ја знам кои се ама не се малце подобро кажано скоро се треба да се учи.ке ги напишам на word само незнам како да ги ставам после тукаna web stranata na ekonomski pisuva deka ispitot e na 4ti noemvri???? how come??? na 2ri ili 4ti e sega?
--- надополнето ---
Luge da ne znae nekoj od koi temi i koi poimi treba da se ucat od politika na soc.razvoj sto se naogaat pred 97 strana????? pisete PLS
Зависи каква ти е среќата.Се паѓаат и задачи од збирка и тоа оние што се решените, а се паѓаат и задачи што нигде ги нема и прв пат ги гледаш во живот.Задачите математика на колоквиум од збирката ли ќе бидат?И сметководство повеќе треба да се обрне внимание на збирката или книгата?
да математика дава секакви задачи а што е до тие што се решени у збирка што ги дава гледај да ги решиш на друг начин да не препишеш зошто другарка ми ја препишала и не и ја признал.а дава и елиминаторни у кои задачите ги нема ни у учебник ни у книгаЗависи каква ти е среќата.Се паѓаат и задачи од збирка и тоа оние што се решените, а се паѓаат и задачи што нигде ги нема и прв пат ги гледаш во живот.
Како што реков до среќата.
А сметководство теоријата од учебник, книжењата од збирка, значи оди паралелно со учење и на вежби(ако сте имале) да идеш обавезно пошто кажуваат горе-доле на што да се обрне внимание.
А и математика вежбите се прилично корисни, асистентите се добри.
ти само напиши ги, за прикачување е лесноја знам кои се ама не се малце подобро кажано скоро се треба да се учи.ке ги напишам на word само незнам како да ги ставам после тука
напишани се само кажи како да ги прикачам хехети само напиши ги, за прикачување е лесно
овие се наслови на лекции или само поими ? само дефинициите за нив треба да се научат или цела лекција ?
ја како што разбрав таму има и наслов на лекции тие треба цели лекции а и поими од лекции.ама коа ке видиш убаво 90% требаовие се наслови на лекции или само поими ? само дефинициите за нив треба да се научат или цела лекција ?
Не, рече дека ќе ги стави на група на u1-vezbi.groups.live.com, треба да се се регистрираш, а без регистрација да ги симнеш од goo.gl/nLeGСкриптите може да се купат во Мавровка, и презентациите од таму може да ги купиш ако не сакаш да учиш од компјутер, предметов е многу лесен.
Иначе по Смет.на трошоци рече демонстраторот дека ќе ги постави Решенијата на zephyr, уште ги нема поставено. Вежбите беа катастрофа, сигурно цела година вака ќе бидат, ништо не решава, само од презентации решено не е работа.
Ако не се лажам и задолжителноМало прашање...
За колоквиумот по математика, дозволено ли пред себе да се имаат збирките и таблиците?
Никако копирани, тоа мислам дека знаеш. Таблиците мора да ги имаш зашто внатре ти се формулите. Друго, мој совет при решавање на задачите кога вежбаш користи си ги формулите од таблиците, а не од тетратка Јанев што ви ги пишувал за да се снајдеш на колоквиум.Мало прашање...
За колоквиумот по математика, дозволено ли пред себе да се имаат збирките и таблиците?