Евтини авионски карти

• Креатор на темата Креатор на темата Kangaroo
  • Време на започнување Време на започнување
Со сервисот кој го направив за земање цени од WizzAir сајтот (само заборавив, и наместо еднаш дневно, зема еднаш неделно), цената за Ајндховен на 28-ми јуни поефтини во периодов од 08.04 до сега.

demo4.png

2990 - 2940 - 2340 - 1799 денари

Статистиката е на следниов линк:
http://ekstrakt.selfip.com/wizz

Ај сега некој нека ме почасти карта со WizzAir за вложениот труд :P

Ќе те почестам еден полезен линк на тема `предвидување на цените`.

http://www.tnooz.com/2013/01/15/new...re-search-saying-its-better-than-bing-travel/

Со wizzair имам опција да пренесам поголем пакет, пример велосипед?

Со wizzair имам опција да пренесам поголем пакет, пример велосипед?

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/baggage

СПОРТСКА ОПРЕМА

Превозот на спортска опрема е подложен на такса за спортска опрема и мора да биде назначен и да се плати за време на процесот на резервирање.
Внимателно прочитајте ги барањата за пакување подолу. Доколку тие барања не се исполнети, Wizz Air ќе го одбие превозот на тој предмет. Забележете дека wizz Air не обезбедува материјал за пакување. Сите предмети наведени подолу може да се носат само како пријавен багаж за во склад.
а) Опрема за скијање, сноуборд, опрема за сурфање, торби за голф, мора да се пријават во торба.
б) Стапови за скокање може да се прифатат само ако се спакувани во текстилни торби.
в) Велосипеди се прифаќаат само ако се спакувани во најлон кеси, тркалата и педалите се отстранети, а рачките се свртени паралелно. Може да бидат прифатени и ако се спакувани во картонска кутија, под услов гумите да се издишани.
г) Опремата за нуркање се прифаќа за превоз ако резервоарите за нуркање се празни, а изворот на енергија или сијалицата се отстранети и приклучокот е поставен во положба „ИСКЛУЧЕНО“.
д) Рогови и трофеи може да се пренесуваат само доколку патникот прикаже важечки ветеринарен сертификат.
Багажот што е оштетен, кршлив, гломазен, несоодветно спакуван, со задоцнето пријавување или преголем, ќе се прими за превоз со ознака за багаж „Ограничено издавање“ и Wizz Air не прифаќа одговорност за таквите предмети.

Ќе те почестам еден полезен линк на тема `предвидување на цените`.

http://www.tnooz.com/2013/01/15/new...re-search-saying-its-better-than-bing-travel/

Сервисот го направив само за да видам како се движат цените на некој рандом лет, и да ја проверам теоријата што ја кажа некој корисник претходно, дека цените многу ретко оделе од поскапо кон поефтино.

Во однос на линкот и Kayak (иако постот е од пред 3 месеци, скоро ништо не е променето):
But in an improvement Bing’s tool, Kayak offers the service for both its US and UK users, with plans to roll out the service to users of its German and other European sites soon.
Kayak has not had its predictions independently audited. It doesn’t reveal details about its prediction algorithm, such as its statistical confidence levels, and it would take some serious computing power to independently verify the company’s claims of accuracy.

When Kayak webpages describe their prediction in the rise/drop in fares in terms with a percentage “confidence,” it’s not referring to the proper statistical statistical measure confidence interval as a basis. It’s marketing-speak.

За летови од Скопје (за пример го ставив истиот лет што го проверувам со мојот сервис):
(chart unavailable) - We need at least five queries within the last 90 days to generate a chart.
што се надоврзува на "Kayak offers the service for both its US and UK users with plans to roll out ... "

Приметив дека од Јуни Визер лета кон Малме 5 пати во неделата со што е зголемена фреквенцијата на летови кон овој град во Шведска. :vozbud:

20% попуст за членовите на Визер клубот ако резервирате денеска (29.04.2013)

mi treba karta eftina od skopje do chicago,ve molam odgovorete mi pobrzo

Здраво, бидејки неможам да се снајдам во врска со цени за авионски карти, ме интересира колку би чинела повратна карта за австралија

За Минхен на 24-25ти мај, и враќање 26-27ми мај, или тешко ќе има повратна за толку брзо?:confused:

Летовите од зимската сезона (крај на Октомври - крај на Март) за Скопје се во продажба на wizzair.com. :D

Прво да ги ‘‘преживееме‘‘ летниве, после ќе размислуваме за зимската сезона :icon_mrgr:

Има ли некој искуство со wizzair со багажот. Имам право само на рачна торба од 10кг, а сакам да понесам и куфер (на пр. 25кг колку што е и обично) колку ке ми наплатат таму?

Има ли некој искуство со wizzair со багажот. Имам право само на рачна торба од 10кг, а сакам да понесам и куфер (на пр. 25кг колку што е и обично) колку ке ми наплатат таму?

Од извори блиски до владата на Виз ЕР :pipi:,
Чекиран багаж
- цената е 2180 денари - 1 парче
- 4360 за 2 парчиња (со напомена дека куферот има дозволена килажа до 32 кгр)
Кабинскиот багаж
- мала кабинска торба е бесплатно
- голема кабинска торба - 940 денари

А големата кабинска торба може ли да биде куфер што ги задоволува пропозициите за димензии на сајтот на Визер? Или мора да биде стриктно торба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom