Економски факултет (reloaded)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Уписот на зимскиот семестар во учебната 2011/2012 ке се одвива на шалтерите на Службата за студентски прашања од 11-14,00 ч. според следниот распоред:
ВТОРА година - 5-7.09.2011
ТРЕТА година - 9-13.09.2011
ЧЕТВРТА година - 14-16.09.2011
Се молат студентите да се придржуваат до објавениот распоред

http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/oglasna-tabla/sluchuvanja/146

Член од
31 август 2011
Мислења
16
Поени од реакции
2
дечки знае ли некој да ми објасни што има везе за изборните предмети дали ќе земеш изборен предмет од 6 или оф 9 кредити, може ли повеќе од 60 кредити да имаш и ако може дали е тоа голема предност

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
дечки знае ли некој да ми објасни што има везе за изборните предмети дали ќе земеш изборен предмет од 6 или оф 9 кредити, може ли повеќе од 60 кредити да имаш и ако може дали е тоа голема предност
Па, и нема некоја врска дали ќе земеш изборен од 6, 8, или девет.
Може да се има повеќе кредити од 60.
Некоја предност и нема, освен тоа дека ако имаш доволно кредтити 4-та ќе можеш да запишеш 7 наместо 8 предмети, дека за дипломирање ти требаат 240 кредити, а не број на положени испити.

Член од
24 август 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Kolegi da ve prasam Osnovi na Menadzment (znam deka treba site nabrojuvanki na pamet) dali ima nekoi temi na koi bi trebalo da se obrne poveke vnimanie? kakvo e ispitnoto iskustvo na drugite kolegi?

Член од
30 мај 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Kolegi da ve prasam Osnovi na Menadzment (znam deka treba site nabrojuvanki na pamet) dali ima nekoi temi na koi bi trebalo da se obrne poveke vnimanie? kakvo e ispitnoto iskustvo na drugite kolegi?
Најмногу би требало да обрнеш внимание на следниве теми : 1,2,3,4,5,13 i 15 набројувањата значи си знаеш :D држи се детално до книгата како е напишано така го бара пример: ако има сврзник и се бара и не или до ситни детали мора да внимаваш :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Да не некој има прашања (или памти нешто) од испитот јавни финансии од јунска сесија?

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Англиски 2 , дали е задолжително присуство за потписи и тие такви работи , имам доста чекање...... или можеби ќе може да се договорам со професорката ? :D

Член од
16 октомври 2010
Мислења
72
Поени од реакции
9
Англиски 2 , дали е задолжително присуство за потписи и тие такви работи , имам доста чекање...... или можеби ќе може да се договорам со професорката ? :D
Јас кога одев...пошто прилично многу души...не водеше евиденција. Чат-пат ќе пуштеше некој список за редовност, као демек...ако ти треба поен-два за оценка плус, ама ништо од тоа. Мене два бода ми фалеа за деветка...и одев на предавања, и ништо не попушти.

Иначе, Англиски 1 утре во 11 ќе дава оценки (само не се сеќавам во кој амфи/предавална...ќе си видите тоа на огласна).

Eдит: Финансикси менаџмент, менаџмент, маркетинг...треба ли учебници да се купуваат? И ќе се има ли по некои од овие предмети вежби?

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38
Eдит: Финансикси менаџмент, менаџмент, маркетинг...треба ли учебници да се купуваат? И ќе се има ли по некои од овие предмети вежби?
Нема вежби по тие предмети. Учебник само Менаџмент пошо ќе ти треба за на колоквиуми, другите копии си ги земи :)

Член од
16 септември 2010
Мислења
63
Поени од реакции
2
Треба да презапишам еден предмет сега семестаров и кој предмет треба да отфрлам, некој задолжителен или изборниот?

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Бидејќи ми се чини дека си бруцош, ќе се обидам да објаснам како стои работата со кредитите. (за тебе и за сите бруцоши кои не ја сфаќаат финтата со кредитите)

Не, не си во кој знае колкава предност ако имаш некој кредит плус. Имено, треба секоја година да земаш по 60 кредити, што би значело 240 кредити во текот на студиите. Ако прва година запишеш 59 кредити, тоа би значело дека во некоја од наредните години би требало да имаш 61 или повеќе кредити. Никој не ти прави проблем ако завршиш со некој кредит повеќе, ама ако имаш помалку од 240 кредити, не можеш да дипломираш. Патем, во текот на семестарот можеш да запишеш максимум 35 кредити, освен ако не си студент со просек од 8.5 и повеќе - тогаш можеш да запишеш и до 40 кредити.
Обично, задолжителните предмети носат по 8 кредити, а изборните по 6. Во превод, 3 задолжителни предмети + еден изборен = 30 кредити семестрално = 60 кредити годишно (6 задолжителни * 8 кредити + 2 изборни * 6 кредити = 60 кредити)
Така стои работата со кредитите. Се надевам дека сега ти е појасно. :rolleyes:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Треба да презапишам еден предмет сега семестаров и кој предмет треба да отфрлам, некој задолжителен или изборниот?
Отвори неколку страни поназад, повеќе пати се прашуваше и објаснуваше за ваква ситуација.

Член од
23 јануари 2011
Мислења
22
Поени од реакции
0
дали денес бил некој на факултет и видел со колку се поминува економија, а и ако има некој сликнато ако може да стае слика

Kajgana Shop

На врв Bottom