Ај овде да прашам јас =)) Прва година ќе започнам од септември и се запишав на сметководство и ревизија па би сакала да видам мислење од постарите колеги за тоа како е, како се професорите, како е кај математика и статистика... некои предлози/искуства од изборните предмети....? :
Ајде колешке да помогнеме
vampgirl убаво ти објасни - математика треба да имаш среќа (и да се вежба нормално, ако не ти оди ќе си земеш часови, мада и нема никаква потреба, јас без одење на часови со го фатив на колоквиуми)... статистика ми беше најлесен предмет од сите во прва година (заедно со трговско од изборните) (молам да не ме гледате чудно), задачите се доста лесни, се едно исти се, да ги решеш тие од книгата и да си одиш на вежби нема да имаш ама баш никаков проблем...
Од професорите, математика е малку зезнат, а и по сметководство, не во смисла на лоши, туку, ај да кажам, неорганизирани.
Од асистентите најдобри се по Основи на економија и по Статистика. Кај кој и да си - нема утка
Изборни? Секако трговско право, гледам vampgirl не ти ја советува деловна етика
(а и не е единствена, сите велат дека бил многу досаден предмет, иако мал материјал). Јас имав е-бизнис (предметот се учи на англиски, не знам дали знаеш, и вежбите се на англсики), оваа година со тие отворени прашања ми идеа на нерви, има вежби на кои за да добиеш поени мора да си присутна, вежбите се изработуваат групно и на крај сите колективно добивате поени. Мене воопшто не ми беше лесен предметот, и учењето одеше некако бавно (да беше се на заокружување, полесно ќе беше, а сега мораш цели дефиниции и набројувања на памет да меморираш)....
Предавањата нам лани ни беа попладне, во прв семестар се сеќавам обично се идеше од 14 до 18 часот за предавања, а вежбите беа од сабајле. Сега со реформиве некои, можеби и ќе има промени.
Тоа е што ми текнува сега за сега да ти кажам. Ако има нешто, прашај. :smir: