Европско Првенство 2011 - Литванија (општи информации)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Упм да оди таа ФИБА, сите правила, статути ги изменија за таа скапана Италија да учествува на ЕП и им се намножија мали екипи како Украина, Белгија, Бугарија, Грузија, Португалија...па и МАКЕДОНИЈА...и сега нигде за жива ја нема Италија туку една од малите им брца прсти во очи на кого ќе стигне. Абе да испадне на крај, во 1/4 или за пласман да ја тепаме Литванија пред нивни 20 000 публика, ама знајте како? Како што кажа еден тука со партија во која ќе ни тргне шутот апсолутно од секоја позиција, како што се има случувано порано, пошто 4 победивме досега, а сеуште немавме таков ден, па мора и то да се случи :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
колку за инфо нека стои :)

Терра Травел
Ekskluzivno samo denes so terra travel
European basketball 2011
Prevoz(avtobus) + 4 nokjevanja 330 eur
Poagjanje utre vo 12:00 ( vrakjanje na 12.09 po natprevarot)
Za site dopolnitelni informacii kontakt telefon 3 100 199

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Ајде ајде ќе биде ...ни се склопува полека полека сложувалката ке биде нешто

позз

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Sabajle trgnaa 4 avtobusi so navivaci. dokolku se plasiraat nasite vo 4-finale ke se organiziraat i 2 carter letovi..
Potrebna i e ogromna poddrska na Makedonija!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Директно се пласираат на светско првите 8!!! За олимпијадата се други правилата.:)
Кај бе први 8 мислам дека се први 6. Ако се први 8 тоа е одлично за нашава екипа имајќи предвид дека скоро сигурно сме во први 8. Е сега и да се каже дека светско идна година нема ради олимпијада светско е тек 2014 после ЕП 2013.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Кај бе први 8 мислам дека се први 6. Ако се први 8 тоа е одлично за нашава екипа имајќи предвид дека скоро сигурно сме во први 8. Е сега и да се каже дека светско идна година нема ради олимпијада светско е тек 2014 после ЕП 2013.
Od ova EP ne se plasira nikoj na SP,zosto SP e duri 2014 god,i na nego ke se plasiraat prvite 6 ili 7 od EP 2013..Od ova EP prvite 2 odat direktno na Olimpijada 2012,a od 3 do 6 mesto igraat kvalifikacii za uste 2 mesta.Prvite 6 od ova EP isto taka direktno se plasiraat i na EP 2013 vo Slovenija..I koga nesto ne se znae 100% tocno,podobro ne pisuvajte nego da sirite informacii rekla -kazala

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Малце да подускутираме за наградата која владата ке им ја даде на кошаркарите.Не сакам некој да почне со политика,но нели е смешна сумата од 3000 евра за вакво достигнување,па да му е*ам мајката мудата на бикот се поскаи

М

Мартин`

Гостин
Малце да подускутираме за наградата која владата ке им ја даде на кошаркарите.Не сакам некој да почне со политика,но нели е смешна сумата од 3000 евра за вакво достигнување,па да му е*ам мајката мудата на бикот се поскаи
Мотивот е битен, ионака наградата нема да биде којзнае што за репрезентативците и по 10К да им дадат
+ како што разбрав ова е за оваа група ако ја поминат пак ќе им даваат повеќе ..

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Мотивот е битен, ионака наградата нема да биде којзнае што за репрезентативците и по 10К да им дадат
+ како што разбрав ова е за оваа група ако ја поминат пак ќе им даваат повеќе ..
по 5 000 за секоја помината рунда..

М

Мартин`

Гостин
по 5 000 за секоја помината рунда..
Епа ете им сега 5К, секако ја минат оваа фаза уште 5К тоа ти се 10К барем што не е мала сума. Верувам дека случајно ако поминеме 1/4 за што се надевам (се случуваат чуда) ќе добијат уште поголема сума пари како награда за успехот.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Од каде оваа информација за чартер летови ? и колку ќе биде цената одприлика се знае ? :)
Веќе се во преговори нашите од владата и агенција за млади и спорт со авиокомпаниите за да обезбедат два чартери за во 4 финале... не ми спомнаа сума на пари.... мислам дека ќе има и спонзорства од фирмите наши дали тие ке си праќаат нивни луѓе или што и како ке биде за сите... најверојатно некој од агенциите ке искочи во јавност со официјално соопштение...

Kajgana Shop

На врв Bottom