Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
па зависи од тоа која група ќе ти се погоди абе учи си кој знае таа малце е ибегана па мозже да ги бодува и поинаку па така нешто ај гледај повеќе да и напишеш ама да ти биде на прасањто можеш да користиш и основи на економија ако се сеќаваш нешто бар ја така поминав

--- надополнето ---

абе има прашања макро од нив се паѓаат барај у либро тоа се оние домашни кој тој ги дава ама и со нив се поминува имаше и сајт од кој ги вади ај ако го најдам ќе ти пишам порка
Spodeli i navamu ako najdes neso:):):)))))

--- надополнето ---

Dali nekoj ke moze da kaze do kade,sto i kako ke treba za 1kol po MAKROEKONOMIJA. Knigata e strasno nerazbirliva i jas ne znam kako ke se nauci toa:S:S:S dali ste slusnale za nekoi skrateni materijali,prasanja?
Makroekonomija treba do 226str,vo libro knigata e do tamu kopirana,ako vekje ja nemas zemeno,a za vtor kolokvium ke ni kaze sto treba nahnadno deka ke skoka temi,a za ucenje,ni jas neznam so da praam,citam samo,ama mnogu e glupavo i polno so nepotrebni raboti koi te teraat i tie sto se potrebni da gi zaboravis:toe:

Член од
6 септември 2010
Мислења
48
Поени од реакции
0
ако добро се секавам на почетокот кажа до линеарна алгебра сосе нејзе ... ако сум грешка нека ме исправи некој :)
Незнам дали си грешка или не грешка :)..ама по некоја логика од вкупно осум теми ..за прв колоквиум би требало да имаме 4 теми...арно ама ..истиот тој чичко Драге испаднал многу фер :) и скратил една тема односно ја елиминирал така да останаа 7..и сега претпоставувам за прв колоквиум ке биде до изводи (со се изводи) бидејќи е релативно мала тема :///...последните 2 теми се малку поголемки...ама којзнае ...никад се незна!!! :D...ова е мое размислување кое секако не е сигурно... :)

Член од
6 февруари 2010
Мислења
124
Поени од реакции
4
Незнам дали си грешка или не грешка :)..ама по некоја логика од вкупно осум теми ..за прв колоквиум би требало да имаме 4 теми...арно ама ..истиот тој чичко Драге испаднал многу фер :) и скратил една тема односно ја елиминирал така да останаа 7..и сега претпоставувам за прв колоквиум ке биде до изводи (со се изводи) бидејќи е релативно мала тема :///...последните 2 теми се малку поголемки...ама којзнае ...никад се незна!!! :D...ова е мое размислување кое секако не е сигурно... :)
А која е скратената тема ? :)

Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
Член од
13 октомври 2010
Мислења
40
Поени од реакции
0
Kolegi, da ne ima nekoj od 2-ra godina sto go ima zemeno agrarna za izboren?????Ako moze da me izvesti od kaj se uci predmetot i kolku e obemen materijalot za 1 kolokvium. Fala odanpred :D

Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
а да ви кажам јас како беше лани ? Вежбите микроекономја живо губење време таа асистентката нема да ви објасни како се црта ниту еден график а мн строго ги ободува може да ти биде точно нацртан цел ако си згрешил ознаки да ти стаи само 1 или 0,5 бод ако пак немаш ознаки а точно е нацртан 0 добиваш. Прашањата на пишување хм тоа мора да набубаш на памет и да биде слично ко од книга кретивност многу не употребувај нема да ти помогне. Не се замарај со политика жити се неколку на заокружување и другите на раскажување битно е да имаш мн напишано а не што пишува ( јас положив со волкот и црвенкапа му ја раскажав на 3 страни) така што не се замарај ич не ги чита може и со се од книга се точно ама малку да те бутне
а сите прашања се на пишување или има и на заокружување микро?и ако можеш пиши отприлика по колку графици се паѓаат.и ако можеш пиши нешто за макро пр какви прашања дава.он кажа ке давал и од листовите а со тие прашања од листовите може да се помине?

--- надополнето ---

пишува нешто оксфорд таму да ги бараме?
фала многу се снајдов:)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Kolegi, da ne ima nekoj od 2-ra godina sto go ima zemeno agrarna za izboren?????Ako moze da me izvesti od kaj se uci predmetot i kolku e obemen materijalot za 1 kolokvium. Fala odanpred :D
Има. Незнам до каде е прв колоквиум, но не би требало да биде повеќе од 130 страни, моментално до 71 страна сме. Денес кажа на што да обрниме повеќе внимание и ми изгледа лесно. Професорот е супер и нагласи дека не бара напамет учење, туку да го сфатиме тоа што го читаме и дека нема да биде којзнае колку тежок колоквиумот.

Член од
3 октомври 2009
Мислења
77
Поени од реакции
5
Ај некој од постарите колеги нека сподели искуство сметководство,дали е доволно од теорија да се учат само од збирката дефинициите или треба и од книга да се чита?

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Јас имам по макроекономија и од минатите години што ги има давано како домашни мислам дека ги има во Либро ама не сум сигурна

Член од
19 април 2010
Мислења
194
Поени од реакции
3
Јас имам по макроекономија и од минатите години што ги има давано како домашни мислам дека ги има во Либро ама не сум сигурна
а првите две што ни ги даде се исти како тие што ги имаш?

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Од лани се исти со разлика што лани ни даде и за првата тема. Од тие што се од претходните години ги имам од 4та или 5та тема па натаму и тие се различни (тие од лани со тие од претходните години)

Член од
2 мај 2010
Мислења
188
Поени од реакции
2
за втора година се задолжителни семинарските?а колку семинарски треба да направиме?една е доволна да пријавиме или треба повеќе?
Јас прашав на студентски прашања и ми кажаа дека тие што се запишани 2009(т.е. ние што сме сега 2 год) не треба да правиме од тие задолжителните семинарски, а за тие од порано не знам :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom