Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Како сметководител изразува љубов??? :)

Ти си мој капитал, пазар на мојата љубов... Те сакам рационално, економично... Без оглед на амортизацијата, никогаш нема да те расходувам од љубовта на конто сомнителни и спорни побарувања. Те сакам како вишок во производство! Ти си пазар на мојата душа... Никогаш нема да те ставам на отпишана вредност зашто ти си мој вонреден приход... :raz: Може ќе падне некоја на ова, а? :raz: :pos:
ама затоа на сметководство смер се 95 % зенски :)

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
лани исто беше за нас, пушташе после прв колоквиум список секој час, за да добиеш поголема оцена бараше 80-85% редовност, грубо околу 12тина потписи, ако ги одржи сите 14 кои му се планирани... меѓутоа често се случуваше да отсуствува од часови па со некои 8-9 потписи даваше повисока оценка. и немојте да се лажете да потпишувате колеги, чита на крај од часот, кој нема присутен а е потпишан се чкрта од список и нема повисока оценка.
Јас колку што памтам ни рече дека повисока оценка ќе добијат тие што не биле најмногу 2 пати. Јас не бев 3 пати и нејќеше да ми стави поголема оценка. Така да, или одете секогаш или не одете ич

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
Pa jas imam 36. Najverojatno spagam vo tie :)))
Da,da ti fali 1 prasanje taka da spagas...:))

Како сметководител изразува љубов??? :)

Ти си мој капитал, пазар на мојата љубов... Те сакам рационално, економично... Без оглед на амортизацијата, никогаш нема да те расходувам од љубовта на конто сомнителни и спорни побарувања. Те сакам како вишок во производство! Ти си пазар на мојата душа... Никогаш нема да те ставам на отпишана вредност зашто ти си мој вонреден приход... :raz: Може ќе падне некоја на ова, а? :raz: :pos:
Off topic prasanje...KOJ TI E OVOJ NA AVATAROT???? osekam deka treba da go znam:)

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Finansiski menadzment treba li da se ide na predavanja, i da se pisuvaat domasnite i site takvi gluposti ako si na ispit?

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Off topic prasanje...KOJ TI E OVOJ NA AVATAROT???? osekam deka treba da go znam:)
Еве ќе си земам слобода и ќе одговорам на прашањето,се надевам колега Наум нема да ми замери:)

Типот на аватарот е Грегори Менкју,професор по Економија на Харвард и еден од најистакнатите економисти од новата генерација.По торентиве најдете ја неговата Principles of Economics,супер напишана книга која мене многу ми користи!

Член од
29 септември 2007
Мислења
151
Поени од реакции
3
Еве ќе си земам слобода и ќе одговорам на прашањето,се надевам колега Наум нема да ми замери:)

Типот на аватарот е Грегори Менкју,професор по Економија на Харвард и еден од најистакнатите економисти од новата генерација.По торентиве најдете ја неговата Principles of Economics,супер напишана книга која мене многу ми користи!
Aaaa,on li bil znam samo deka ima blog Greg Mankiw. Pa mnogu mlad,ili me laze slikava:)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664

Нема што да ти замерувам... :)

Еве и јас ќе си земам слобода и ќе постирам линк од книгата, од најновото петто издание, кое е продадено во повеќе од милион копии. Се надевам нема да биде проблем :)

Код:
http://rapidshare.com/files/132946654/Mankiw.N.G.Principles.of.Economics._5th_.pdf
И блог мапа со негови блог постови поврзани со учебникот (по глави):
Код:
http://www.cengage.com/economics/book_content/0324224729_mankiw/map/
Како што Таки Фити е ценет кај нас на УКИМ, така е Менкју на Харвард. Е сега што е УКИМ, а што е Харвард сите знаеме :vozbud:
Инаку мислам дека книгава од оваа година е преведена на македонски, и би требало да може да се најде во нашата факултетска библиотека :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom