Економски факултет (reloaded)

Член од
4 август 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Колеги што мислите за надворешна трговија дали може да се помине со прашањата од либро ??? :):):)

Член од
26 јануари 2011
Мислења
76
Поени од реакции
4
Дали за финански менаџмент треба да се запишеш на некој список за ако сакас да полагаш преку колоквиум?

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Колеги формулите од макроекономија сите треба или само оние со кои имаме решавано до сега ? И дали има задачи на колоквиумот финансиски пазари и ако има какви се ?

Член од
20 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
1
Колеги прва година сум и не ми е јасна работава за полагање колоквиум,испадна дека не треба да се пријави колоквиум туку само испит се пријавувало,а од каде испаднаа сега тие списоци за колоквиум,може ли некој да ми објасни,или списоци има само за одредени предмети

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Обично, право да полагаат на колоквиум имаат сите што го запишале предметот во тековниот семестар.Понекогаш има и некои услови како редовност, домашни задачи за да се излезе на колоквиум но ако е така професорот ќе го соопшти тоа.
А списокот да, само некои проф. го користат за да ја одредат бројката на студенти за да се планира подобро просторот каде што ќе се полага колоквиумот (кој каде, т.е. во која просторија ќе полага).Затоа најдобро е да се потпишете на него.

Член од
18 мај 2011
Мислења
73
Поени од реакции
6
Колеги формулите од макроекономија сите треба или само оние со кои имаме решавано до сега ? И дали има задачи на колоквиумот финансиски пазари и ако има какви се ?
Колега или колешке, ај ако ги имаш задачите што сте ги решавале по макроекономија да ми ги пратиш по е-маил затоа што јас сум вонредно и немам појма што се решава? Те молам одговори ми ако можеш па ке ти дадам е-маил-важи?
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:29 AM ---
А инаку да ти кажам за Финансиски пазари дека е многу лесен испитот затоа што јас полагав во септември. Има 10 Т/Н, има 5 прашања на дополнување и уште 13 мислам на заокружување ви кои има како задачи за да се пресмета каматна стапка(но со веќе дадени одговори). Со тие одлибро се слични!
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:35 AM ---
Колеги ако може некој да ми каже дали семинарските се задолжителни?!!?

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Колега или колешке, ај ако ги имаш задачите што сте ги решавале по макроекономија да ми ги пратиш по е-маил затоа што јас сум вонредно и немам појма што се решава? Те молам одговори ми ако можеш па ке ти дадам е-маил-важи?
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:29 AM ---

А инаку да ти кажам за Финансиски пазари дека е многу лесен испитот затоа што јас полагав во септември. Има 10 Т/Н, има 5 прашања на дополнување и уште 13 мислам на заокружување ви кои има како задачи за да се пресмета каматна стапка(но со веќе дадени одговори). Со тие одлибро се слични!
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:35 AM ---
Колеги ако може некој да ми каже дали семинарските се задолжителни?!!?
Не се задолжителни.Ако сакаш за плус поени можеш да направиш.Ако не - не мораш.

Член од
24 декември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
13
Знае ли некој до која страна треба за колоквиум регионална економија и економски раст и развој??

Член од
18 мај 2011
Мислења
73
Поени од реакции
6
До каде е колоквиумот по Банкарство?
прва и втора глава-значи до 226 страна, а притоа не треба да се учи од 136та до 161 страна и од 175 до 181 страна.
--- надополнето: Oct 22, 2011 3:09 PM ---
Не се задолжителни.Ако сакаш за плус поени можеш да направиш.Ако не - не мораш.
ФАЛА!
--- надополнето: Oct 22, 2011 3:10 PM ---
Ве молам кажете ми дали има сликање за студентска картичка и до кога трае ако има?

Член од
10 јули 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
Знае ли некој дали мора да се пишува есеј Политика на социјален развој??

Член од
11 февруари 2011
Мислења
25
Поени од реакции
4
Колеги,ве молам ако некој има прашања стратегиски менаџмент нека ми ги прати на маил: marija_80@live.com

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Стипендисти:
По колку време ви го задржуваа индексот на студентски за уверението за редовен студент и за положени испити?
Кој го потпишува УППИ? И таму ли ќе треба да ми го задржат индексот или одма се потпишуваат?
Фала.

Член од
2 мај 2010
Мислења
188
Поени од реакции
2
Колеги од тие што го имале досега финансиски менаџмент знае ли некој колку задачи отприлика ке има и од кои глави најчесто се пагаат?И плус какви прашања дава?

Kajgana Shop

На врв Bottom