xaxax pa toa vikam i ja ... i zemjava da se otvori nie kako i da e ke si polagame ) dzabe samo lazna nadez si davamНе верувам, ќе имаше соопштение до сега ако беше преместен. А познавајќи ја проф. Кикеркова, нема да попушти освен ако тоа не е пропишано со некој закон
Колега грешка си, еден мој колега ги имаше БАШ ВАКА напишано, па не ги доби прашањата од Case study. Знам бидејќи имаше 75.5, а сите други му беа точни, исто ко на мене.на второто е решение НЕПРОГРАМИРАНА, а на првото не ми текнува ама мислам дека е одговорност....
Јас не сум од постарата генерација али можам да ти кажам дека НЕМА ПИШУВАЊЕ али ипак ќе треба да знаеш како идат книжењата, имаш примери во Збирката со заокружување значи такви ќе бидат книжењата. Пр. а) Дебит Расходи, Кредит Готовина б) бла бла в) бла бла итн....Ај некој од постара генерација нека каже како е концепиран вториот клоквиум основи на сметководство.Дали задачите што ке бидат дадени се со заокружување или има нешто треба ние да впишуваме во дневник или во во контата ин итн......?
Tinja e 2 kolokvium.... Sve e na zaokruzuvanje... si imas ponudeni odgovori i vrzani ti se prasanjata so zadacata ko so pamtam.Ај некој од постара генерација нека каже како е концепиран вториот клоквиум основи на сметководство.Дали задачите што ке бидат дадени се со заокружување или има нешто треба ние да впишуваме во дневник или во во контата ин итн......?
Најпаметно е некој да оди на увид, и да провериме што и како е точно Можно е „изворот од прва рака“ да не ги кажал точните одговори со оглед на тоа што истите кејс-стади паѓаат и на испит, воопшто непроменети... Сепак шифрарникот никогаш не лажеКолега грешка си, еден мој колега ги имаше БАШ ВАКА напишано, па не ги доби прашањата од Case study. Знам бидејќи имаше 75.5, а сите други му беа точни, исто ко на мене.
Значи, твојов извор од прва рака изглеа сака да си игра со тебе.
lani nekoj kaza formula za ocenki menagment demek sobiras vkupno poeni site kolokviumi i gi delis so 3. I posle dodavas 20 poeni od redovnost ( ako te ima na spisokot so ke go izvadi na kraj) i 20 poeni dodavas od seminarska ili 10 za seminarska bez prezentacija ili ic ako nemas seminarskaод прва рака е, слушај ме... размисли ти кој може да е првата рака хехе.... кејсовите беа ужас.. ама тоа е....не знам дали имаш маркетинг, ама во среда огин и пламен ќе биде.... не знам кој пат да го фатам.... бај д веј да не знаеш како се добиваат оценки менадџмент? слушнав лани некои паднале на трет ама ги пуштил пошо биле на списоци, и тоа со осмици.....
изворот е ЕПТЕН ОД ПРВА РАКА и рече дека и двете биле со по еден точен одговор... а кој одговор е точен не знам точно, кажа и тоа ама забораив.... ваљда ИЗВОРОВ не лаже... освен ако не си поиграл малце....:wink:Колега грешка си, еден мој колега ги имаше БАШ ВАКА напишано, па не ги доби прашањата од Case study. Знам бидејќи имаше 75.5, а сите други му беа точни, исто ко на мене.
Значи, твојов извор од прва рака изглеа сака да си игра со тебе.
Епа првиот колоквиум границата беше 60 бода ама спушти на 56 за едно прашање, сеа надевај се пак дека ќе спушти.Ај некој ако знае нека каже , имам 56 бода на деловна етика. Знае некој која е границата 60 или 50 бода за овој колоквиум и дали има шанса ако е 60 бода да идам да видам дали ке ме пуштат пошто се работи за едно прашање ( 4 бода ).
:nesvest:
Оди кај професорката, сигурно ќе те пуштиАј некој ако знае нека каже , имам 56 бода на деловна етика. Знае некој која е границата 60 или 50 бода за овој колоквиум и дали има шанса ако е 60 бода да идам да видам дали ке ме пуштат пошто се работи за едно прашање ( 4 бода ).
:nesvest: