Бате, местото е РАЈ- верувај ми и ви препорачувам сите кои не сте го посетиле да го сторите тоа- нема да зажалите:smir: да , тоа се термални ,но нз дали понапред имам кажано но, на 5,6, 7-ма слика каде се гледаат капачите -тоа е топла вода , а само на метар од неа (на лево )е грч ладна - и двете извираат од Кајмакчалан - имам некои мои слики од таму сликани од близу- доколку сум во можност ќе ти испратам да ја видиш убавината на пролет или лето како изгледа, а што е нааааааај важно сите мештани се Македонци и зборуваат одлично македонски и покрај притисокот од гејците-
би сакал некако да можевме да се организираме и да појдеме барем едно 50-тина македонци (доколку има заинтересирани се разбира) :icon_quesама ете сите со свои обврски , време за ништо не стасува.....
Boukovo - Rencontres (2002)
http://rapidshare.com/#!download|281l33|337228756|BoukovoRencontres2002byRiciu.rar|110054
01. Malesevsko Eleno mome - Danse à 7 temps (Macédoine)
02. Endeka - Chanson à 9 temps (Macédoine grecque)
03. Gankino horo - Danse à 11 temps (Bulgarie)
04. Sto ti se cinese koga se mazese - Chanson (Macédoine)
05. Cupurtlika - Danse à 7 temps (Macédoine)
06. Lolovo horo - Danse du pays Shope (Bulgarie)
07. Katerino mome - Chanson (Macédoine du Pirin)
08. Zlatni struni - Danse Tsigane (Bulgarie)
09. Souleymanovo - Danse à 11 temps de la région d'Edessa-Aridéa (Macédoine grecque)
10. Sirto Siatistas - Danse de la région de Siatistas (Sud de la Macédoine grecque)
11. Srbsko oro - Danse (Serbie)
12. Tikfesko - Danse de la région d'Aridéa (Macédoine grecque)