Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај овде да прашам јас =)) Прва година ќе започнам од септември и се запишав на сметководство и ревизија па би сакала да видам мислење од постарите колеги за тоа како е, како се професорите, како е кај математика и статистика... некои предлози/искуства од изборните предмети....? :![]()
ај у реду е се јавив на факс ми рекоа на ден на упис може тоа
А дали може во прва година да се избере англиски јазик 1, зашто до сега беше предвиден за во втора?
Ај овде да прашам јас =)) Прва година ќе започнам од септември и се запишав на сметководство и ревизија па би сакала да видам мислење од постарите колеги за тоа како е, како се професорите, како е кај математика и статистика... некои предлози/искуства од изборните предмети....? :![]()
Прв совет, гледај да не се истакнуваш на предавањата на статистика и математика, не мора ни да идеш.
Математика не е тешка, повише е до професорот и до твојата среќа, знаењето не ти е многу битно. Пожелно е да идеш на вежби..
Статистика гледај преку колоквиуми да го фатиш, не е тежок, само редовна да си на вежби.
Изборни обавезно земај Трговско право зашто е боза предмет, се учи од скрипти и презентации, плус имаш само еден точен одговор, па и да не знаеш можеш да го погодиш.
Вториот ми беше деловна етика, има по негде 20тина страни за секој колоквиум, ама ако не учиш на памет, е богами тешко ке ти иде. Предосаден предмет.
Не се во ист семестар со Менаџмент, барем досега беа во летниот семестар. Инаку се положуваат на колоквиуми, а и двата предмети имаат дел кој се полага на компјутер.Гледам дека има некои благи измени во предметите (измени барем има за сметководство втора година, за други не знам).
Ме интересира какви предмети се информациски технологии и математички методи (лесен/тежок, мал/обемен материјал и сл.) и дали е полесно да се фаќат на колоквиуми, дали се тешки на испит (затоа што се во ист семестар со менаџмент, сакам еден на оставам на испит)... Или пак некој изборен да ми остане на испит? Колеги?