Економски факултет (reloaded)

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Може некој да ми каже што треба да се учи по анализа на е-бизнис итно е!!! или ако има некој кејсови по менаџмент да ми даде.Благодарам

Член од
25 септември 2010
Мислења
116
Поени од реакции
41
Има некој кој полагал Еколошки менаџмент во јунската сесија????
--- надополнето: 25 август 2012 во 20:31 ---
Кејсови:
Глава 13
Што се газели:
а) мали прет. Кои остваруваат 20% и повеќе стапка на раст на год.ниво
б) мали прет.кои остваруваат над 100000 долари год.заработка

Глава 12 :
Кои се барањата на акционерите:
а) донесување нови процедури за справување со прашања поврзани со животната средина и човечките права.
б) да се назначи член во одборот на дир. Кој ќе биде одговорен за политиките на жив.средина и корпоративното управување
в) надворешна ревизија на политиките и пред крајот на годината да објави извештај до акционерите за своето работење

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.637
Дали некој полагаше Маркетинг менаџмент во петок, дали имаше некакво известување од професорката дека ке биде испитот на раскажување, мислам дека не ферски постапи и сите не зезна
Јас и пишав уште во јуни или јули... ми одговори дека испитот најверојатно ќе биде на пишување. Исто има практика според која доколку се пријават помалце од 50 студенти за испит професорот има големи шанси испитот да го даде на пишување.
Понеделник во 12:00 пред факултет може?
Не сакам да ви го расипам бизнисот, но Шуклев често издава нови изданија, речиси секоја година.

Член од
13 март 2010
Мислења
56
Поени од реакции
8
Продавам учебник по менаџмент, седмо издание, одлично сочуван - 1100 ден. кој е заинтересиран нека ми напише

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Каде се наоѓа кабинетот на продеканот за настава - Билјана Секуловска-Габер?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво колеги :D

Имам едно прашање до вас, и ако некој може да ми помогне би му бил благодарен.
Вака.
Ме примија на Финансиски Менаџмент (Приватна Квота) , сега треба да бидам прва година. Едно не ми е јасно.
Како ќе иде плаќањето ? Колку треба сега да се уплати на почетокот ?
На официјалната страна на факултетот ми е многу комплицирано, па затоа би ве замолил ако може некој да ми поедностави.

Однапред благодарам :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.444
Здраво колеги :D

Имам едно прашање до вас, и ако некој може да ми помогне би му бил благодарен.
Вака.
Ме примија на Финансиски Менаџмент (Приватна Квота) , сега треба да бидам прва година. Едно не ми е јасно.
Како ќе иде плаќањето ? Колку треба сега да се уплати на почетокот ?
На официјалната страна на факултетот ми е многу комплицирано, па затоа би ве замолил ако може некој да ми поедностави.

Однапред благодарам :D
Можеш директно на почеток да ја исплатиш цела сума или пак во прв семестар да платиш една половина, а во втор семестар другата половина.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Можеш директно на почеток да ја исплатиш цела сума или пак во прв семестар да платиш една половина, а во втор семестар другата половина.
Значи 200 евра во прв семестар.
А тие 4050 денари што се за незнам што и тие треба ?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.444
Значи 200 евра во прв семестар.
А тие 4050 денари што се за незнам што и тие треба ?
Ако плаќаш по половина, тогаш 200 евра на семестар ти доаѓа...Инаку и тие 4050 денари ги плаќаш сега.

Член од
27 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Извинете дали ќе може некој да ми каже колку плаќаат оние студентии кои се примени на факултет по основа на националност?
--- надополнето: 27 август 2012 во 18:34 ---
Извинете дали ќе може некој да ми каже колку плаќаат оние студентии кои се примени на факултет по основа на националност?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Каде се наоѓа кабинетот на продеканот за настава - Билјана Секуловска-Габер?
над раководителот на студентски отсек и архива, се кабинети на асистентите (меѓу амф.1 и амф.2), па над нив се професорските кабинети по скалите угоре и штом се искачиш од лева страна долж ходникот на крај, десна врата е на Билјана, а продекански кабинет на Билјана е одспротива, над Деканат (меѓу амф.3 и амф.4) исто угоре по скалите и ќе пристигнеш до едно опаааааа ептен пицнато местенце со син тепих, десно долж ходникот со кабинети и пикчрс на ѕидовите и оп тука некаде при крај на ходникот, лева страна ќе спазиш на вратата пишува Продекан за настава или само Продекан, не ми текнува точно како беше. Приемно време ич не ми текнува али Габерка мислам се вртка сега повеќе во продеканскиот кабинет, поарно и е таму :D пробај ако не било кој ден ако не ја најдеш во професорски кабинет, би требало во продеканскиот да е присутна. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom