leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Може, секако.А големата кабинска торба може ли да биде куфер што ги задоволува пропозициите за димензии на сајтот на Визер? Или мора да биде стриктно торба?
Може, секако.А големата кабинска торба може ли да биде куфер што ги задоволува пропозициите за димензии на сајтот на Визер? Или мора да биде стриктно торба?
Цената на чекиран багаж е во зависност од должината на летот.@ Tranquilis Дали можеби знаеш зошто има разлика во цената за чекиран багаж за иста релација само во спротивна насока? Види скриншот. Фала!
![]()
Здраво,се надевам има некој упатен кој може да ми даде одговор на прашање во врска со резервација на карти од WizzAir.Имено,резервирав карти за Минхен кои ги платив,добив потврда со картите и фактура од WizzAir на една сума додека по проверувањето на картицата видов дека е наплатено околу 230 денари повеќе.Ме интересира дали на некој му се случило вакво нешто?Знам дека не е никакво наплаќање повеќе намерно,туку некоја провизија или некакви курсни разлики,чисто ме интересира дали му се случило истото на некој?
Неможе да ти наплатат повеќе...Провери си од банката да не ти одбиле за некои нивни услуги, што се однесува до курсни разлики се книжи до денарче во било која валута така да Виз нема шанси туку така да ти наплати Х непознат трошок
мене повеќе пати ми се има десено да фалит или една буква повеќе и никогаш не сум имал проблемиДали може да е проблем, ако на резервацијата стои една буква , а во пасошот друга буква
Пример на резервацијата стои Josevski, а во пасошот стои Joshevski или на нашки Јошевски или
На резервацијата стои Mircevski, а во пасошот стои Mirchevski или на нашки Мирчевски,
Или доволно е се останатите податоци да се совпаѓаат?![]()
Незнам за ден-два, ама последно ко летав од Скопје каснеше летот неколку саати, а не ни дадоа никакво известување гнасите колку ќе чекаме и зошто. Прво стоеше таблата вклучена уште 1 саат откако „полета“ авионот, па на крај скроз ја исклучија.Ви се случило некогаш да откажат лет Визер? Патувам од Софија па ако откажат лет за 1-2 дена којзнае како ќе се враќам назад. И дали прават проблеми за куфери блиску, но сепак под дозволените димензии (пр. макс. висина е 57 цм, мојот куфер е 53 цм...и знам досаден сум со ова), гледам reviews на нет се жалат дека често ги горат по 30 евра да плаќаат за кабинска торба и ја префрлаат како чекиран багаж.
Wizz air vs. Air Prishtina. Со која авиокомпанија е подобро да се патува до Дортмунд/Дуселдорф. Цената е иста за датумот кога сакам да патувам.
А политиката за багаж каква е? колку кг чекиран колку можиш да носи како личен багаж и слично....Ер Приштина продава карти од Germania Flugschkraft или така нешо...Иди со нив
Имај во предвид дека летот на Ер Приштина е нередовен / чартер, а со тоа и немаат обврски кон патниците како во редовниот сообраќај. Можат да го откажат летот во последен момент ако проценат дека нема да им се исплати, и во такви ситуации нема да добиеш никаков друг надомест освен билетот кој веќе си го платил.Wizz air vs. Air Prishtina. Со која авиокомпанија е подобро да се патува до Дортмунд/Дуселдорф. Цената е иста за датумот кога сакам да патувам.