- Член од
- 4 март 2017
- Мислења
- 2.187
- Поени од реакции
- 6.138
Мораше Фабрегас да биде МВП!
Да живее супериорната бела раса!Гледаш европско, црнчуги гадни смрдени се радваат, ко афричко првенство да е, и во ракомето полека тие ќе станат мнозинство, само алпското скијање ќе ни остани нас напатените да гледаме на рает.
I sega ke se vratam na toa kolku falat eliminacioni utakmici na EP.Severot sakal i saka rakometot da bide nivni privaten sport. Pa videte go i sistemot koj skandinavcite go izlobiraa na EP - nema 1/4 finale zosto na skandinavskive ekipi im odgovara turnirski sistem. Poglednete go grcot vo koj Dancite igraa sinoka so Germanija 35 minuti. Eliminacionite utakmici se teski, edna greska kosta utakmica, pa za skandinavcite da igraat sekogas bar 1/2 finale mora vaka. Gi nema veke edna Spanija, edna Ungarija koja dava milioni za rakomet 20 godini unazad, Polska so 60 milioni narod... Pomali reprezentacii ne mozat ni da sonuvaat iznenaduvanje poradi toj turnirski sistem koj im odgovara najmnogu na skandinavcite!
Добра забелешка има смислаI sega ke se vratam na toa kolku falat eliminacioni utakmici na EP.
Se pokazuva na delo deka tie najmnogu im falat na skandinavcite i nivnite ekipi (Danska, Svedska). Na istite skandinavci sto lobiraat da gi nema i najmnogu im trebaat za da porasnat iskustveno i rakometno kako ekipi i igraci. Ama oni probuvaat da gi zamenat i isfrlat od natprevaruvanje.
Sega ke placat od sudenjeto, od delegatot, ke baraat promena na sistemot, da si odi Viderer od EHF, da se progoni Nacevski od planetava itn
Rakometov e tema za siroka analiza
Автоматски споено мислење:
P.S. Klincarov e najjak na analizava posle utakmica. Ne znae so zbori deckovo
не знам точно дали поради фудбалско првенство во Африка и Премиер лига има Пауза ???Гледаш европско, црнчуги гадни смрдени се радваат, ко афричко првенство да е, и во ракомето полека тие ќе станат мнозинство, само алпското скијање ќе ни остани нас напатените да гледаме на рает.
ништо ново.Еве ви одговори за одлуките:
Голот на Пранди, чекорите на Џим и уште некоја контроверза ! ПАСИВНА на САМО РАКОМЕТ
Многу прашина се крена по натпреварот Франција Шведска. Судии нашите Македонци, Славе и Џоле. Едни од најдобрите ракометни судиски парови на планетава Земја....youtu.be
Пиши на која минута е а не да гледам 2 сати за само некој исечок од неколку минути.Еве ви одговори за одлуките:
Голот на Пранди, чекорите на Џим и уште некоја контроверза ! ПАСИВНА на САМО РАКОМЕТ
Многу прашина се крена по натпреварот Франција Шведска. Судии нашите Македонци, Славе и Џоле. Едни од најдобрите ракометни судиски парови на планетава Земја....youtu.be
од 50 минПиши на која минута е а не да гледам 2 сати за само некој исечок од неколку минути.
Зарем би призанале дека згрешиле. Мене ме интересира дали смее да се измести местото на изведување, овака според нив испаѓа дека може бидејќи со исчекорот на десната нога тој местото на изведување го поместува за еден метар.Еве ви одговори за одлуките:
Местото на изведување небеше проблем,ситуација исто ко пенал стојш со двете нозе и после судиски знак имаш 3 сек и пивотираш со која нога сакаш и завршен удар.Зарем би призанале дека згрешиле. Мене ме интересира дали смее да се измести местото на изведување, овака според нив испаѓа дека може бидејќи со исчекорот на десната нога тој местото на изведување го поместува за еден метар.
Кваката е во тоа шо стоел на лева нога пред Начевски да свирни, во моментот кога дава знак тој ја менува ногата од лева на десна.Зарем би призанале дека згрешиле. Мене ме интересира дали смее да се измести местото на изведување, овака според нив испаѓа дека може бидејќи со исчекорот на десната нога тој местото на изведување го поместува за еден метар.