Шансите за грешка при оценувањето на аритметичката средина се еднакво распоредени од двете страни.Што значи ако имаме дека АЛФА= 0,05moze nekoj dami kaze kako gi najmede ovie z(a\2) kako se upotrebuva taa tablica ne mozam da razbiram (statistika 6ta glava )
Да најдов двајца.Najde nekoj?
falaМислам во 8ипол
ќе паѓаме ко крушкиДечки и девојки, како ви иде статистикава? Мене ми се гледа бајѓи тешко![]()
Со две 4ки нема да можеш да влезе, нема шансирешив да пишам тука пошо тука сте сите економисти а јас здравје боже иден, ако сакате да ми дадете некоја информација околу уписите. Каде е најголема конкуренција, кој смер е најдобар и дали ако се запишеш во прва година на некој ке можеш да се префрлиш на е-бизнис. Инаку сум 5,00 ама матурата може ќе ме зафркне со една или најмногу две четворки па незнам дали ќе можам да влезам на е-бизнис
Не се замарај, ќе влезеш сигурно, особено сега, а и лани мислам дека не беше до толку ГООЛЕМА конкуренцијата, со 93-4 мислам дека се влегуваше(нека ме попраат колегите), така да оваа година и со 85-88 ќе се влегува...Фала на одговорот, инаку за другите воопшто и не се мислам, знам дека ќе влезам, а за на е-бизнис викаат дека конкуренцијата била многу голема, па затоа сакав да прашам, а за квотите знам дека се зголемени(ама само на е-бизнис). Ме млаши македноски тоа биографијата изгледа ја утнав, а другото би требало да ми е точно. За англиски немам гајле а ни за интерните така да може и една четворка ќе биде. Дај боже да се запишам зашто тоа ми е желба од одамна![]()