отфрлам и затоа прашувам кој е најтежок за да го отфрлам:smir:
И ја се чудам што ви направија, што убаво си беше претходноАхам, фала. тогаш ќе гледам да се снајдам некако со изборниве, аман што ни направија со овие кредити...
Јас мислам дека е предуслов, но не сум сигурен.Ќе ве молам ако некој од колегите случајно оди на факултет да праша дали за да се земе англиски 2 е предуслов да се има положено англиски 1, и кој во кој семестар е. Фала
По стара програма, немаше поврзаност меѓу овие два предмети. Можеше да се земе 1, а 2 не и обратно, без разлика положено или не, а сега по нова не знам дали го сменилеЌе ве молам ако некој од колегите случајно оди на факултет да праша дали за да се земе англиски 2 е предуслов да се има положено англиски 1, и кој во кој семестар е. Фала
Mислам дека и претходно на економија немаше менаџментKolegi,sea koa ja gleav programata na zadolzitelni predmeti na web stranata na ekonomski,vidov deka osnovi na menadzment go imase vo site smerovi vo zadolzitelnite predmeti,samo vo smerot ekonomija go nemase,taka da,kolku se tocno ovie informacii i dali e mozno jas da go nemam osnovi na menadzment)))))))))
Не е можно, туку сигурно го немаш, ни Менаџмент, ни Маркетинг... не за џабе Економија е најтежок смерKolegi,sea koa ja gleav programata na zadolzitelni predmeti na web stranata na ekonomski,vidov deka osnovi na menadzment go imase vo site smerovi vo zadolzitelnite predmeti,samo vo smerot ekonomija go nemase,taka da,kolku se tocno ovie informacii i dali e mozno jas da go nemam osnovi na menadzment)))))))))
Kolegi,sea koa ja gleav programata na zadolzitelni predmeti na web stranata na ekonomski,vidov deka osnovi na menadzment go imase vo site smerovi vo zadolzitelnite predmeti,samo vo smerot ekonomija go nemase,taka da,kolku se tocno ovie informacii i dali e mozno jas da go nemam osnovi na menadzment)))))))))