Ф
ФилипМакедон
Гостин
Како што напиша членот погоре,едно со друго врска нема,мешаш баби и жаби...и како ви тргна со етикетирање со тие изрази секоја чест, ке си земам и јас за право и ке ти речам дека треба да се лечиш од фобија од хомофоб(кога веќе ме направивте таков)...Истополов секс во иста реченица со зоофилија и педофилија, би те дополнила со хомофобија. Истите методи за лечење на болеста хомосексуалност треба да се применуваат и на болните од хомофобија електрошокови и хормонска терапија. Резултатите ќе ги почекаме, дали болеста ќе се развива или ќе оздрави пациентот.
Нема што да се сака или да не се сака, издигнато е на повисоко ниво, вметнато е во многу закони, останува само прашање на време за остатокот на земјите. Полека полека земја по земја ќе ги дозволи. Никој не се брза, нема потреба од форсирање, се тоа ќе дојде спонтано. Тие што се гнасат нека идат нека се лечат со методите кои ги нудат (да ги искористам твоите зборови )
И да сакаме неможеме сите да бидеме геј, што после 50/60 години? Исто како и денес бидејќи постои од секогаш па не довела до изумирање на човековиот род. Јас можам да станам црнец? Не, така и ти , пере и столе нема да станете педери и така натаму.
Од друга страна никој со сила неможе да наметне прифаќање, тоа може да предизвика револт. Контрапродуктивни се и парадите, предизвикуваат гнев. Според последните статистики токму парадите предизвикуваат опаѓање на поддршката за оваа група. Ако во догледно време не прекинат со овие паради во земји како Балканот ќе си ја затворат вратата која моментално е отворена. Македонија, Албанија и Хрватска на ова поле имаат голем прогрес, најмалку поддршка имаат во Косово, разбирливо они се новокомпонирана држава и треба да се развиваат. Недостигаат јавни фаци во целава приказна. Некои кои го имаат инструментот за гласање грицкаат семки во шкаф и се молат никој да не дознае зошто во спротивно ќе ги сменат од функција. И тоа ќе се промени има време.
На темава сепак би сакала да зборувам за позицијата на жената, хомосексуалноста има посебна тема која се вергла со години наназад.
Туку велиш сепак би сакала да зборуваш за позицијата и правата на жените.....во првиот пост пиша само демагогија,ништо конкретно, што треба да се направи и сл.,а умирам од радозналост да видам кои се тие права и во која позиција би требала да биде жената??
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 14:30 ---
Ах бе Леандра,пак мешаш баби и жаби...друго е да зборуваш за однесување на човекот или што знам за некои релативни работи,но друго е да зборуваш за природните закони,тука владее чиста егзаркност...тоа ти е како гранките на дрвото да ги насадиш надолу,а корењата да висат нагоре,или место патлиџани да насадиш кучиња,а да очекуваш да ти никнат патлиџани....Ах со овие дефиниции на нормално и ненормално. Ако за мене е нормално да се качам на кров и да викам на цел глас, за тебе не е, ако за мене е ненормално да има врби во Вардар од 80 000 евра, очигледно за некои е, тоа е субјективно. Значи дефиниција на што е нормално нема, таа секогаш се протуркува за оној кој не е во согласност со нашиот став и начин на живеење. Претежно е дефиниција која изразува големо лицемерие, бидејќи секогаш се користи за да се наштети на некој друг, иако својот двор е прљав. И мене ми е преку курац од многу работи па живеам, истото и за тебе важи.